Κάνει «πάρτυ» η παράνομη στάση-στάθμευση στον Πειραιά!

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Μόνο τυχαίο δε θεωρείται το γεγονός ότι σε μια σειρά από κρυφές δημοσκοπήσεις που πραγματοποιούνται ενόψει των εκλογών, ένα από τα 3 κορυφαία προβλήματα που απασχολούν τους Πειραιώτες, είναι η παράνομη στάθμευση!

Το πρόβλημα αποτελεί μάστιγα για τον ήδη κυκλοφοριακά επιβαρυμένο Πειραιά, που δρα σαν πολλαπλασιαστής άλλων παράλληλων προβλημάτων όπως η έλλειψη χώρων στάθμευσης, η μη εκτέλεση μεγάλων παρεμβάσεων στην είσοδο και την έξοδο της πόλης κοκ, η απογοητευτική λειτουργία του Τραμ κοκ.

Δεδομένου ότι πλησιάζει καλοκαίρι και όπως έχει φανεί στην πράξη, η έλευση του Μετρό δεν έλυσε το κυκλοφοριακό του Πειραιά - όπως διαφήμιζε η Αττικό Μετρό πριν και λίγο μετά την ολοκλήρωση του έργου - αλλά και ενόψει εθνικών και αυτοδιοικητικών εκλογών, το ζήτημα πέφτει και πάλι στο τραπέζι ως επιτακτική ανάγκη για την ανακούφιση του κέντρου της πόλης και του λιμανιού.

Ακόμα ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα - από τα εκατοντάδες που μπορεί κάποιος να συναντήσει καθημερινά στο κέντρο του Πειραιά - είναι η παράνομη στάθμευση επί της Γρηγορίου Λαμπράκη, ακριβώς πάνω στη διάβαση πεζών της Σωτήρος, από επαγγελματικό φορτηγό και μάλιστα σε πρωινή ώρα αιχμής!

Ακριβώς αυτή η εικόνα του φορτηγού που παρκάρει παράνομα πάνω στις διαβάσεις πεζών, δείχνει το μέγεθος της ασυδοσίας που επικρατεί, δεδομένου του ελλιπέστατου ελέγχου που υπάρχει τόσο από τη Δημοτική Αστυνομία Πειραιά όσο και από της Ελληνική Αστυνομία.

Ως αποτέλεσμα της ανωτέρω κατάστασης είναι η επιπρόσθετη επιβάρυνση της κίνησης στους κεντρικούς οδικούς άξονες λόγω διπλοπαρκαρισμένων αλλά και παρεμπόδιση της ασφαλούς κυκλοφορίας των πεζών.

Διαβάστε επίσης:

Πειραϊκή: Έτοιμο το «ιδιωτικό» πάρκινγκ! (φωτο)

Καταγγελία: Τα ΕΛΤΑ κλείνουν κεντρικό δρόμο στον Πειραιά καθημερινά για ώρα! (φωτο)