Πειραιάς: Ο υποψήφιος του Μώραλη που γύρισε από τον άλλο κόσμο… Δείτε το «θαύμα» και τι έβλεπε όσο ήταν σε κώμα!

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Ρεπορτάζ Piraeus Press

Ο Γιάννης Μώραλης έκλεισε το ψηφοδέλτιό του και κατέθεσε χθες και επίσημα τη σύνθεση του συνδυασμού του «Πειραιάς Νικητής», με Δημοτικούς και Κοινοτικούς Συμβούλους, για τις επικείμενες Δημοτικές Εκλογές του Οκτωβρίου.

Το Piraeus Press στα πλαίσια αυτής της προεκλογικής περιόδου θα παρουσιάσει προσωπικές ιστορίες υποψηφίων που έφτασαν ή ξεπέρασαν τα ανθρώπινα όρια σε κάποια χρονική στιγμή της ζωής τους.

Πήγε στον άλλο κόσμο και ξανάρθε!

Επιλέξαμε να ξεκινήσουμε με μια πραγματική ιστορία που έλαβε χώρα πριν λίγους μήνες, στα τέλη του Οκτώβρη του 2022, όταν ο Πρόεδρος της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Πειραιά και εκ νέου υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Πειραιά Γιάννης Βοϊδονικόλας, ενεπλάκη σε σοβαρό τροχαίο ατύχημα λόγω οξέως παθολογικού προβλήματος στην καρδιά και ενώ οδηγούσε, έχασε τον έλεγχο του οχήματος του στον Κηφισό το οποίο προσέκρουσε πολλές φορές στα κιγκλιδώματα μέχρι να ακινητοποιηθεί.

Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ τον παρέλαβε άμεσα και τον μετέφερε στο Τζάνειο Νοσοκομείο Πειραιά, όπου διαπιστώθηκε η σοβαρότητα της κατάστασης και δόθηκε η εντολή να διακομιστεί επειγόντως προκειμένου να χειρουργηθεί στο θώρακα, στο Αττικό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο.

Στο μεσοδιάστημα ο Γιάννης Βοϊδονικόλας βυθίστηκε σε κώμα, ενώ μετά το σοβαρό χειρουργείο σε θώρακα - καρδιά, ακολούθησαν αρκετές μέρες που βρισκόταν σε καταστολή, με τους γιατρούς να δίνουν μάχη με τα σοβαρά προβλήματα που προκλήθηκαν από παθολογικά αίτια, από το τροχαίο ατύχημα, αλλά και από τις διάφορες λοιμώξεις που ακολούθησαν.

Οι προσευχές στο Άγιο Όρος

Κατά τη διάρκεια των βασανιστικών ημερών που ακολούθησαν η αγωνία των οικείων του, στενών συγγενών, φίλων και συνεργατών, ήταν έκδηλη και η μόνη ελπίδα - πέρα από την άριστη φροντίδα ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού της ΜΕΘ του Αττικού - ήταν η παρέμβαση της Παναγίας!

Προς τούτο οι γονείς του είχαν απευθυνθεί σε πολλά μοναστήρια του Αγίου Όρους και όχι μόνο, προκειμένου να ενωθούν οι προσευχές όλων υπέρ υγείας του παιδιού τους, που έδινε τη μεγαλύτερη μάχη της ζωής του!

Το «θαύμα»: Τι «έβλεπε» όσο ήταν σε τεχνητό κώμα

Οι μέρες πέρασαν με σκαμπανεβάσματα συναισθημάτων και πάντα την ίδια αγωνία για το εάν ο Γιάννης Βοϊδονικόλας θα τα καταφέρει, καθώς ο κίνδυνος υποτροπής ήταν πάντα ορατός.

Μετά από δυο αποτυχημένες προσπάθειες αφύπνισης, ήρθε η τρίτη και καθοριστική, το «θαύμα» είχε γίνει και ο Γιάννης Βοϊδονικόλας είχε επιστρέψει στη ζωή!

Ο ίδιος φαινόταν να μην έχει αίσθηση του χρόνου και του τι ακριβώς είχε συμβεί… Όμως όταν ξύπνησε, το πρώτο πράγμα που ανέφερε στους δικούς του είναι ότι στο βαθύ ύπνο του  άκουγε έντονα των ήχο από σήμαντρα - καμπάνες και έβλεπε εικόνες από μοναστήρια τα οποία ποτέ δεν είχε επισκεφτεί στο παρελθόν!

Στην αρχή όλοι θεώρησαν ότι πρόκειται για λογική αντίδραση του υποσυνείδητου… όταν όμως άρχισε να περιγράφει εικόνες από συγκεκριμένα μοναστήρια του Αγίου Όρους - τα οποία προσεύχονταν για εκείνον και τα οποία ποτέ δεν είχε επισκεφτεί - όλοι πάγωσαν!

Το θαύμα είχε γίνει!

Πώς είναι σήμερα

Ο Γιάννης Βοϊδονικόλας επέστρεψε στα καθήκοντά του λίγο πριν τα Χριστούγεννα του 2022 μετά από ολιγόμηνη απουσία.

Σήμερα είναι να σα μην πέρασε τίποτα από τα προαναφερόμενα, συνεχίζει το πλούσιο κοινωνικό του έργο από τη θέση του Προέδρου της ΚΟ.Δ.Ε.Π. και δηλώνει εκ νέου παρών, ως υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Πειραιά στο πλευρό του Γιάννη Μώραλη.

Η ιστορία του Γιάννη Βοϊδονικόλα αποτελεί παράδειγμα θέλησης για ζωή και πραγματικής πίστης, που μπορεί να δώσει δύναμη σε συνανθρώπους μας που βιώνουν παρόμοιες δύσκολες καταστάσεις. Είναι η απόδειξη ότι η ελπίδα πραγματικά πεθαίνει πάντα τελευταία!

Διαβάστε ΕΔΩ όλα τα σχετικά για τον Γιάννη Βοϊδονικόλα και το σημαντικό κοινωνικό έργο που επιτελεί στον Πειραιά 

Διαβάστε επίσης:

Γιάννης Βοϊδονικόλας: Σοβαρό τροχαίο ατύχημα για τον Πρόεδρο της ΔΕΕΠ ΝΔ Α Πειραιά & Νήσων

Γιάννης Βοϊδονικόλας: Επέστρεψε και συγκινεί μετά το σοβαρό τροχαίο – Δείτε την ανάρτησή του στο Facebook !

Γιάννης Βοϊδονικόλας: Ο «Ρομπέν των φτωχών» του Πειραιά συνεχίζει το τεράστιο κοινωνικό του έργο!