ΚΟΔΕΠ: Διαδικτυακή ημερίδα για την κοινωνικοεπαγγελματική επανένταξη των αστέγων

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Διαδικτυακή ημερίδα (webinar) με τίτλο «Οι σπιτίσιοι» διοργανώνει η Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση Πειραιά στα πλαίσια της υλοποίησης του προγράμματος «Στέγη και Εργασία», που αφορά στην κοινωνικοεπαγγελματική επανένταξη των αστέγων

Το Webinar θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2021 παρουσία της Υφυπουργού ΥΠΕΚΑ κ. Δόμνας Μιχαηλίδου, ενώ χαιρετισμό θα απευθύνουν επίσης ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, ο Πρόεδρος της ΚΟ.Δ.Ε.Π. κ. Ιωάννης Βοϊδονικόλας και ο Γενικός Γραμματέας του ΥΠΕΚΑ κ. Γιώργος Σταμάτης.

Η διαδικτυακή ημερίδα σκόπο έχει να αναδείξει τις πρωτοβουλίες και τις δράσεις που υλοποιούνται στα πλαίσια του προγράμματος «Στέγη και Εργασία», τις ψυχοκοινωνικές παραμέτρους και επιπτώσεις της αστεγίας, τη στρατηγική για την αστεγία και τις καλές πρακτικές, τις προκλήσεις, τη δυναμική και τις προοπτικές μετεξέλιξης του προγράμματος «Στέγη και Εργασία», την αποτελεσματικότητα αλλά και τις δυνατότητες βελτιστοποίησης των δράσεών του.

Ομιλητές στην ημερίδα θα είναι μια σειρά από διακεκριμένους επιστήμονες και δημόσιους λειτουργούς που γνωρίζουν σε βάθος το αντικείμενο της αστεγίας, τις παραμέτρους που το επηρεάζουν, καθώς και τις πλέον σύγχρονες πολιτικές που υλοποιούνται παγκοσμίως, με στόχο την ομαλή και σταδιακή επανένταξη των αστέγων στο κοινωνικό σύνολο.

Υπενθυμίζεται ότι το πρόγραμμα «Στέγη και Εργασία» αποτελεί ένα πρόγραμμα ολοκληρωμένης παρέμβασης για την επανένταξη ατόμων και οικογενειών που διαμένουν σε ξενώνες αστέγων, στο δρόμο ή σε ακατάλληλα καταλύματα.

Το πρόγραμμα προβλέπει την επιδότηση ενοικίου για διάστημα έως και 18 μήνες, την κάλυψη βασικών δαπανών για οικοσκευή και υπηρεσίες κοινής ωφέλειας, καθώς και την επιδότηση εργασίας για διάστημα έως και 12 μήνες. Παράλληλα, παρέχει ψυχοκοινωνική στήριξη στους ωφελούμενους με στόχο την ενδυνάμωση και κινητοποίησή τους, ώστε να αναλάβουν σταδιακά την ευθύνη επίλυσης των προβλημάτων της καθημερινότητας και να επανενταχθούν ομαλά στον κοινωνικό ιστό.