ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Βόμβα για τον Πειραιά το Μεταναστευτικό – Ανύπαρκτο το Υπουργείο Μετανάστευσης & Ασύλου

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


- Ραγδαία έξαρση κρουσμάτων κορωνοϊού  στον Πειραιά

- Σημαντική επιβάρυνση στις δημόσιες υπηρεσίες που διαχειρίζονται το μεταναστευτικό 

- Απαιτείται βέλτιστη προσοχή στη διαχείριση του μεταναστευτικού στον Πειραιά

Το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου (ΥΜΑ), δεν προβλέπει ούτε έχει δημοσιοποιήσει σχετική διαδικασία ή επιχειρησιακό πλάνο προ-ελέγχου των νέων αφίξεων μεταναστών - προσφύγων στους Δήμους του ευρύτερου Πειραιά, προκειμένου να μειωθεί η διασπορά του κορωνοϊού, αλλά και να προστατευθεί ο γηγενής πληθυσμός, με πρώτους από όλους τους εργαζόμενους στις αντίστοιχες υπηρεσίες που έρχονται σε επαφή με τους αλλοδαπούς.

Αντιθέτως, απαιτείται από το προσωπικό των φορέων που υλοποιούν έργα για το μεταναστευτικό, να συνοδεύει τις νέες εντάξεις σε κατοικίες, από το σημείο άφιξης μέχρι και το διαμέρισμα, όπου κοινωνικοί λειτουργοί, επόπτες και διερμηνείς είναι απαραίτητο να έρθουν σε επαφή με τους ωφελούμενους για να ολοκληρώσουν τη διαδικασία ένταξης.

Οι Δήμοι του Πειραιά συνεπώς καλούνται να αντιμετωπίσουν μόνοι τους τον κίνδυνο μετάδοσης του κορωνοϊού στις υπηρεσίες τους, οι οποίες σηκώνουν το βάρος του μεταναστευτικού στον ευρύτερο Πειραιά, με απροσδιόριστες υγειονομικές συνέπειες!
Ήδη παρατηρούνται φαινόμενα αυξημένων κρουσμάτων σε εργαζόμενους των εν λόγω υπηρεσιών, για τους οποίους σημειώνεται πως δεν υπάρχει πρόνοια για προτεραιότητα εμβολιασμού κατά του COVID 19.

Διαβάστε επίσης: