Στην Ύδρα υποτίθεται ότι δεν κυκλοφορούν αυτοκίνητα!

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


- Ανύπαρκτη η Δημοτική και η Πειφερειακή Αρχή στο νησί της Ύδρας παρακολουθούν την κυκλοφορία των οχημάτων

- Δείτε εικόνες από το νησί στο οποίο υποτίθεται ότι υπάρχει απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων 

Ένα αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της Φωνής της Ύδρας, επιβεβαιώνει ότι οι νομοί στην Ελλάδα υπάρχουν για να καταπατούνται, και μάλιστα υπό την ανοχή πολλές φορές των αρμόδιων ελεγκτικών μηχανισμών.

Διαβάστε αναλυτικά το σχετικό ρεπορτάζ της Φωνής της Ύδρας παρακάτω:

Για πολλούς, μια καθημερινή βόλτα στο Μανδράκι είναι μια γαλήνια και χαλαρωτική εμπειρία. Η γραφική θέα στη θάλασσα και το αναζωογονητικό αεράκι το καθιστούν ιδανικό μέρος. Ωστόσο, την χθεσινή μέρα και όχι μόνο, το όμορφο κλίμα είχε μετριαστεί από την παρουσία σταθμευμένων αυτοκινήτων σε συγκεκριμένο σημείο, μετά τα Σφαγεία.

Υπολογίζεται ότι στην περιοχή έκαναν παρέλαση περίπου οκτώ σταθμευμένα οχήματα, μαζί με το απορριμματοφόρο του Δήμου Ύδρας. Το ερώτημα είναι γιατί τόσα πολλά οχήματα έχουν λάβει άδεια και γιατί αυτά τα αυτοκίνητα είναι σταθμευμένα σε τόσο περίοπτο σημείο μπροστά στα μάτια όλων των επισκεπτών;

Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι για να υπάρξει κάποιο αυτοκίνητο στην Ύδρα, στο νησί που δεν επιτρέπονται τα οχήματα, θα πρέπει να έχει ληφθεί άδεια παραμονής του αλλά και ο Δήμος Ύδρας να έχει φροντίσει να μην εμφανίζεται ένα όχημα συμπεριλαμβανομένου και του δικού του σε περίοπτο σημείο.

«Ο Δήμος Ύδρας», θα πει στην ΦτΥ ο δήμαρχος Γιώργος Κουκουδάκης, «έχει κάνει παρέμβαση στην Αρχαιολογική Υπηρεσία ώστε μετά τον Μάιο και το άνοιγμα της τουριστικής περιόδου, να είναι φειδωλή στην έκδοση αδειών παραμονής οχημάτων στο νησί μας».

Για να συνεχίσει, «Σχετικά με τα δύο αυτοκίνητα που έχουν έλθει στην Ύδρα για τα γυρίσματα της τηλεοπτικής σειράς για την ζωή του Λέοναρντ Κοέν, είναι προσωρινά, και επειδή είχαν νυχτερινά γυρίσματα δεν γινόταν να επιστρέψουν στα Γεφύρια, λόγω των τραπεζοκαθισμάτων που υπάρχουν στο εν λόγω στενό διέλευσης.»

Σε κάθε περίπτωση η ΦτΥ επισημαίνει το πρόβλημα και είναι σε αναμονή λύσης. Οι καταγγελίες των συμπολιτών μας αλλά και των επισκεπτών σχετικά με τις επιπτώσεις των σταθμευμένων αυτοκινήτων στο νησί μας που φημίζεται για αυτή την μοναδικότητα, δεν είναι μόνο εύλογες αλλά θα πρέπει να βρουν και δικαίωση.