Είδα με άλλο μάτι τη Χριστοδουλοπούλου μετά την εκπομπή της Έλλης Στάη!

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Μπορεί να διαφωνώ ιδεολογικά και επί της ουσίας με την Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ και σύντροφο του Πειραιώτη Υπουργού Θοδωρή Δρίτσα, όμως οφείλω να ομολογήσω ότι μετά τη χθεσινή της παρουσία στην εκπομπή της ΈΛλης Στάη, με κέρδισε ως τηλεθεατή.
 
Προτού όμως εξηγήσω το γιατί με κέρδισε-ενώ τολμώ να πω ότι είχα διαμορφωμένη μια εντελώς αρνητική άποψη για το πρόσωπό της χωρίς να την έχω ακούσει ξανά-οφείλω να ξεκαθαρίσω ότι στο θέμα της μεταναστευτικής πολιτικής, από την ιδεολογική του προσέγγιση έως την πρακτική επίλυση του ζητήματος, πιστεύω ότι δεν έχει γίνει το παραμικρό επί της ουσίας ούτε τις περασμένες δεκαετίες ούτε και τώρα βέβαια!
 
Η κ. Χριστοδουλοπούλου λοιπόν έκανε την εμφάνισή της από τηλεοπτικό παράθυρο (εκτός στούντιο) με όλες τις δυσκολίες που αυτό συνεπάγεται. Με έναν ήρεμο και καθαρό λόγο, δίχως ίχνος έπαρσης ή αυταρέσκειας, καλά διαβασμένη, απάντησε με επιχειρήματα στα θέματα που της τέθηκαν, ενώ στη σύγκριση με το παρελθόν, ουσιαστικά ''άδειασε'' τον εκπρόσωπο της ΝΔ στο πάνελ Μάκη Βορίδη ο οποίος ισχυριζόταν ότι η ΝΔ είχε λύσει το θέμα των προσφύγων-μεταναστών-λαθρομεταναστών... και μάλιστα με επίσημα στοιχεία (νούμερα).
 
Η προσέγγισή της στο θέμα ήταν ομολογώ πιο δεξιά από εκεί που την είχα κατατάξει στο μυαλό μου, πλήρως εναρμονισμένη με το ευρωπαϊκό δίκαιο και τις ευρωπαϊκές οδηγίες!
 
Δεν φάνηκε να έχει συγκεκριμένο σχέδιο η αλήθεια είναι... αλλά εδώ που τα λέμε και πότε υπήρξε για να υπάρξει τώρα;;;
 
Τα κέντρα κράτησης δεν έκλεισαν, ενώ έχουν προγραμματιστεί συναντήσεις με φορείς (δήμους και περιφέρειες) για την αποκέντρωση του προβλήματος, ιδίως από τα νησιά ενόψει καλοκαιρινής σεζόν. Λογικές ενέργειες...
 
Μάλιστα, οι μετοχές της κ. Χριστοδουλοπούλου ανέβηκαν ακόμα περισσότερο σε σύγκριση με τον έταιρο Υπουργό του πάνελ, κ. Σκουρλέτη ο οποίος μάλλον δεν έχει αντιληφθεί ακόμα ότι είναι Υπουργός! Αφού στις μισές ερωτήσεις είτε δεν απάντησε είτε απέφυγε να απαντήσει και μάλιστα με άκομψο τρόπο. Μάλλον θα του ταίριαζε καλύτερα ο ρόλος του παρουσιαστή παρά του Υπουργού!
 
Για όλους τους παραπάνω λόγους θεωρώ ότι η κ. Χριστοδουλοπούλου κέρδισε τις εντυπώσεις... και θα κάνει το ίδιο εάν συνεχίσει να εμφανίζεται περισσότερο στην τηλεόραση.
 
Παραδέχομαι λοιπόν ότι ήταν μια αποκάλυψη για μένα στη χθεσινή εκπομπή της Έλλης Στάη!