ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ – ΠΕΙΡΑΙΑΣ: Σημαντική συνάντηση Μώραλη – Μηταράκη – Το βάρος «πέφτει» στην ΚΟΔΕΠ


– Σημαντική συνάντηση Μώραλη – Μηταράκη για τη διαχείριση του μεταναστευτικού στον Πειραιά

– Παρών και ο Πρόεδρος της ΚΟΔΕΠ Γιάννης Βοϊδονικόλας που έχει σηκώσει το βάρος της διαχείρισης για λογαριασμό του Δήμου Πειραιά 

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης υποδέχθηκε σήμερα στο Δημαρχείο, τον Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Νότη Μηταράκη.

Κατά τη συνάντηση, συζητηθήκαν μια σειρά θεμάτων που άπτονται του προσφυγικού και μεταναστευτικού ζητήματος σε σχέση με την πόλη του Πειραιά, καθώς και η συνέχιση του προγράμματος «ESTIA ΙΙ» που υλοποιεί η Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση Πειραιά (ΚΟ.Δ.Ε.Π.).

Η βαρύτητα του όλου σχεδιασμού του μεταναστευτικού ζητήματος στον Πειραιά παραμένει στην ΚΟΔΕΠ, σε ότι αφορά στη μετάβαση του προγράμματος ΕΣΤΙΑ ΙΙ στη διαχείρηση του Υπουργείου Μεταναστευσης και Ασύλου.

Πιο συγκεκριμένα, όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, ο Πρόεδρος της ΚΟΔΕΠ Γιάννης Βοϊδονικόλας με την ειδική του Σύμβουλο Ουρανία Σακελλαράκη και το σύνολο των συνεργατών του, προτίθεται να στηρίξει αποτελεσματικά αυτό το εγχείρημα σχεδιάζοντας ένα νέο μεγάλο έργο για το 2021.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν: ο Γενικός Γραμματέας Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Πάτροκλος Γεωργιάδης, ο Διευθυντής του Γραφείου του Υπουργού κ. Κωνσταντίνος Κωστάκος, ο Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού και Ανάπτυξης και Πρόεδρος του Συμβουλίου  Ένταξης Μεταναστών και Προσφύγων του Δήμου  Πειραιά κ. Δημήτρης Καρύδης, καθώς και ο Πρόεδρος της ΚΟ.Δ.Ε.Π. κ. Γιάννης Βοϊδονικόλας.

 

Ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Νότης Μηταράκης, σε δήλωσή του, τόνισε:

«Χαίρομαι ιδιαίτερα για τη συνάντησή μας με τον Δήμαρχο του Πειραιά.  Συζητήσαμε το μεταναστευτικό θέμα και πώς επηρεάζει το λιμάνι του Πειραιά και την πόλη. Στόχος της Κυβέρνησης, από την πρώτη στιγμή, αποτέλεσε ο περιορισμός των επιπτώσεων της μεταναστευτικής κρίσης στις τοπικές κοινωνίες. Ο Πειραιάς, πράγματι, σηκώνει ένα βάρος με το πρόγραμμα «ESTIA II». Συζητήσαμε θέματα για την πορεία του προγράμματος το 2021 και πώς μπορούμε και εμείς ως Υπουργείο να στηρίξουμε την πόλη του Πειραιά, για να αντιμετωπίσει τις όποιες επιπτώσεις έχει μέχρι στιγμής».

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, υπογράμμισε:

«Υποδέχτηκα  με  χαρά τον Υπουργό κ. Μηταράκη. Το προσφυγικό και το μεταναστευτικό είναι ζητήματα που αφορούν και την πόλη μας. Για τον λόγο αυτό έχει συσταθεί και το Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών και Προσφύγων στον Δήμο μας.

Με τον Υπουργό αναφερθήκαμε στη συνέχιση του  προγράμματος  «ESTIA II» που υλοποιούμε στην ΚΟ.Δ.Ε.Π. σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες. Ενημερωθήκαμε επίσης για την πολιτική που εφαρμόζει το Υπουργείο στο μεταναστευτικό – προσφυγικό ζήτημα, που είναι ένα δύσκολο θέμα για τη χώρα μας.

Η  συνάντηση μας ήταν παραγωγική  και θα ακολουθήσουν κι άλλες, προκειμένου να πετύχουμε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα στην πόλη του Πειραιά. Όλοι πρέπει να σηκώνουμε  ένα μικρό «βάρος» από αυτό το κομμάτι, ο Πειραιάς το κάνει όλα αυτά τα χρόνια και θα συνεχίσει σε αυτή την κατεύθυνση».