Υπαπαντή Πειραιά: 10ωρη Αγιορειτική αγρυπνία για την Αγία Σκέπη! (φωτο)

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Σε κλίμα βαθιάς κατάνυξης πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό Υπαπαντής του Κυρίου Πειραιώς ολονύκτιος αγρυπνία επί τη εορτή της Φωτοφόρου Αγίας Σκέπης της Υπεραγίας Θεοτόκου, η οποία ξεκίνησε στις 20:00 η ώρα της Παρασκευής 27ης Οκτωβρίου και περατώθηκε στις 6.30 το πρωί του Σαββάτου της 28ης Οκτωβρίου.

Η ολονυκτία τελέστηκε κατά το αγιορείτικο τυπικό και προηγήθηκε πανηγυρικός Εσπερινός μετά λιτής και αρτοκλασίας.
Στον Όρθρο εψάλη μετά πάσης μεγαλοπρέπειας το πλήρες Κοντάκιο της εορτής μετά Χαιρετισμών και ο Ασματικός κανόνας προς τιμήν της Υπεραγίας Θεοτόκου.
Στη συνέχεια, τελέστηκε πανηγυρική Θεία Λειτουργία κατά το αγιορείτικο τυπικό.
Της ολονυκτίου αγρυπνίας προέστη ο Αρχιμανδρίτης π. Αχίλλειος Τσούτσουρας, Ιεροκήρυκας της Ι.Μ. Τρίκκης, ο οποίος κήρυξε και τον θείο λόγο, πλαισιούμενος από πλειάδα κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς και τους Ιερείς του Ναού.
Στον δεξιό Ψαλτικό χορό προέστη ο κ. Σωτήριος Κουτσούρης, χοράρχης της βυζαντινής χορωδίας "Ενήχημα".
Στον αριστερό Ψαλτικό χορό χοράρχης ήταν ο κ. Γεώργιος Ρισάνος με πολυμελή χορωδία.
Πλήθος πιστών συμμετείχε στην ολονυκτία και χαρμοσύνως ευχαρίστησε την Παναγία Μητέρα μας για την Σκέπη και την Κραταιά πίστη στον Αγώνα για την Ελευθερία του Έθνους!
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας παρατέθηκε εορταστική τράπεζα σε όλους τους παριστάμενους πιστούς, την οποία με πολλή φροντιδα και αγάπη είχε ετοιμάσει ο προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αρχιμανδρίτης Ιερόθεος Βαμβακάρης με ομάδα συνεργατών του.