Φτου κι απ’ την αρχή η ΝΔ για Δήμαρχο στον Πειραιά!

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


- Παλεύει ακόμα να βρει υποψήφιο Δήμαρχο Πειραιά η ΝΔ

- Το απόλυτο «μπάχαλο» στην Πειραιώς για το μεγάλο λιμάνι ενόψει των Δημοτικών Εκλογών του 2019

- Νέος κύκλος ονοματολογίας - Δείτε ποια ονόματα παίζουν

- Κερδισμένος ο Γιάννης Μώραλης

...του Σαράντου Ευσταθόπουλου, Εκδότη Piraeus Press

Λίγες ώρες πριν την έναρξη του Συνεδρίου της ΝΔ, η Πειραιώς δεν έχει καταλήξει ακόμα στον υποψήφιο Δήμαρχο που θα στηρίξει στον Πειραιά.

Λίγο το «φιάσκο» με την υποψηφιότητα Κορκίδη, λίγο τα εσωκομματικά ζητήματα, λίγο η πολιτική επικαιρότητα, έχουν οδηγήσει σε αδιέξοδο την Αξιωματική Αντιπολίτευση ως προς το πρόσωπο που θα στηριχθεί για τις Δημοτικές Εκλογές στο Δήμο Πειραιά.

ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ

Ωστόσο, ο πρώην Δήμαρχος Πειραιά Βασίλης Μιχαλολιάκος προχωρά σε συγκέντρωση του συνδυασμού «ΜΑΣ ΕΝΩΝΕΙ Ο ΠΕΙΡΑΙΑΣ» αμέσως μετά την ολοκλήρωση του Συνεδρίου της ΝΔ, σε μια προσπάθεια να καλύψει το τεράστιο κομματικό κενό που αφήνει η ολιγωρία της Πειραιώς.

ΠΟΙΟΙ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΠΕΙΡΑΙΑ ΜΕ ΤΗ ΝΔ

Τον τελευταίο μήνα έχουν ακουστεί πολλά ονόματα, άλλα από διαρροές της Πειραιώς και άλλα από το πολιτικό ρεπορτάζ και την αποκάλυψη μυστικών συναντήσεων ή διεργασιών.

Παράλληλα, η ΝΔ έχει προβεί και στη διενέργεια κρυφών δημοσκοπήσεων, προκειμένου να έχει πλήρη εικόνα για τα ποσοστά βάσης των υποψήφιων... υποψηφίων Δημάρχων Πειραια!

Μεταξύ των ονομάτων που ακούστηκαν - ύστερα από την «απόσυρση» Κορκίδη - ήταν οι κ.κ. Σπυρίδωνας, Βλαχάκος, Βουτσινάς, Ανδριανόπουλος.

ΤΑ ΝΕΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΠΕΣΑΝ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ μας, στη λίστα προστίθενται τώρα ακόμα δυο «υποψήφιοι», ο ένας ερχόμενος από τα παλιά (το είχαμε γράψει από το καλοκαίρι) και ο άλλος ως το απόλυτο outsider!

Πρόκειται για τους κ.κ. Αρβανιτόπουλο και Μπουτσικάκη αντιστοίχως, των οποίων τα ονόματα έπεσαν πριν λίγες μέρες στο τραπέζι της συζήτησης για το Δήμο Πειραιά.

Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, συζητήθηκε ακόμα ένα όνομα (outsider επίσης) το οποίο θα επιβεβαιωθεί ή όχι τις επόμενες ημέρες.

Το μόνο σίγουρο είναι προς το παρόν ότι η ΝΔ δεν έχει λάβει τις οριστικές της αποφάσεις  και ενώ όλοι ανέμεναν ανακοινώσεις πριν ή έστω κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, τα νέα φαίνεται να μετατίθενται για μετά τις γιορτές!

ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΕΥΝΟΟΥΝ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΜΩΡΑΛΗ

Μόνος κερδισμένος από όλη αυτή την κατάσταση αβεβαιότητας και αναποφασιστικότητας, είναι ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, ο οποίος ουσιαστικά παίζει χωρίς αντίπαλο προς το παρόν, καθώς συνδυαστικά με την υποψηφιότητα Μπελαβίλα (ΣΥΡΙΖΑ), έχει δημιουργηθεί κλίμα νίκης και μάλιστα από την πρώτη Κυριακή.

Οι εξελίξεις βέβαια των επόμενων ημερών θα δείξουν αν θα υπάρξουν σημαντικές πολιτικές εξελίξεις στον Πειραιά, με το βάρος να πέφτει πρωτίστως στης πλάτες της ΝΔ και ακολούθως στον Βασίλη Μιχαλολιάκο, ο οποίος αν και 5 μήνες τώρα διακηρύττει ότι θα είναι υποψήφιος Δήμαρχος Πειραιά, ακόμα δεν έχει ανακοινώσει επίσημα την υποψηφιότητά του.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ