ΣΧΕΔΙΟ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΓΙΑ ΝΔ: Μένει ο Μεϊμαράκης… και στο βάθος Κώστας!

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Του Σαράντου Ευσταθόπουλου

 
Ο κύβος ερρίφθη για τον τέως Πρωθυπουργό, ο οποίος αν και έχει αποστασιοποιηθεί τα τελευταία χρόνια από τα φώτα της δημοσιότητας, φαίνεται να έχει τον απόλυτο έλεγχο στο εσωτερικό της ΝΔ.
 
Η απόφαση του Κώστα Καραμανλή έχει παρθεί ήδη και σε αυτό συντέλεσε σημαντικά η "πασαρέλα" των επίδοξων Προέδρων, που ξεπέρασε κάθε προηγούμενο!
 
Οι Κυριάκος Μητσοτάκης και Μάκης Βορίδης φαντάζουν ως "σίγουροι" υποψήφιοι, με τον δεύτερο να κρατά και μια "πισινή", καθώς η επιλογή τπυ εξαρτάται άμεσα από την επιλογή που θα κάνει ο Αντώνης Σαμαράς!
 
Βέβαια, σε κάθε σχέδιο πρέπει να συνυπολογίζονται όλες οι παράμετροι. Και εδώ έχουμε τις παραμέτρους Μπακογιάννη, Σαμαρά και... Τζιτζικώστα!
 
Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΟΥ ΒΑΓΓΕΛΗ ΜΕΪΜΑΡΑΚΗ
 
Θέλοντας να αποτρέψει τη γενική κατακραυγή αλλά και τα αλληλομαχαιρώματα των δελφίνων, ο Κώστας Καραμανλής στηρίζει την παραμονή του Βαγγέλη Μεϊμαράκη στην ηγεσία της ΝΔ, ως τη μόνη ενωτική επιλογή.
 
Μια τέτοια επιλογή θα έκανε τους περισσότερους υποψήφιους, Δένδια, Κικίλια, Κεφαλογιάννη κλπ, να τραβηχτούν ένα βήμα πίσω, οπότε το πράγμα θα ξεκαθάριζε αμέσως.
 
Από την άλλη, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, που όπως μας έχει δείξει κατ' επανάληψη δε θέλει και πολλούς μπελάδες στο κεφάλι του, θα είναι ήσυχος ότι δε θα έχει να αντιμετωπίσει ένα εκατομμύριο εσωκομματικά προβλήματα την επομένη της εκλογής του... Καθώς όπως λέει και να ξαναλέει σε όλους τους τόνους, δεν είναι διατεθειμένος να θυσιάσει την προσωπική και οικογενειακή του ζωή για εσωκομματικά παιχνιδάκια τα οποία έπαιζε στην ΟΝΝΕΔ πριν δεκαετίες!
 
ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ
 
Έτσι λοιπόν ο Κώστας Καραμανλής, με την επανεκλογή Μεϊμαράκη, θα εξασφαλίσει ηρεμία στο εσωτερικό της αξιωματικής αντιπολίτευσης για ένα σημαντικό χρονικό διάστημα.
 
Για ποιο λόγο όμως θέλει ο τέως Πρωθυπουργός αυτή την ηρεμία και την αποφυγή διάλυσης του κόμματος;
 
Μα φυσικά για να προετοιμαστεί το έδαφος για την επιστροφή ενός Καραμανλή! Του Κώστα Καραμανλή.
 
Το μόνο που δεν έχει ξεκαθαριστεί είναι αν ο Κώστας θα είναι ο μεγαλύτερος ή ο νεότερος... Αυτό θα κριθεί από τις συγκυρίες.
 
Ως τόσο, ο νεότερος Κώστας Καραμανλής θα ετοιμάζεται πυρετωδώς!
 
ΟΙ ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΙ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ, ΣΑΜΑΡΑΣ, ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑΣ
 
Η Ντόρα Μπακογιάννη έχει ταχθεί ανοιχτά υπέρ της παραμονής του Βαγγέλη Μεϊμαράκη στην προεδρία της ΝΔ. Και αυτό, όπως είναι αυτονόητο, γιατί η Ντόρα θέλει να προετοιμάσει το έδαφος για τον δικό της Κώστα, το γιο της και Περιφερειάρχη Κώστα Μπακογιάννη.
 
Ο Αντώνης Σαμαράς που εξακολουθεί να ελέγχει ένα σημαντικό κόμματος της πολιτικής επιτροπής του κόμματος, δείχνει να στηρίζει την επιλογή Μεϊμαράκη στο όνομα της ενότητας της παράταξης. Ακόμα όμως όλα τα ενδεχόμενα είναι αρκετά, καθώς γνωρίζει καλά ότι με το πέρασμα του χρόνου τα ερείσματά του στο εσωτερικό της ΝΔ θα μειωθούν σημαντικά δεδομένου ότι δε θα έχει θέση ισχύος.
 
Και η έκπληξη που ακούει στο όνομα Απόστολος Τζιτζικώστας!
Το "πολιτικό παιδί" του Κώστα Καραμανλή ετοιμάζεται για εκλογές!
Και οι πιθανότητες να μην ακούσει τον πολιτικό του πατέρα είναι αρκετές... Καθώς γνωρίζει ότι δεν έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στο σχέδιο Καραμανλή, φαίνεται να έχει γερές "πλάτες" από τον Βορρά και αυτή η ευκαιρία του χρονικά. Το ζήτημα είναι αν θα καταφέρει να συλλέξει τις 50 υπογραφές!
 
ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ & ΒΟΡΙΔΗΣ
 
Αν τελικά οι δυο άνδρες θέσουν υποψηφιότητα, θα δώσουν τη μεγάλη μάχη προκειμένου να βρεθούν στο μεγάλο τελικό με τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη!
 
Στον τελικό βέβαια η επικράτηση Μεϊμαράκη φαντάζει κάτι περισσότερο από σίγουρη.
 
Τη δεύτερη θέση θα κρίνει η στάση του Αντώνης Σαμαρά. Καθώς αν επιλέξει να στηρίξει Βορίδη τότε ο Κυριάκος Μητσοτάκης-ο οποίος παρεμπιπτόντως εκφράζει δημοσίως πολύ ορθές απόψεις για τη λειτουργία του κόμματος-θα βρεθεί σε πολύ δύσκολη θέση!
 
Λίγες μέρες έμειναν και θα γνωρίζουμε όλοι αν το Σχέδιο Καραμανλή θα υλοποιηθεί όπως ακριβώς αρχικά χαράχθηκε.
 
Μέχρι τότε το παρασκήνιο και οι προεκλογικές ζυμώσεις θα είναι κάτι παραπάνω από έντονες.