Η ηγεσία του Πανεπιστημίου Αθηνών στον Άγιο Σπυρίδωνα Πειραιά!

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Επί τη ευκαιρία του εορτασμού του θαύματος του Πολιούχου του Πειραιά Αγίου Σπυρίδωνος χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς κ.κ. Σεραφείμ 

Το θαύμα του Αγίου Σπυρίδωνος το οποίο τελέστηκε το βράδυ της 12ης  Νοεμβρίου του έτους 1716 στην Κέρκυρα τιμήθηκε πανηγυρικά και φέτος στον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος πολιούχου Πειραιώς, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς κ.Σεραφείμ, ο οποίος χοροστάτησε χθες Σάββατο 4 Νοεμβρίου στον πανηγυρικό Εσπερινό και Ιερούργησε σήμερα Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2023.

Προ της Απολύσεως της σημερινής πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας, ο κ. Σεραφείμ εξέφρασε τις θερμές του ευχαριστίες για την παρουσία τους στον Πρύτανη κ.Γεράσιμο Σιάσο, Καθηγητή της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, καθώς και στα μέλη του Συμβουλίου Διοίκησης του ΕΚΠΑ: τον Καθηγητή της Νομικής Σχολής κ.Σπυρίδωνα Βλαχόπουλο, τον Καθηγητή Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών κ.Δημήτριο Καινούριο, τον Καθηγητή της Φιλοσοφικής Σχολής και Πρωτοψάλτη του Ιερού Ναού Αγίου Σπυρίδωνος συμπολιούχου Πειραιώς κ.Αχιλλέα Χαλδαιάκη, τον Καθηγητή Θετικών Επιστημών κ.Νικόλαο Θωμαΐδη, την Καθηγήτρια της Σχολής Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού κα Αθανασία Σμυρνιώτου, τους Αντιπρυτάνεις κ. Ευστάθιο Ευσταθόπουλο Πειραιώτη Καθηγητή της Ιατρικής Σχολής και κα Σοφία Παπαϊωάννου, Καθηγήτρια της Φιλοσοφικής Σχολής, καθώς και τον Πρόεδρο της Ιατρικής Σχολής κ.Νικόλαο Αρκαδόπουλο.

Ευχήθηκε σε όλους «η αειφόρος Χάρις του Παναγίου Θεού να ευλογεί την μεγαλειώδη προσφορά σας στην Επιστήμη και την Παιδεία και να σας χαρίζει την ευλογία του να μεταβάλλετε την παιδεία, σε όπλο δικαιοσύνης».

Ακολούθησε η παραδοσιακή εόρτια τράπεζα στο Πνευματικό Κέντρο του Αγίου Σπυρίδωνα, όπου ο Μητροπολίτης Πειραιά είχε την ευκαιρία να συζητήσει για αρκετή ώρα με τον Πρύτανη, τους Αντιπρυτάνεις και τους Καθηγητές του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Δείτε αναλυτικά παρακάτω ποιοι διακεκριμένοι Καθηγητές του Πανεπιστημίου Αθηνών έδωσαν σήμερα το παρών στον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνα Πειραιά:

Από αριστερά προς τα δεξιά (ανεξαρτήτως σκαλιών) Αντιπρύτανης Διοικητικών Υποθέσεων και Φοιτητικής Μέριμνας Ευστάθιος Ευσταθόπουλος, καθηγητής Ιατρικής σχολής , Σπύρος Βλαχόπουλος, καθηγητής Νομικής, μέλος του Συμβουλίου Διοίκησης του ΕΚΠΑ, Γεράσιμος Σιάσος, Πρύτανης και Καθηγητής Ιατρικής Σχολής, Σοφία Παπαϊωάννου, καθηγήτρια Φιλοσοφικής σχολής, Αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών υποθέσεων, Αχιλλέας Χαλδαιάκης, καθηγητής Φιλοσοφικής, μέλος του Συμβουλίου Διοίκησης του ΕΚΠΑ, Αρχιψάλτης του Αγίου Σπυρίδωνα, Νίκος Αρκαδόπουλος, καθηγητής Χειρουργικής, Πρόεδρος της Ιατρικής Σχολής, Δημήτρης Καινούργιος, Καθηγητής Οικονομικών, μέλος του Συμβουλίου Διοίκησης του ΕΚΠΑ, Νίκος Θωμαΐδης, Καθηγητής Χημείας, Αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Διοίκησης του ΕΚΠΑ