Νίκος Βλαχάκος: Άκρως επιτυχημένη προεκλογική συγκέντρωση στο Γ. Καραϊσκάκης! (φωτο)

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Την κεντρική προεκλογική του ομιλία παρουσία εκατοντάδων φίλων και ψηφοφόρων του πραγματοποίησε ο αδερφός του Ήρωα των Ιμίων και υποψήφιος Βουλευτής της ΝΔ στην Α Πειραιά και Νήσων ιατρός Νίκος Βλαχάκος.

Η εκδήλωση έλαβε χώρα στην αίθουσα VIP του Γ. Καραϊσκάκης και το πάρω παρών έδωσαν σημαντικές προσωπικότητες της πόλης όπως ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, η Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Σταυρούλα Αντωνάκου, ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά Νίκος Πλατανησιώτης, ο Αντιπρόεδρος του ΕΚΑΒ και Πρόεδρος του Οδοντιατρικού Συλλόγου Πειραιά Μιχάλης Αγρανιώτης, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί και Κοινοτικοί Σύμβουλοι Πειραιά, αλλά και πλήθος διακεκριμένων ιατρών της πόλης.


Ειδική αναφορά έκανε ο Νίκος Βλαχάκος κατά την ομιλία του (βλ. παρακάτω) στους φίλους και συγγενείς που τον υποστήριξαν από την πρώτη στιγμή της ανακοίνωσης της υποψηφιότητάς του, αλλά κυρίως στην οικογένειά του, τις γυναίκες της ζωής του, τη σύζυγο και τις δυο κόρες που υπεραγαπά και οι οποίες στηρίζουν πάντα κάθε του επιλογή.

Το ευχαριστώ του Νίκου Βλαχάκου στα σόσιαλ μίντια

Ολόκληρη η ομιλία του Νίκου Βλαχάκου

Αγαπητές φίλες, αγαπητοί φίλοι,

Πειραιώτισσες και Πειραιώτες

Φίλες και φίλοι από τα νησιά του Αργοσαρωνικού

Σας ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου για την σημερινή σας παρουσία!

Θα επιθυμούσα να σας υποδεχτώ στο σπίτι μου αλλά είστε τόσοι πολλοί που σας υποδέχομαι στο δεύτερο σπίτι όλων μας. Στο στάδιο Καραϊσκάκη !

Με τους περισσότερους γνωριζόμαστε. Γνωρίζετε πολύ καλά ότι είμαι σταθερά δίπλα σας στις γειτονιές  του Πειραιά, στα νησιά μας, με τη συμμετοχή μου στα κοινά, και κυρίως από τα 27 χρόνια  προσφοράς μου ως ιατρός σε Δημόσια Νοσοκομεία. Συγκεκριμένα, 25 χρόνια στο Τζάνειο Νοσοκομείο ως χειρουργός και δύο χρόνια ως Διοικητής στο Ειδικό  Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Πειραιά ‘’Μεταξά’’.

Γνωρίζετε επίσης την δέσμευσή μου από τα νεανικά μου χρόνια στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, το οποίο υπηρέτησα πιστά και από όποια θέση μου ζητήθηκε δίνοντας τίμιες και αξιοπρεπείς μάχες! Στην ΟΝΝΕΔ, στην ΔΑΠ, στη τοπική αυτοδιοίκηση. Πάντα αγωνίστηκα για τη μεγάλη μας παράταξη.

Έτσι και τώρα ανταποκρίθηκα με χαρά στην τιμητική πρόταση του
Προέδρου μας και Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη να είμαι υποψήφιος βουλευτής στον τόπο που γεννήθηκα, αγαπώ και υπηρετώ με αφοσίωση όλη μου τη ζωή! Τον Πειραιά μας!
Και τα νησιά μας! Με τα οποία όχι μόνο με συνδέουν μνήμες και στιγμές ζωής αλλά και προσφορά στον τομέα της δημόσιας υγείας που υπηρετώ ως ιατρός!

Με ανανεωμένη την εντολή των πολιτών για μια ισχυρή Νέα Δημοκρατία  θα συνεχίσουμε  την πολιτική που πηγαίνει την χώρα μπροστά.

Στα τέσσερα χρόνια η Ελλάδα προχώρησε μπροστά με την Κυβέρνηση να δίνει βαρύτητα στη ψηφιοποίηση του κράτους, στις μειώσεις φόρων και εισφορών,  στις αυξήσεις συντάξεων αλλά και του κατώτατου μισθού.

Παράλληλα όμως εργάστηκε για τη σταθερότητα της χώρας με την πολιτική της να βασίζεται πάνω σε 4πυλώνες, ανταποκρινόμενη άμεσα και αποτελεσματικά στις διεθνείς συγκυρίες:

διαχείριση της υγειονομικής κρίσης εν μέσω πανδημίας με παράλληλη οικονομική στήριξη των εργαζομένων και των επιχειρήσεων,
ενίσχυση της συνοριακής ασφάλειας της χώρας παράτην έξαρση των μεταναστευτικών ροών ως φυσικό σύνορο της Ευρώπης,
αμυντική θωράκιση της χώρας ως απάντηση στις καθημερινές προκλήσεις των γειτόνων, και
στήριξη σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις κατά τη διάρκεια της ενεργειακής κρίσης.

Ταυτόχρονα, στα τέσσερα αυτά χρόνια η Ελλάδα προχώρησε μπροστά πετυχαίνοντας ρεκόρ στις άμεσες ξένες επενδύσεις, ρεκόρ στα έσοδα τουρισμού, ρεκόρ στις εξαγωγές.

Το Πρόγραμμα Διακυβέρνησης της επόμενης τετραετίαςτης Νέας Δημοκρατίας για μία Ελλάδα Παραγωγική, Κοινωνική, Δίκαιη, Σύγχρονη και κυρίως, Ισχυρή έχει 4 κεντρικές προτεραιότητες:

Πρώτον, καλύτερες αμοιβές για όλους! Με ένα νέο Μισθολόγιο στο Δημόσιο και με αυξήσεις στηριγμένες στην εθνική ανάπτυξη, ώστε, σταδιακά, να καλύψουμε την απόσταση που μας χωρίζει ακόμη από τον μέσο όρο των μισθών στην Ευρώπη.

Με αύξηση του μέσου μισθού πάνω από 25% μέσα στηνεπόμενη τετραετία (στα 1.500 ευρώ από 1.170 ευρώ) και αύξηση κατώτατου μισθού στα 950 ευρώ εντός της τετραετίας.

Με σταδιακή μείωση 20% του τέλους επιτηδεύματος το 2025, 30% το 2026 και κατάργηση έως το τέλος της τετραετίας το 2027.

Δεύτερον, ένα αποτελεσματικό Κράτος! Μετατρέποντας σε άλματα τα μέχρι τώρα ψηφιακά μας βήματα. Οπλίζοντας τη Διοίκηση με άξια στελέχη. Και με διαδικασίες που θα αξιολογούν, αλλά και θα επιβραβεύουν τις επιδόσεις τους.

Με επέκταση και αναβάθμιση των υπηρεσιών του gov.gr προς όφελος του πολίτη. Όλες οι πληροφορίες και τα δεδομένα διακινούνται έως το 2025 μόνο ηλεκτρονικά μεταξύ του δημοσίου. Με πλήρη ψηφιοποίηση των κεντρικών αρχείων του Κράτους (υποθηκοφυλακείων, δικαιοσύνης, Πολεοδομιών, νοσοκομείων κ.ά.) ώστε όλα τα δεδομένα να είναι άμεσα διαθέσιμα στον ενδιαφερόμενο πολίτη ή στη δημόσια υπηρεσία

Τρίτον, αξιοπρεπή δημόσια Υγεία και περισσότερα δικαιώματα στη Νέα Γενιά!

Με δωρεάν προληπτικές εξετάσεις για όλους, σύγχρονα νοσοκομεία και Τμήματα Επειγόντων. Αύξηση των δαπανών του προϋπολογισμού για την υγεία και ενίσχυση του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.

Με αύξηση του νοσηλευτικού προσωπικού κατά 10.000 εργαζόμενους, ώστε να φτάσουμε τον Ευρωπαϊκό μέσο όρο με 2,2 νοσηλευτές ανά κλίνη.

Με τον Ψηφιακό μετασχηματισμό της Υγείας. Την ενίσχυση του συστήματος ηλεκτρονικής συνταγογράφησης. Την ολοκλήρωση του Ατομικού Ηλεκτρονικού Φακέλου Υγείας. Την αναβάθμιση των ψηφιακών υποδομών στα νοσοκομεία. Την επέκταση και ανάπτυξη των μητρώων ασθενών.

Με ανακαίνιση και εκσυγχρονισμό 80 νοσοκομείων και 156 κέντρων υγείας

Και, παράλληλα με προγράμματα προσιτής Στέγης στους νέους. Διατίθενται 1,8 δις ευρώ σε συνολικά 137.000 νέους δικαιούχους έως 39 ετών για τη Νέα Στεγαστική Πολιτική «Σπίτι μου» με φθηνά στεγαστικά δάνεια, προσιτά ρυθμιζόμενα ενοίκια και παροχή δωρεάν στέγης σε ευάλωτους πολίτες και οικογένειες.

Και τέταρτον, μία πατρίδα ασφαλή, με το βλέμμα στο μέλλον. Ώστε, ενώ τα εθνικά σύνορα θα στέκουν απόρθητα, η Ελλάδα να δυναμώνει τη φωνή της έξω από αυτά.

Η Ελλάδα διαδραματίζει κεντρικό ρόλο στην Ευρωπαϊκή Ένωση και συμμετέχει ενεργά στη διαμόρφωση των αποφάσεων που αφορούν στην ειρήνη και την ασφάλεια στην Ευρώπη και τον υπόλοιπο κόσμο.

Ενεργός συμμετοχή και συμβολή στον σχεδιασμό των νέων κοινών ευρωπαϊκών πολιτικών, ιδίως στα θέματα εθνικού ενδιαφέροντος και στην ευρωπαϊκή αντιμετώπιση κρίσεων και νέων προκλήσεων ασφάλειας που απαιτούν τη συνεργασία των κρατών.

Παράλληλα, συνέχιση του εξοπλιστικού προγράμματος και εξασφάλιση επάρκειας. Ενίσχυση της Εθνικής Αμυντικής Βιομηχανίας με πενταετές σχέδιο για την περαιτέρω αναβάθμισή της. Η Ελλάδα αποκτά 24 αεροσκάφη τύπου Rafale, 3 (+1) φρεγάτες Belharra, αναβαθμίζει 83 αεροσκάφη F-16 στην κορυφαία έκδοση Viper. Βρίσκονται σε εξέλιξη 19 προγράμματα ύψους 11,5 δις ευρώ για την προμήθεια αεροσκαφών F-35, την αναβάθμιση μαχητικών αεροσκαφών F-16 Block 50 και την απόκτηση 3 νέων κορβετών του Πολεμικού Ναυτικού.

Έμφαση στην προετοιμασία και την αντιμετώπιση νέων απειλών και υβριδικών μεθόδων πολέμου.

Γνωρίζετε όλοι σας πολύ καλά την οικογενειακή μαςευαισθησία στα εθνικά θέματα αλλά συγχωρέστε με δενθα επιθυμούσα να επεκταθώ περισσότερο.

Στην κάλπη της 21ης Μαΐου, επιλέγουμε Πρωθυπουργό και Κυβέρνηση που θα μας κρατήσουν στον δρόμο της σιγουριάς και της προόδου, μακριά από τα φαντάσματα του χθες!

Δεν διακινδυνεύουμε την σταθερότητα της χώρας!

Ψηφίζουμε κι αποφασίζουμε. Δεν γυρίζουμε πίσω. Προχωράμε Σταθερά, Τολμηρά, Μπροστά!

Με τη συνέπεια και τη σταθερότητα που διακρίνουν το έργο της Νέας Δημοκρατίας, δεσμεύομαι κι εγώ προσωπικά, να συμβάλω με όλες μου τις δυνάμεις στην περαιτέρω ανάπτυξη και πρόοδο της πόλης μας, των νησιών μας, της χώρας μας.

Όπως εργάζομαι με συνέπεια, αφοσίωση και αγάπη στον συνάνθρωπο, όλα αυτά τα  χρόνια, ασκώντας το λειτούργημα του ιατρού – χειρουργού, έτσι συνεχίζω και δεσμεύομαι ότι θα πράξω και ως εκπρόσωπός σας στη Βουλή.

Για έναν Πειραιά ακόμα πιο ισχυρό! Για τα νησιά του Αργοσαρωνικού μας, το Αγκίστρι, την Αίγινα, τον Πόρο, την Ύδρα, τις Σπέτσες, τα Κύθηρα, τα Αντικύθηρα, τα Μέθανα και την Τροιζηνία να καταφέρουμε να βρεθούν ακόμη πιο ψηλά στην ατζέντα της Κυβέρνησης!

Καλώ και όσους δεν ανήκαν πάντα στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, καλώ τους νέους που δεν έχουν αποφασίσει ακόμη ποιος πολιτικός χώρος τους εκφράζει, καλώ και τους απογοητευμένους από τιςπαραλείψεις μας.

Να θυμάστε πως οι εκλογές είναι 21 Μαΐου και μη σκέπτεστε επόμενες εκλογές. 21 Μαΐου η Νέα Δημοκρατία πρέπει να πάρει τέτοιο ποσοστό που να μην αφήνει περιθώριο στα υπόλοιπα κόμματα να συμμαχήσουν και να σχηματίσουν κυβέρνηση!

Λαμβάνω την αγάπη και τη φιλία σας και σας ευχαριστώ γι΄αυτό!

Σας καλώ να κάνετε την αγάπη σας ψήφο και να μου δώσετε τη δύναμη να προσφέρω και να διεκδικήσω περισσότερα!

Γιατί αξίζουμε περισσότερα!

Δεσμεύομαι να είμαι η δυνατή φωνή όλων σας !

Άλλωστε το γνωρίζετε πολύ καλά όλα αυτά τα χρόνια

Είμαι Σταθερά δίπλα σας!!

Τέλος, θέλω να ευχαριστήσω όλους αυτούς που έτρεξαν δίπλα μου από την πρώτη στιγμή να βοηθήσουν στον αγώνα μου. Τούς ανθρώπους του γραφείου μου, τους συγγενείς και τους φίλους και φυσικά τη σύζυγό μου και τις δύο κόρες μου που με στηρίζουν πάντα στα εύκολα και στα δύσκολα.

Σας ευχαριστώ από καρδιάς!!!!