Δήμος Πειραιά: Ο Γιάννης Μώραλης ανακοινώνει ποιοι 7 ΔΕΝ θα είναι ξανά υποψήφιοι!

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Αποκλειστικό ρεπορτάζ για τους 7 εν ενεργεία Δημοτικούς Συμβούλους Πειραιά που δε θα είναι εκ νέου υποψήφιοι με το συνδυασμό «Πειραιάς Νικητής» του Γιάννη Μώραλη και οι πρώτες προεκλογικές ανακοινώσεις 

Μπορεί η χώρα να κινείται στους ρυθμούς των Εθνικών Εκλογών, παρόλα αυτά δεν πρέπει να λησμονούμε ότι μετά το καλοκαίρι ακολουθούν οι εξίσου σημαντικές για τις τοπικές κοινωνίες Αυτοδιοικητικές Εκλογές, σε επίπεδο Δήμων και Περιφερειών.

Ως εκ τούτου, οι μεγαλύτεροι Δήμοι της χώρας βρίσκονται πάντα στο επίκεντρο, καθώς τα αποτελέσματα των Εθνικών Εκλογών βρίσκονται πάντα σε συσχέτιση με αυτά των Αυτοδιοικητικών.

Το Piraeus Press διαχρονικά έχει το πιο πλούσιο αυτοδιοικητικό ρεπορτάζ σε επίπεδο Πειραιά, με αποκλειστικές ειδήσεις που σχεδόν πάντα επιβεβαιώνονται!

Οι πληροφορίες για τους 7 της  Δημοτικής Αρχής Μώραλη και οι πρώτες προεκλογικές ανακοινώσεις 

Ο Δήμαρχος Γιάννης Μώραλης και το στενό του επιτελείο βρίσκονται ήδη στο στάδιο της χάραξης της προεκλογικής στρατηγικής και σύντομα αναμένεται να ξεκινήσουν τα πρώτα στάδια υλοποίησής της!

Όπως όλα δείχνουν, η αρχή θα γίνει λίγο ανατρεπτικά και κόντρα στα συνηθισμένα… αφού έγκυρες πληροφορίες του PP αναφέρουν ότι ο Γιάννης Μώραλης δε θα ξεκινήσει τις επίσημες προεκλογικές ανακοινώσεις με ονόματα υποψηφίων Δημοτικών Συμβούλων (νέων ή παλιών) αλλά με ονόματα εν ενεργεία Δημοτικών Συμβούλων που ΔΕΝ θα είναι εκ νέου υποψήφιοι στις προσεχείς Δημοτικές Εκλογές του Οκτωβρίου.

Μάλιστα, οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι θα ανακοινωθούν 7 ονόματα εν ενεργεία Δημοτικών Συμβούλων που δε θα είναι και πάλι υποψήφιοι, τις επόμενες κιόλας μέρες!

Πρόκειται για «βαριά» ονόματα που είχαν συγκεντρώσεις χιλιάδες σταυρούς στις Δημοτικές Εκλογές του 2019!

Το «σενάριο» των ανακοινώσεων

Σύμφωνα με το επικρατέστερο σενάριο των ανακοινώσεων, η «αποχώρηση» των 7 θα είναι απολύτως αιτιολογημένη, προκειμένου να περάσει και σαφές μήνυμα στο εκλογικό σώμα έγκαιρα.

Το μήνυμα στήριξης των 7 στη Δημοτική Αρχή Μώραλη θα είναι ξεκάθαρο, για αυτό και θα ανακοινωθούν και οι λόγοι που ο καθένας ξεχωριστά δε θα είναι εκ νέου υποψήφιος με το συνδυασμό «Πειραιάς Νικητής» (οικογενειακοί, επαγγελματικοί κλπ).

Η αμέσως επόμενη ανακοίνωση μετά από αυτή των 7, θα αφορά σε νέες υποψηφιότητες που θα «αντικαταστήσουν» σε ένα βαθμό τις αντίστοιχες αποχωρήσεις, με επίσης αναγνωρίσιμα πρόσωπα του Πειραιά από το χώρο της κεντρικής πολιτικής, του επιχειρείν κλπ.

Με το ενδεχόμενο να γίνουν την ίδια μέρα οι σχετικές ανακοινώσεις να παραμένει ανοιχτό!

Γεγονός που δεν κάνει και ιδιαίτερα χαρούμενους κάποιους από τους εν ενεργεία Δημοτικούς Συμβούλους που «πόνταραν» να μαζέψουν σταυρούς από την εκλογική βάση των χιλιάδων σταυρών των 7!

Ζητούμενο ο κατάλληλος χρόνος για τις ανακοινώσεις 

Αυτό που ακόμα φαίνεται να μην έχει κλειδώσει είναι ο χρόνος των ανακοινώσεων.

Αν δηλαδή πρέπει αυτές να γίνουν πριν τις Εθνικές Εκλογές ή μετά!

Οι στενοί συνεργάτες του Δημάρχου Πειραιά έχουν αναλύσει τα υπέρ και τα κατά της κάθε περίπτωσης και τις επόμενες μέρες αναμένεται να ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις.