Πρωτοβουλία «Μαθητές σε Δράση» – Ο Δήμος Πειραιά πρωτοπορεί στον ευαίσθητο τομέα της Παιδείας!

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Μια καινοτόμα, για τα ελληνικά δεδομένα, εθελοντική πρωτοβουλία ενημέρωσης των μαθητών και των μαθητριών της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, έλαβε χώρα στον Δήμο Πειραιά.

Με σύνθημα «Μαθητές σε Δράση» η ομάδα των εισηγητών που αποτελούνταν από τον επικεφαλής κ. Ιωάννη Δράκο, ειδικό επί θεμάτων διαχείρισης κρίσεων και την κα Αικατερίνη Δράκου, εκπαιδεύτρια πάνω σε θέματα βασικής υποστήριξης ζωής, με την αρωγή της Αντιδημάρχου Παιδείας και δια βίου Μάθησης του Δήμου Πειραιά κας Ασπασίας Αλιγηζάκη, πραγματοποίησαν την εθελοντική αυτή δράση που αφορούσε, αφενός την προληπτική προστασία, αφετέρου την αντιμετώπιση περιστατικών κρίσεων και πιο συγκεκριμένα την αυτοπροστασία από την φυσική καταστροφή του σεισμού.

Η κατά γενική ομολογία επιτυχημένη αυτή δράση, που έλαβε χώρα από τις 01 έως και τις 20 Μαρτίου σε δέκα σχολικές μονάδες της επικράτειας Πειραιά, δείχνει ότι ο Δήμος Πειραιά πρωτοπορεί.

Αξίζουν συγχαρητήρια στους κ. Ιωάννη Δράκο και κ. Αικατερίνη Δράκου!

Το Pireaspress χαιρετίζει τέτοιου είδους πρωτοποριακές πρωτοβουλίες που σκοπό έχουν την μείωση της διακινδύνευσης από κάθε μορφή φυσικών ή ανθρωπογενών καταστροφών και προτείνει την επέκταση της δράσης αυτής και σε άλλους Δήμους του ευρύτερου Πειραιά και των Νησιών.