Εκλογές 2023: Αισθητή η απουσία Μαρινάκη στον Πειραιά – Εκτός ψηφοδελτίου ακόμα 6 δυνατά ονόματα!

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


- Ο Βαγγέλης Μαρινάκης εξακολουθεί να είναι παρών στο πλευρό του «Πειραιά Νικητή» και χωρίς την ιδιότητα του υποψηφίου Δημοτικού Συμβούλου Πειραιά


Το Piraeus Press με αποκλειστικό ρεπορτάζ στις αρχές Ιουνίου, είχε αναφερθεί στην ειλημμένη από καιρό απόφαση του ισχυρού άντρα του Ολυμπιακού και του συνδυασμού «Πειραιάς Νικητής» να μην είναι εκ νέου υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος στις προσεχείς Δημοτικές Εκλογές, καθώς και σε 6 ακόμα ονόματα εκλεγμένων Δημοτικών Συμβούλων που δε θα ήταν εκ νέου υποψήφιοι.

Η σημερινή επίσημη ανακοίνωση του ψηφοδελτίου του Γιάννη Μώραλη, επιβεβαιώνει πλήρως το ρεπορτάζ του Piraeus Press στις 5 Ιουνιού, που αναφερόταν σε 7 «βαριά» ονόματα εκλεγμένων Δημοτικών Συμβούλων και μάλιστα στις πρώτες θέσεις.

Ξεκινώντας από τον Βαγγέλη Μαρινάκη ο οποίος κατέχει το ρεκόρ ψήφων εκλεγμένου δημοτικού συμβούλου, ο οποίος και αποτέλεσε τον εμπνευστή και τη «σημαία» του προεκλογικού αγώνα του «Πειραιά Νικητή» το 2014.

Δεν μπορεί κανείς να ξεχάσει τις εκδηλώσεις λατρείας προς το πρόσωπό του όταν ως απλός υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Πειραιά περπατούσε τις γειτονιές του Πειραιά σε Λαϊκές, Καφενεία, Εκκλησίες, Ταβερνάκια, Μαγαζιά..

Ακολούθως ο πρώην Δήμαρχος Πειραιά για δυο θητείες και εμπειρότατος αυτοδιοικητικός Χρήστος Αγραπίδης, ο οποίος κλείνει τον κύκλο της ενασχόλησης με τα κοινά, αφήνοντας το στίγμα του στο μεγάλο λιμάνι.

Ο πρώην τερματοφύλακας του Ολυμπιακού Αντώνης Νικοπολίδης και η πρώτη γυναίκα Πρόεδρος της Ναυτιλιακής Λέσχης Πειραιά Ειρήνη Νταϊφά (κόρη του Σταύρου Νταϊφά).

Οι έμπειροι αυτοδιοικητικοί και πρώην Αντιδήμαρχοι Πειραιά προερχόμενοι από το χώρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Σιγαλάκος και Παναγιώτης Καλογερόγιαννης.

Καθώς και ο τ. Αντιδήμαρχος Οδοποιίας Αλέξανδρος Αργουδέλης, επίσης γόνος μεγάλης επιχειρηματικής οικογένειας του Πειραιά στο χώρο των κατασκευών και όχι μόνο.

CHAMPIONS LEAGUE / ϓ֐ - ̐SJӅ׉Ѡ(֙ԏÑVɁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)

«Ο Βαγγέλης Μαρινάκης έδεσε το πλοίο στο Λιμάνι και μετά αποχώρησε… προς το παρόν τουλάχιστον»

Με αυτή την έκφραση θέλησε ένα έμπειρο  στέλεχος της αυτοδιοίκησης και της ΝΔ του Πειραιά να τονίσει στο Piraeus Press, το γεγονός ότι ο Βαγγέλης Μαρινάκης επέλεξε να αποχωρήσει από τα κοινά του Πειραιά μόνο όταν βεβαιώθηκε ότι όλα βαίνουν καλώς και η επικράτηση του συνδυασμού «Πειραιάς Νικητής» είναι κλειδωμένη.

Αφήνοντας να εννοηθεί ότι εάν κρινόταν απαραίτητο και παρά τις ατέλειωτες υποχρεώσεις του τόσο στη ναυτιλία όσο στον Ολυμπιακό και τα Μίντια και τον εξαιρετικά περιορισμένο χρόνο του, θα ήταν εκ νέου υποψήφιος προκειμένου να διασφαλιστεί η νίκη!

Αναδεικνύοντας με αυτόν τον τρόπο τη στόφα του νικητή που τον διακατέχει, αλλά και τον κώδικα αξιών του, σχετικά με το πώς στηρίζει στην πράξη τους φίλους και συνεργάτες του στα δύσκολα.

Ως καλός καπετάνιος λοιπόν, έδεσε το βαπόρι με ασφάλεια στο Λιμάνι και με το καλά εκπαιδευμένο πλήρωμα είναι βέβαιος ότι θα κυβερνηθεί όπως πρέπει και την επόμενη 5ετία!

Το ενδιαφέρον του ίδιου όμως όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το PP, παραμένει αμείωτο για το λιμάνι της καρδιάς του Βαγγέλη Μαρινάκη!

Τι σημαίνει η απουσία των 7 για τον «Πειραιά Νικητή»

Υπό τις παρούσες συνθήκες, μετά και την επίσημη στήριξη της ΝΔ στον Δήμαρχο Πειραιά Γιάννη Μώραλη, κρίθηκε ότι ουσιαστικά δεν υπάρχει καμία επικινδυνότητα να χαθεί ο Δήμος, ακόμα και με τις προαναφερθείσες ηχηρές απουσίες, με προσωπικότητες που καταλάμβαναν τις πρώτες 5 θέσεις σε σταυρούς μεταξύ των εκλεγμένων Δημοτικών Συμβούλων Πειραιά.

Σίγουρα, ο κίνδυνος να χαθούν σταυροί είναι ορατός, καθώς σημαντικές προσωπικότητες όπως ο Βαγγέλης Μαρινάκης και ο Χρήστος Αγραπίδης σίγουρα λάμβαναν και τους λεγόμενους «προσωπικούς σταυρούς»!

Όμως το κενό που προκύπτει, θεωρείται ότι θα καλυφθεί σε ένα βαθμό - δεν μπορεί να προβλεφθεί ακριβώς - από τη σημαντική αύξηση του αριθμού των υποψηφίων και τον εσωτερικό ανταγωνισμό μεταξύ Δημοτικών και Κοινοτικών Συμβούλων, οι οποίοι έχουν ξεκινήσει από νωρίς την προεκλογική τους εκστρατεία.

Αυτή η αναδιανομή της «τράπουλας» των σταυρών, εν τη απουσία των πραγματικά ισχυρών «παιχτών», θα δημιουργήσει ενδεχομένως μια νέα γενιά «μικρών βαρώνων», κυρίως εκείνων που θα καταφέρουν να εκλεγούν στην πρώτη 5άδα, μιας και αυτό θα αποτελεί μια μικρή επίδειξη δύναμης για τον καθέναν εξ αυτών προσωπικά.

Σε κάθε περίπτωση δε φαίνεται να υπάρχει καμία σοβαρή επίπτωση στον Γιάννη Μώραλη και στο συνδυασμό «Πειραιάς Νικητής», μιας και η επικράτηση από την πρώτη Κυριακή θεωρείται δεδομένη και μόνος «αντίπαλος» αυτή τη στιγμή φαίνεται να είναι το ύψος του ποσοστού εκλογής!

Διαβάστε επίσης:

Δήμος Πειραιά: Ο Γιάννης Μώραλης ανακοινώνει ποιοι 7 ΔΕΝ θα είναι ξανά υποψήφιοι!

Ο Γιάννης Μώραλης υπέβαλε την υποψηφιότητα του Συνδυασμού «Πειραιάς Νικητής» με 88 υποψήφιους Δημοτικούς Συμβούλους