Η «Πειραϊκή Εκκλησία» έγινε 35 ετών!

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Πειραϊκή Εκκλησία: Το ραδιόφωνο που μιλά στην ψυχή μας

Προστάτης του ραδιοφώνου της Μητρόπολης Πειραιά ο Άγιος Πορφύριος ο οποίος αποτελούσε και ακροατή 


35 χρόνια λειτουργίας συμπληρώνει σήμερα, 30 Οκτωβρίου 2023 ο Ραδιοφωνικός Σταθμός «Πειραϊκή Εκκλησία» 91,2, ο οποίος ξεκίνησε τη λειτουργία του στις 30 Οκτωβρίου 1988, ως τοπικός ραδιοφωνικός σταθμός, από τον μακαριστό Μητροπολίτη Πειραιά Καλλίνικο.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ.Σεραφείμ, βρέθηκε σήμερα στον ραδιοθάλαμο του ραδιοφώνου που μιλάει στην ψυχή μας και στην εκπομπή «Εφ’ όλης της ύλης» του Δημήτρη Αλφιέρη και, μιλώντας για τον σκοπό και τον στόχο του πρώτου Εκκλησιαστικού Ραδιοφωνικού Σταθμού της χώρας, απηύθυνε προς όλους τους ακροατές, εντός και εκτός Ελλάδος, λόγους παρηγοριάς και ελπίδας.

Στο στούντιο βρέθηκε και ο Γενικός Διευθυντής της Πειραϊκής Εκκλησίας, Αρχιμανδρίτης Αυγουστίνος Θεοδωρόπουλος.

Ο Σεβασμιώτατος τόνισε πως σε μια εποχή που μαστίζεται από την κατάθλιψη, η «Πειραϊκή Εκκλησία» με τα ερτζιανά κύματα, τις δορυφορικές πλατφόρμες και την τεχνολογία, κατορθώνει να εξαγγέλλει παντού το μήνυμα του Χριστού μας.

Υπογράμμισε πως η Πειραϊκή Εκκλησία θέλει να μας τονίσει ότι υπάρχει ελπίδα και δυνατότητα σωτηρίας, αρκεί να ανοίξουμε τις ψυχές και τις καρδιές μας για να εισέλθει εντός μας το φως που «φαίνει πάσι».

Ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε όλους τους παραγωγούς και τους εργαζομένους του ραδιοφωνικού μας σταθμού καθώς και όλους όσοι συμβάλουν στο Ιεραποστολικό αυτό έργο.

«Από την αγάπη των ακροατών συντηρείται αυτή η προσπάθεια» είπε χαρακτηριστικά ο Σεβασμιώτατος συμπληρώνοντας πως ο Κύριος συντηρεί αυτό το έργο και φανερώνει ανθρώπους προς αυτό σκοπό. «Πιο σημαντικό από οτιδήποτε άλλο είναι η προσευχή των ανθρώπων προς το Θεό» πρόσθεσε.

Στην συνέχεια ερωτώμενος για τα δυσάρεστα γεγονότα που συμβαίνουν παγκοσμίως επεσήμανε πως υπάρχει μεγάλη ανάγκη να κάνουμε μία μεγάλη κατάδυση εντός μας προκειμένου να δούμε τις ελλείψεις μας και να προσπαθήσουμε, με το φως του Κυρίου, να καθαρίσουμε αυτό τον χώρο. Τόνισε πως σε αυτό θα μας βοηθήσει το πετραχήλι του πνευματικού.

«Δεν υπάρχει έγκλημα που να μην σκεπάζεται από την άπειρη αγάπη του Θεού», είπε χαρακτηριστικά ο Σεβασμιώτατος σημειώνοντας πως εάν δεχθούμε αυτή την λυτρωτική χάρη θα αισθανθούμε να λυτρωνόμαστε από βαριές αλυσίδες και πως εάν πλησιάσουμε το Άγιο Ποτήριο, θα δούμε να αλλάζει όλη η κοσμοθεωρία μας.

«Όλα τα προβλήματά μας θα παίρνουν μια νέα μορφή», τόνισε, συμπληρώνοντας πως εάν θέλουμε ειρήνη στον κόσμο, θα πρέπει να έχουμε ειρήνη με τον εαυτό μας και πως για να γίνει αυτό, δεν θα πρέπει να χαϊδεύουμε τα πάθη μας.

Ερωτώμενος για θέματα νεολαίας και αναφερόμενος στα Εκπαιδευτήρια της τοπικής μας Εκκλησίας ο Σεβασμιώτατος ανέφερε πως οι συνθήκες του κόσμου μας είναι τέτοιες που δεν αποδέχονται εύκολα τον λόγο του Ευαγγελίου.

«Τα Εκπαιδευτήριά μας αποτελούν μια βαθιά διακονία της Μητροπόλεώς μας στους νέους και τα παιδιά», υπογράμμισε ο Σεβασμιώτατος τονίζοντας πως η Εκκλησία μας θα πρέπει να κάνει μία πνευματική εκστρατεία.

Αναφέρθηκε, επίσης, τόσο στις Ενορίες στις οποίες και γίνεται ένα πνευματικό έργο, όσο και στην προσπάθεια των Κατασκηνώσεών μας. «Κάνουμε μία προσπάθεια, αλλά ο περίγυρος είναι εχθρικός», είπε χαρακτηριστικά τονίζοντας παράλληλα πως ο λόγος μας, για να έχει ισχύ, πρέπει να εκβάλει στα έργα μας. «Ο αγώνας είναι μεγάλος και πολυδιάστατος».

«Η δοκιμασία και ο πόνος δεν είναι δημιουργήματα του Θεού», είπε σε άλλο σημείο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ.Σεραφείμ, σημειώνοντας πως οι άνθρωποι πιστεύουν ότι εμπιστευόμενοι την ύλη θα ζήσουν αιώνια και θα γίνουν αθάνατοι. Μίλησε για τις νέες θρησκείες του υπερανθρωπισμού και του μετανθρωπισμού που μας καλούν να εμπιστευθούμε την ύλη για να γίνουμε αθάνατοι, ενώ υπογράμμισε πως η κτιστή πραγματικότητα προσκομίζει θάνατο. «Βλέπει τον άνθρωπο σαν ένα σώμα μόνο. Αρνείται την πνευματική του υπόσταση και αναγωγή», είπε χαρακτηριστικά.

«Χρειάζεται μία καινούρια, ζωντανή και μοντέρνα επανάσταση και αυτή είναι η λόγος του Ευαγγελίου που είναι πάντοτε επίκαιρος και αιώνιος» επεσήμανε ο Σεβασμιώτατος, προσθέτοντας πως οι ασθένειες είναι καταστάσεις που ανέχεται ο Χριστός και πως ο Θεός ανέχθηκε τον θάνατο καταργώντας τον ο ίδιος με τον δικό Του θάνατο.

«Σήμερα είναι πολύ μεγάλη η ανάγκη επιστροφής και μετανοίας όλων μας», τόνισε, σημειώνοντας για ακόμη μία φορά πως το έργο της Πειραϊκής Εκκλησίας είναι έργο του Χριστού. «Είναι ένας άλλος άμβωνας που κηρύττει το Ευαγγέλιο σε όλη την κτίση με άλλον άλλο τρόπο, πιο σύγχρονο», ανέφερε.

Ερωτώμενος για την συνεισφορά της Πειραϊκής Εκκλησίας στο έργο της φιλανθρωπίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ.Σεραφείμ ανέφερε πως αυτό το έργο έρχεται όχι σαν σκοπός μας, αλλά σαν αποτέλεσμα της αγάπης και της πίστεώς μας στον Κύριο.

Σημείωσε πως παρότι η Εκκλησία δεν είναι φιλανθρωπικός οργανισμός, ωστόσο δεν μπορούμε να μην προσφέρουμε την στοργή και την απαραίτητη υποδομή της ζωής σε συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη. «Όλοι οι άνθρωποι έχουμε ανάγκη το έλεος του Θεού και την ευσπλαχνία Του», είπε χαρακτηριστικά.

Τέλος, αναφερόμενος στον απόδημο Ελληνισμό τόνισε πως η Πειραϊκή Εκκλησία διακηρύσσει παντού Χριστό και Ελλάδα.

«Για τον Ελληνισμό όπου γης η Πειραϊκή Εκκλησία είναι μία νοερά πατρίδα που τους συνδέει αρρήκτως με το γένος, την ιδιοπροσωπία και την ταυτότητά μας» είπε χαρακτηριστικά, εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη του προς όλους όσοι προσεύχονται για εμάς από όλα τα σημεία του πλανήτη.

«Παρηγοριά σημαίνει εμπιστοσύνη, σημαίνει ελπίδα, σημαίνει αγάπη, σημαίνει ζεστασιά και θαλπωρή. Σημαίνει η αίσθηση ότι δεν είμαι μόνος μου, ότι το χέρι μου το ταπεινό και μικρό το έχω απλώσει ψηλά και έχω πιάσει ένα δυνατό χέρι που ξέρω ότι με αγαπάει και που ξέρω ότι με προστατεύει και που ξέρω ότι η καρδιά του δονείται για μένα και μαζί περπατάμε και ανεβαίνουμε».

«Αυτό πρέπει να κάνουμε: να ακολουθούμε τον Χριστό με όλη μας την ύπαρξη», είπε καταλήγοντας.