ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ: Οι μισοί Πειραιώτες βλέπουν κάτι να αλλάζει στον Πειραιά!

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Σημαντικά τα ευρήματα της τελευταίας δημοσκόπησης που πραγματοποίησε η Piraeus Press και ολοκληρώθηκε την 31η Οκτωβρίου, με το δείγμα να ξεπερνά τις 1000 ψήφους. Η πιο μαζική συμμετοχή των αναγνωστών της Piraeus Press, παρατηρήθηκε στην ηλεκτρονική δημοσκόπηση με θέμα ''Βλέπετε να αλλάζει κάτι στον Πειραιά;'', κάτι που αναδεικνύει και την αγωνία των Πειραιωτών για το μέλλον της πόλης τους.


Πιο συγκεκριμένα, συνολικά καταμετρήθηκαν 1136 ψήφοι, με τους συμμετέχοντες να διαμορφώνουν μια απόλυτα ισορροπημένη εικόνα μεταξύ των ΝΑΙ και των ΟΧΙ.

Με 49,3% και 560 ψήφους, προηγείται οριακά η άποψη ότι κάτι φαίνεται να αλλάζει στον Πειραιά (ΝΑΙ), έναντι του 48,42% και 550 ψήφων της αντίθετης άποψης (ΟΧΙ). 26 ψήφοι και 2,29% υπέρ του δε γνωρίζω / δεν απαντώ.

ΑΝΑΛΥΣΗ:

Μπορεί οι Πειραιώτες να εμφανίζονται διχασμένοι, εντούτοις λίγους μήνες πριν τις επικείμενες δημοτικές εκλογές, το ποσοστό που απαντά θετικά και αγγίζει το 50%, χαρακτηρίζεται ως αρκετά υψηλό, ικανό να αναδείξει δήμαρχο από την πρώτη Κυριακή!

Το 49,3% ουσιαστικά αντικατοπτρίζει την αποδοχή των Πειραιωτών στο πρόσωπο του νυν Δημάρχου Βασίλη Μιχαλολιάκου και της Δημοτικής του Αρχής και τη δικαίωση εν μέρει του έργου της.

Τόσο υψηλά ποσοστά αποδοχής του έργου μιας δημοτικής αρχής, έχουμε να δούμε από την πρώτη 4ετία του Χρήστου Αγραπίδη, ο οποίος και ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος του ''παιχνιδιού''.


Παρόλα αυτά, υπάρχει επίσης ένα υψηλό ποσοστό που δε διαβλέπει αλλαγές στον Πειραιά και το οποίο θα πρέπει να προβληματίσει αρκετά το επιτελείο του Δημάρχου Πειραιά, καθώς ή γίνεται έργο χωρίς να επικοινωνείται επαρκώς ή δε γίνονται τόσα έργα ώστε να είναι ικανοποιημένοι όλοι οι Πειραιώτες ή ο Βασίλης Μιχαλολιάκος χρεώνεται την πολιτική της συγκυβέρνησης ανεξαρτήτως του παραγόμενου έργου, το οποίο ένας αντικειμενικός παρατηρητής δεν μπορεί να παραβλέψει.

Εάν τολμήσουμε να ρισκάρουμε μια πρόβλεψη, βασιζόμενοι στα αποτελέσματα της δημοσκόπησης της Piraeus Press, δεδομένων και των έργων που πληροφορούμαστε ότι θα ολοκληρωθούν (Γιαπί Ραλλείου & και έργο έκπληξη που θα ανακοινωθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο της Δευτέρας 4/11) μέχρι το τέλος της θητείας της Δημοτικής Αρχής Μιχαλολιάκου, διαβλέπουμε πανηγυρική επανεκλογή-εάν και εφόσον ο ίδιος είναι εκ νέου υποψήφιος-από την πρώτη Κυριακή, ανεξαρτήτως του ποιος θα βρίσκεται απέναντί του.

Ο καιρός γαρ εγγύς...



Διαβάστε επίσης:

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ: Πιστεύετε ότι η επαναλειτουργία του Δημοτικού Θεάτρου θα παίξει καθοριστικό ρόλο στην ανάπτυξη του Πειραιά;

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ για ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΗ ΡΑΛΛΕΙΟΥ: Οι Πειραιώτες λένε ΝΑΙ!

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗΣ: 1 χρόνος πριν τις Δημοτικές Εκλογές... τι λένε οι Πειραιώτες!