Φιλίππα Σαματά: “Τα ζώα έχουν κάτι μοναδικό, να βλέπουν τον κόσμο αφιλτράριστο”

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Οι φετινές καλοκαιρινές περιοδείες έχουν πάρει φωτιά! Μια ενδιαφέρουσα παραγωγή για παιδιά που την προηγούμενη σεζόν παρουσιαζόταν τον χειμώνα στην Αθήνα, ξεκίνησε μόλις πρόσφατα την περιοδεία του ανά την Ελλάδα! Ο ΜΑΓΚΑΣ της Πηνελόπης Δέλτα σε σκηνοθεσία Αθανασίας Καλογιάννη από την Θεατρική εταιρεία Kids Theater. H "φρέσκια" ηθοποιός Φιλίππα Σαματά πρωταγωνιστεί στην παράσταση υποδυόμενη την κόρη της οικογένειας Βασιωτάκη η οποία μετακομίζει από την Αθήνα στην Αλεξάνδρεια μαζί με τον μικρό σκύλο της, τον γλυκύτατο Μάγκα!

Η παράσταση μεταφέρεται σε καλοκαιρινή περιοδεία σε όλη την Ελλάδα. Ποιοι λόγοι συνέβαλαν στην επιλογή αυτή?

Ο Μάγκας της Πηνελόπης Δέλτα, ένα διαχρονικό έργο  μεταφέρεται σε καλοκαιρινή περιοδεία σε όλη την Ελλάδα από την Kids Theater, λόγω της  μεγάλης επιτυχίας που είχε η παράσταση το χειμώνα στο θέατρο Νέος Ακάδημος, με αλλεπάλληλα sold out και πάνω από 50.000 θεατές που την  παρακολούθησαν, για να μοιράσει κέφι και χαρά σε μικρούς και μεγάλους.

Ποιος είναι ο Μάγκας της Πηνελόπης Δέλτα? Ποια στοιχεία τον ξεχωρίζουν?

Ο Μάγκας είναι ένα πανέξυπνο φοξ τεριέ, ένα παιχνιδιάρικο σκυλάκι, καλομαθημένο, που  ζει στο σπίτι μίας εύπορης οικογένειας της Αλεξάνδρειας στις αρχές του 20ού αιώνα. Μέσα από τις περιπέτειες που βιώνει διαμορφώνει την προσωπική οπτική του για τον κόσμο, είναι μία επινόηση της Πηνελόπης Δέλτα να δώσει στο σκύλο ανθρώπινη ομιλία και υπόσταση, για να περάσει σημαντικά μηνύματα όπως η δικαιοσύνη, η φιλία, η ελευθερία και η αγάπη για την πατρίδα. Κάνει διάφορες σκανταλιές, μία μέρα το σκάει από το σπίτι και γνωρίζει μία διαφορετική πλευρά της καθημερινότητας που θα τον ωριμάσει, δείχνοντας μας έτσι, την πορεία προς την ενηλικίωση.

Πώς είναι να «βλέπεις τον κόσμο» με τα μάτια ενός σκύλου?

Τα ζώα έχουν κάτι μοναδικό, δεν προσποιούνται και "βλέπουν τον κόσμο αφιλτράριστο". Δείχνουν ξεκάθαρα τα συναισθήματά τους, όπως επίσης, διαισθάνονται τις διαθέσεις  των ανθρώπων.

Μίλησέ μας για την εμπειρία σου στο θέατρο, έχεις στραφεί περισσότερο στο θέατρο για παιδιά?

Αυτή είναι η πρώτη μου θεατρική παράσταση μετά την αποφοίτησή μου από τη δραματική σχολή Βεάκη. Είμαι πολύ χαρούμενη που παίζω σε μία παιδική παράσταση καθώς λατρεύω τα παιδιά.

Ποιον ρόλο υποδύεσαι στην παράσταση?

Στην παράσταση υποδύομαι τη Λίζα Βασιωτάκη, την κόρη της οικογένειας, η οποία είναι  ενθουσιασμένη με το νέο τους σπίτι, στην Αλεξάνδρεια και υπεραγαπά τον Μάγκα.

Ποια σκηνή σε έχει συγκινήσει περισσότερο και γιατί?

Η σκηνή που με έχει συγκινήσει περισσότερο είναι η γνωριμία του Μάγκα με τον Αφράτο, έναν κοκκαλιάρη και αδέσποτο σκύλο. Στην αρχή γνωρίζονται επιφυλακτικά, μετά όμως ο Μάγκας μαθαίνει από τον Αφράτο να αντιμετωπίζει τις δυσκολίες του έξω κόσμου και μαζί του ωριμάζει. Ανακαλύπτει ότι δεν ξέρει τίποτα από την αληθινή ζωή και γνωρίζει το μεγαλύτερο αγαθό,την ελευθερία.

Ποια αντίδραση των μικρών θεατών έχεις ξεχωρίσει?

Τα παιδιά λατρεύουν τον Μάγκα, είναι ένας αξιαγάπητος σκύλος που έχει την περιέργεια και την ενέργεια ενός μικρού παιδιού.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΔΩ