Πανηγυρίζει ο Πολιούχος του Πειραιά Άγιος Σπυρίδωνας

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Επίσημη αργία για τον Πειραιά την Τρίτη 12 Δεκεμβρίου

Επ΄ευκαιρία της μνήμης του Αγίου Σπυρίδωνος του Θαυματουργού πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός Αγίου Σπυρίδωνος, πολιούχου Πειραιώς, με το ακόλουθο πρόγραμμα:

Την Δευτέρα (11/12) στις 18:30 θα ψαλεί μέγας πανηγυρικός εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς κ. Σεραφείμ.

Στις 21:30 θα ψαλεί η Ιερά Παράκληση του Αγίου Σπυρίδωνος και στις 22:30 θα αρχίσει η τέλεση ιεράς αγρυπνίας.

Την Τρίτη (12/12) το πρωί θα ψαλεί ο όρθρος και στη συνέχεια θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς κ. Σεραφείμ.

Στις 11:00 θα πραγματοποιηθεί πάνδημη λιτάνευση της ιεράς εικόνας του Αγίου. Στις 17:30 θα ψαλούν μεθέορτος εσπερινός, η Παράκληση και τα εγκώμια του Αγίου Σπυρίδωνος.

Επί τη πανηγύρει και τη συμπληρώσει 150 ετών από των εγκαινίων του Ιερού Ναού Αγίου Σπυρίδωνος, πολιούχου Πειραιώς, η πόλη του Πειραιά θα υποδεχθεί με τις καθιερωμένες τιμές την πάντιμον χείρα του Αγίου ενδόξου Αποστόλου και Ευαγγελιστού Λουκά εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Καρπενησίου.

Το ιερό λείψανο θα παραμείνει στο Ναό έως τις 15 Δεκεμβρίου όπου θα τελούνται καθημερινά το πρωί ο όρθρος και η Θεία Λειτουργία, στις 17:30 ο Εσπερινός και η Παράκληση του Αγίου και στις 21:30 ιερά αγρυπνία.