Σπύρος Χρυσοφώτης: Ήρεμη δύναμη του Πειραιά ο διακεκριμένος Ποινικολόγος!

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Το Piraeus Press κατά καιρούς κάνει αναφορά σε Πειραιώτες που διακρίνονται στον επαγγελματικό, πολιτικό ή κοινωνικό στίβο, αφήνοντας το δικό τους αποτύπωμα από όπου περάσουν.

Μάλιστα, πολλοί από αυτούς απεχθάνονται τα φώτα της δημοσιότητας, διατηρώντας χαμηλό προφίλ, το οποίο είναι εντελώς δυσανάλογο με το υψηλό επίπεδο κατάρτισης, επαγγελματισμού και αποτελεσματικότητας που  τους χαρακτηρίζει.

Μια από αυτές τις περιπτώσεις είναι και ο διακεκριμένος Πειραιώτης Ποινικολόγος, μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά, Σπύρος Χρυσοφώτης.

Πρόκειται για ένα δικηγόρο που έχει αναλάβει μερικές από τις πιο σημαντικές ποινικές υποθέσεις που έχουν απασχολήσει την τοπική κοινωνία του Πειραιά και όχι μόνο, διατηρώντας το δικηγορικό του γραφείο στο κέντρο της πόλης.

Μάχιμος Ποινικολόγος, συνήθως τα πρωινά θα τον εντοπίσει κανείς στα Δικαστήρια του Πειραιά και της Αθήνας.

Παράλληλα όμως, κατέχει και την εξέχουσα θέση του Προέδρου του ΔΣ του Οργανισμού Λιμένος Ραφήνας από το 2019, όταν και ανελαβε τη διακυβέρνηση της χώρας η Νέα Δημοκρατία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο Σπύρος Χρυσοφώτης διατηρεί από ετών προσωπική σχέση με τον Πρωθυπουργό, πολύ πριν ο ίδιος λάβει αξιώματα όπως αυτό του Υπουργού ή του Προέδρου της ΝΔ.

Επίσης, οι σχέσεις του με την Εκκλησία είναι ιδιαίτερα καλές, αφού οι πληροφορίες του PP αναφέρουν ότι ο πατέρας του Πειραιώτη Νομικού, υπήρξε επιστήθιος φίλος του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου.

Ο ίδιος, δε διαφημίζει ποτέ και πουθενά τις «ισχυρές» φιλίες του, ενώ οι συνεργάτες και οι φίλοι του τον αποκαλούν «ήρεμη δύναμη»!

Όπως δε διαφημίζει και το κοινωνικό έργο που επιτελεί, καθώς το PP είναι σε θέση να γνωρίζει ότι ουκ ολίγες φορές προσέφερε τις υπηρεσίες του αφιλοκερδώς σε ιδιαίτερες περιπτώσεις οικονομικά και κοινωνικά ευάλωτων συμπολιτών του.

Προτεραιότητά του παραμένει διαχρονικά η μάχιμη δικηγορία, για αυτό και δεν είναι τυχαίο ότι συγκαταλέγεται μεταξύ των κορυφαίων ποινικολόγων του Πειραιά!