Περιφέρεια Ιονίων Νήσων: Αναβάθμιση Κράτσα στην ΕΕ, πρόταση σε Γκερέκου… στα υπόψιν Βουτσινάς!

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Στα... υπ' όψιν της ΝΔ και ο Πειραιώτης με καταγωγή από Ιόνιο Γιάννης Βουτσινάς

Ανακατατάξεις και νέα δεδομένα στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων προκαλεί η πρόταση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στην περιφερειάρχη Ρόδη Κράτσα, να αναλάβει θέση ευθύνης σε διεθνή οργανισμό.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Μητσοτάκης έχει προτείνει στην περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων ρόλο πρέσβειρας στην UNESCO, με την κυρία Κράτσα να το μελετά σοβαρά και να εμφανίζεται έτοιμη να αποχωρήσει από την Περιφέρεια και να επιστρέψει στην Ευρώπη.

Η εξέλιξη αυτή φέρνει εκ νέου στο προσκήνιο για τη ΝΔ το σενάριο της υποψηφιότητας της Κερκυραίας προέδρου του ΕΟΤ, Άντζελας Γκερέκου, το όνομα της οποίας έχει ακουστεί για την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και στο πολύ πρόσφατο παρελθόν.

Ένα ακόμη πρόσωπο που εμφανίζεται να βολιδοσκοπεί η ΝΔ για τον θώκο της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων είναι και ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Πειραιά και Αντιπρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας Γιάννης Βουτσινάς, με γνώμωνα την επιτυχή διαχείριση θέσεων ευθύνης κατά το παρελθόν, την αποτελεσματικότητά του, αλλά και την ιδιαίτερη ικανότητά του να κερδίζει εκλογικές αναμετρήσεις!

Σε κάθε περίπτωση, το κυβερνών κόμμα εμφανίζεται αποφασισμένο να καταφύγει στη λύση του… γκάλοπ στα Ιόνια Νησιά, στις τοπικές κοινωνίες και τα στελέχη του, αναζητώντας τον ιδανικό υποψήφιο για την Περιφέρεια.

Ένα ωστόσο γεγονός που δεν θα πρέπει να παραβλεφτεί, είναι η πίεση που ασκείται από τα στελέχη της ΝΔ στην Κέρκυρα, ώστε ο υποψήφιος περιφερειάρχης να είναι… από το νησί τους.

Επιθυμία να εκλεγεί Κερκυραίος περιφερειάρχης τον Οκτώβριο, εκφράζουν στελέχη και άλλων κομμάτων, με δεδομένο ότι στη θέση αυτή έχουν προηγηθεί άνθρωποι προερχόμενοι από τη Ζάκυνθο και την Κεφαλονιά.