Γράφτηκε ιστορία: Οι πρώτες θέσεις ηλεκτροδότησης πλοίων στο Λιμάνι της Ραφήνας!

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Ιστορική πρωτιά … με άρωμα Πειραιά

Τεράστια επιτυχία της προηγούμενης διοίκησης του Λιμένα Ραφήνας η ένταξη σε πρόγραμμα του ΤΑΙΠΕΔ με χρηματοδότηση δημιουργίας θέσεων ηλεκτροδότησης πλοίων.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, το Λιμάνι της Ραφήνας ήταν το μοναδικό λιμάνι της χώρας - έμειναν εκτός μεγάλα λιμάνια όπως ο Πειραιάς, η Θεσσαλονική και η Πάτρα - που εξασφάλισαν ευρωπαικούς πόρους, προκειμένου μέσα στην επόμενη 4ετία, να κατασκευαστούν 4 θέσεις ηλεκτροδότησης πλοίων για την ακτοπλοΐα.

Οι καλά γνωρίζοντες τα της ελληνικής ναυτιλίας, αναφέρουν ότι πρόκειται για προσωπικό επίτευγμα της προηγούμενης διοίκησης, του τ. Προέδρου και έγκριτου Νομικού Σπύρου Χρυσοφώτη και της τ. Διευθυνούσας Συμβούλου Δέσποινας Γκικάκη.

Είναι εκείνοι που οραματίστηκαν και κατάφεραν να πείσουν τα ανώτερα κλιμάκια της Κυβέρνησης Μητσοτάκη αλλά και το ΤΑΙΠΕΔ, ότι το Λιμάνι της Ραφήνας είναι έτοιμο να υποδεχτεί την ηλεκτρική ενέργεια στα πλοία!

Και παρά το γεγονός ότι η ηγεσία του ΤΑΙΠΕΔ δεν έχει δείξει και τις καλύτερες προθέσεις για το ευρύτερο μάστερ πλαν που αφορά στο μετασχηματισμό της Ραφήνας σε κόμβο θαλάσσιων συγκοινωνιών, με επίλυση κυρίως του κυκλοφοριακού, παρόλα αυτά τούτο δε στάθηκε εμπόδιο στο δυνατό δίδυμο του Οργανισμού Λιμένος Ραφήνας.

Πρόκειται για ένα ιστορικό επίτευγμα, τόσο συμβολικό όσο και ουσίας, καθώς σηματοδοτεί το πέρασμα στη νέα εποχή της ναυσιπλοΐας στη χώρα μας, η οποία ιστορικά θα εκκινήσει από το Λιμάνι της Ραφήνας!

Υπενθυμίζεται ότι ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε επισκεφτεί το Λιμάνι της Ραφήνας πριν από 2 χρόνια, τον Ιούλιο του 2022, κάτι που μόνο τυχαίο δεν ήταν, εάν κρίνουμε και από τη σημερινή σημαντική εξέλιξη.

Όπως ανέφερε τότε το ρεπορτάζ του Piraeus Press για τον Πειραιώτη τ. Πρόεδρο του ΟΛΡ Σπύρο Χρυσοφώτη:

«…Ο διαχρονικά στενός συνεργάτης και καλός φίλος από παλιά του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ο Πειραιώτης Δικηγόρος και Πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένα Ραφήνας Σπύρος Χρυσοφώτης, αποδεικνύεται ότι μόνο τυχαία δε βρέθηκε στη συγκεκριμένη θέση ευθύνης!

Σύμφωνα με πληροφορίες του PP ο Σπύρος Χρυσοφώτης θα παίξει ρόλο κλειδί στο σχεδιασμό και την υλοποίηση των μεγάλων έργων που θα αλλάξει εντελώς τον οδικό χάρτη της περιοχής, ενώ θα αναβαθμίσει περαιτέρω την γεωστρατηγική αξία του Λιμανιού της Ραφήνας.»

Σπύρος Χρυσοφώτης & Δέσποινα Γκικάκη

Καθοριστικός ήταν και ο ρόλος της εκτελεστικής και άκρως δραστήριας τ. Διευθύνουσας Συμβούλου του ΟΛΡ Δέσποινας Γκικάκη, η οποία σήκωσε στις πλάτες της την υλοποίηση του πρότζεκτ!

Άλλωστε μόνο τυχαία δεν μπορεί να θεωρηθεί η «μεταγραφή» της από τους Κινέζους του ΟΛΠ, οι οποίοι έχουν προσελκύσει κορυφαία στελέχη της Ελληνικής Ναυτιλίας τα τελευταία χρόνια στον Πειραιά, μεταξύ των οποίων και η Δέσποινα Γκικάκη.

Διαβάστε επίσης:

Με υπογραφή του Πειραιώτη Σπύρου Χρυσοφώτη η αναβάθμιση του Λιμένα Ραφήνας και της ευρύτερης περιοχής!