Ειρήνη Χιώτη στο PP: «Ο Πειραιάς πρέπει να μετατραπεί από Πύλη σε Κέντρο»!

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Η για πρώτη φορά υποψήφια Βουλευτής της ΝΔ στην Α Πειραιά και Νήσων Ειρήνη Χιώτη, παραχώρησε συνέντευξη στο Piraeus Press με ενόψει των εκλογών της 21ης Μαΐου.

Η κ. Χιώτη μας μίλησε για την απόφασή της να πολιτευτεί, για τα σημαντικότερα προβλήματα της εκλογικής της περιφέρειας, αλλά και για την αυτοδύναμη κυβέρνηση της ΝΔ!

Μάλιστα, πριν λίγες μέρες, η κ. Χιώτη είχε συνάντηση και με τον Μητροπολίτη Πειραιά κ. Σεραφείμ, ο οποίος της δώρισε την εικόνα της Παναγίας, προς στήριξη του αγώνα της στα κοινά της πόλης.

Διαβάστε παρακάτω ολόκληρη την ενδιαφέρουσα συνέντευξη:

Σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις φαίνεται να ανοίγει η ψαλίδα για τη ΝΔ. Οι πολίτες μοιάζουν μοιρασμένοι για το αν επιθυμούν αυτοδύναμη κυβέρνηση ή κυβέρνηση συνεργασίας. Γιατί κατά τη γνώμη σας πρέπει να αναδειχτεί κυβέρνηση αυτοδύναμη ΝΔ και όχι συνεργασίας;

Η αυτοδύναμη κυβέρνηση με καθαρή και σαφή εντολή είναι η μόνη λύση για σταθερότητα και ασφαλή πατρίδα.Τρεις είναι οι λέξεις "κλειδιά" που αποτυπώνουν το κυβερνητικό έργο της τελευταίας τετραετίας και απαντούν χωρίς αμφιβολία στο ερώτημα γιατί χρειάζεται αυτοδύναμη κυβέρνηση ΝΔ.

"Αξιοπιστία": Το προεκλογικό πρόγραμμα της ΝΔ εφαρμόστηκε στο μεγαλύτερο ποσοστό του παρά τις αντίξοες και εξωγενείς επιθέσεις που κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε. Θυμίζω, αρχικά, τον υβριδικό πόλεμο από τη γείτονα χώρα που με προμετωπίδα τους μετανάστες επιχείρησε να σπάσει την αμυντική γραμμή της χώρας. Η κυβέρνηση κράτησε την πατρίδα ασφαλή και θωράκισε τα σύνορά της. Την υγεινομική κρίση με την πανδημία, που κατάφερε να αντιμετωπίσει κρατώντας το ΕΣΥ όρθιο! Τέλος και πριν επουλωθούν καλά καλά οι πληγές της Πανδημίας, έδωσε τη μάχη της ακρίβειας που προκάλεσε ο πόλεμος στην Ουκρανία, στηρίζοντας τα νοικοκυριά.

"Πρόοδος": Παρά τις ασύμμετρες αυτές απειλές και σε συνθήκες απρόβλεπτες και ασυνήθιστες, η ΝΔ κατάφερε όχι μόνον να ανταπεξέλθει αλλά και να επιφέρει σημαντική πρόοδο στις ζωές μας, ψηφιοποιώντας το κράτος. Αλλάζοντας την εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό. Δημιουργώντας αίσθημα ασφάλειας και περηφάνειας στους πολίτες.

Μείωσε την ανεργία από το 23% στο 10,7%. Έφερε παραγωγικές επενδύσεις υψηλής τεχνολογίας και δημιούργησε νέες θέσεις εργασίας. Αύξησε τον κατώτατο μισθό από 650 ευρώ στα 780 ευρώ. Αντιμετώπισε το ζήτημα της βίας ρυθμίζοντας στο αυστηρότερο τις ποινές και δημιουργώντας δομές για τις κακοποιημένες γυναίκες. Στήριξε την μητρότητα και την οικογένεια με την επέκταση της άδειας μητρότητας και το πρόγραμμα φθηνής στέγης για τα νέα ζευγάρια. Πολύ σημαντικό, το ότι εφάρμοσε για πρώτη φορά, την πρόληψη στην υγεία με προγράμματα σαν το "Φώφη Γεννηματά " με το οποίο 150.000 γυναίκες εξετάστηκαν δωρεάν και 7.500 διαγνώστηκαν έγκαιρα για καρκίνο του μαστού.

"Αλήθεια" Πολλά είναι τα παραδείγματα του πρόσφατου παρελθόντος που τεκμηριώνουν γιατί δεν έχουμε την πολυτέλεια για πειραματισμούς, τρικυμίες και ναυάγια με ΣΥΡΙΖΑ. Αρκεί να θυμηθούμε, καταρχήν, πόσο εύκολα το "ΝΑΙ" έγινε "ΟΧΙ". Αλλά για να μην μιλάμε με όρους παρελθόντος μόνον,  μια απλή σύγκριση μεταξύ των προγραμμάτων της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ αποδεικνύει πόσο ρεαλιστικό, κοστολογημένο και στοχοπροσηλωμένο στη συνέχιση ενός επιτυχημένου έργου είναι αυτό της ΝΔ, ενώ αντίυθετα, πόσο γενικόλογο γεμάτο αοριστίες και συνθήματα που θυμίζουν την καμπάνια του 2015 είναι εκείνο του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι συμπολίτες μας θα πρέπει να προτάξουν την ερχόμενη Κυριακή στις 21 Μαίου το εάν θα πάμε μπροστά τη χώρα με καθαρές λύσεις ή θα γυρίσουμε πίσω στη σύγχυση με ψευδεπίγραφες συγκλίσεις, με "κυβερνήσεις ηττημένων", "Δήμητρες" και σενάρια εξόδου από την Ε.Ε.;

Πολιτεύεστε στην Α' Πειραιά και Νήσων. Ποια είναι τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει και ποιες θα ήταν οι πρώτες σας προτεραιότητες;

Ο Πειραιάς έχει φυσιογνωμία διακριτή και ξεχωριστή ταυτότητα.  Το μυστικό κατά τη γνώμη μου έγκειται στον τρόπο με τον οποίο όλες οι κοινότητες που υποδέχτηκε, οι Λάκωνες, οι Μανιάτες, οι Κρητικοί, οι νησιώτες μας κράτησαν την πολιτιστική τους κληρονομιά όρθια, όχι όμως ως στοιχείο «διχασμού», αλλά ως πολύτιμη συνεισφορά στην πειραϊκή κοινωνία. Αυτό το μείγμα που συνδυάζει το αστικό και το λαϊκό στοιχείο, τα κοσμοπολίτικα νησιά και τα λιγότερο τουριστικά με τον πρωτογενή τομέα που πρέπει να στηριχθεί και δομές δημόσιας υγείας που θα εκσυγχρονίσουμε, είναι πρόσκληση και πρόκληση μαζί.

Σήμερα, το κύριο στοίχημα που πρέπει να κερδηθεί, είναι η μετατροπή καταρχήν του Πειραιά από πόλη «πύλη», σε «κέντρο». Οι μεγάλες επενδύσεις που έχουν επιτευχθεί και η ανάπτυξη τομέων όπως η κρουαζιέρα, δεν μπορούν να μην επιφέρουν καρπούς για όλους τους πειραιώτες, τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες, ολόκληρη την πειραϊκή οικονομία. Τα εκατομμύρια διελεύσεων στο λιμάνι, θα πρέπει να αφήνουν ισχυρό οικονομικό αποτύπωμα σε ολόκληρη την πειραϊκή αγορά. Αυτό με μία λέξη μπορεί να επιτευχθεί με "Εργασία". Από τη μία, οι νέες θέσεις εργασίας που ανοίγουν με την ανόρθωση και στήριξη της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης σε Σκαραμαγκά, Ελευσίνα και Πέραμα.  Επιπλέον, νέες υποδομές και κυρίως η επίσπευση των ανταποδοτικών έργων της COSCO δηλ. ξενοδοχεία, αθλοπαιδειές κλπ θα δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας και θα προσελκύσουν παγκόσμιας εμβέλειας εκδηλώσεις της ναυτοσύνης. Επίσης, η εξειδικευμένη κατάρτιση 200.000 νέων σε τουριστικές ειδικότητες που υπαγορεύει η αγορά  είναι το μεγάλο στοίχημα που καλούμαστε να κερδίσουμε και να είστε σίγουροι πως θα το πετύχουμε.

Είναι η πρώτη σας φορά στην κεντρική πολιτική σκηνή. Τί σας έκανε να λάβετε αυτή την απόφαση;

Είμαι μια εργαζόμενη σύζυγος και μητέρα ασκώντας πάνω από 20 χρόνια  ελεύθερη δικηγορία. Έχω υπάρξει παράλληλα για πολλά χρόνια εκδότης καθημερινής περιφερειακής εφημερίδας, διετέλεσα διοικητικό στέλεχος της τοπικής αυτοδιοίκησης και αργότερα θήτευσα ως συνεργάτης σε υπουργεία, με πιο πρόσφατο το υπουργείο Τουρισμού, την περίοδο της διαχείρισης της πανδημίας.

Στην τιμητική πρόσκληση του Προέδρου Κυρ. Μητσοτάκη να συστρατευθώ στην εκλογική μάχη της 21ης Μαίου το επέλεξα με αίσθημα ευθύνης. Αφενός γιατί πιστεύω ότι η πατρίδα μας χρειάζεται μια στιβαρή και τολμηρή ηγεσία. Αλλά κυρίως διότι νιώθω πως οφείλουμε να συνεισφέρουμε με τις όποιες δυνάμεις, εμπειρία, τεχνογνωσία ή μαχητικότητα διαθέτει ο καθένας μας   στη θωράκιση της προόδου που η χώρα είδε την τελευταία τετραετία.