ΑΓΙΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝΑΣ: Σε πανηγυρικό κλίμα ο Πειραιάς τίμησε τον Προστάτη-Άγιο του (Φωτο + Βίντεο)

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια ο Πειραιάς τίμησε τον Πολιούχο του,  Άγιο Σπυρίδωνα, σήμερα λίγο πριν τις 11.00 το πρωί. 

Της Έλενας Βενιζέλου


Πλήθος πιστών έφτασε στον Ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνα, στην Ακτή Μιαούλη και σε πνεύμα κατάνυξης και αγαλλίασης προσκύνησε την εικόνα του Προστάτη του Πειραιά.

Τα πλοία δεν σταμάτησαν να σφυρίζουν στο μεγάλο λιμάνι ενώ η μπάντα του Δήμου και η Φιλαρμονική του Λιμενικού με τη μουσική τους ενίσχυαν το  ήδη εορταστικό κλίμα.

Χοροστατούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτου Πειραιώς, κ.κ. Σεραφείμ, τελέστηκε η Θεία Λειτουργία ενώ ακολούθησε η Λιτάνευση της Ιερής Εικόνας στους κεντρικούς δρόμους της πόλης. 

Οι Πειραιώτες τιμώντας τον Άγιο συνόδευσαν την πομπή σε όλη τη διαδρομή από την Ακτή Μιαούλη, τη Δευτέρας Μεραρχίας, την Ηρώων Πολυτεχνείου έως την Βασιλέως Γεωργίου.

Η σημερινή ημέρα είναι γιορτή για τον Πειραιά και σε αυτή τη γιορτή παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Πειραιά, κ. Βασίλης Μιχαλολιάκος, ο Αντιπρόεδρος της Βουλής, κ Ιωάννης Τραγάκης, ο Υπουργός Παιδείας, κ.  Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, ο Βουλευτής Α’ Πειραιώς και Νήσων, κ. Κωνσταντίνος Κατσαφάδος, ο Βουλευτής Α’ Πειραιώς και Νήσων, κ. Παναγιώτης Μελάς και ο Βουλευτής Β’ Πειραιά, κ. Αναστάσιος Νεράτζης.


 

{YouTube}TaF7knMGiI4{/YouTube}

{YouTube}rKm7KlRbMiQ{/YouTube}

{YouTube}MhlYpuambbw{/YouTube}

{YouTube}qiSwRCfoCyI{/YouTube}