Γιάννης Βοϊδονικόλας: «Ο Πέτρος Κόκκαλης δε θα πρέπει να πατήσει ξανά το πόδι του στον Πειραιά…»

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


  • Δείτε τι αναφέρει ένα από τα κορυφαία στελέχη της παράταξης «Πειραιάς Νικητής» σε συνέντευξη του στο Piraeus Press
  • Ο Γιάννης Βοϊδονικόλας αναφέρεται στο «θέμα Κόκκαλη», στις προσεχείς Δημοτικές Εκλογές, στο έργο του ως Προέδρου της 5ης Δημοτικής Κοινότητας Πειραιά και στην υποψηφιότητά του ως Δημοτικού Συμβούλου

...του Σαράντου Ευσταθόπουλου, Εκδότη Piraeus Press

Ο Γιάννης Βοϊδονικόλας, γόνος μεγάλης μανιάτικης οικογένειας με διαχρονική παρουσία στα κοινά του Πειραιά, είναι Προέδρος της Ε Δημοτικής Κοινότητας Πειραιά, Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Α Πειραιά & Νήσων Νέας Δημοκρατίας και θα είναι υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Πειραιά στις προσεχείς Δημοτικές Εκλογές με το συνδυασμό «Πειραιάς Νικητής» του Γιάννη Μώραλη.

Η συνέντευξη δόθηκε στον Εκδότη του Piraeus Press Σαράντο Ευσταθόπουλο, στα γραφεία της 5ης Δημοτικής Κοινότητας Πειραιά και αφορά σε επίκαιρα ζητήματα, θέματα της καθημερινότητας και φυσικά τις επικείμενες Δημοτικές Εκλογές στο μεγάλο λιμάνι.

Δε θα μπορούσαμε να μην προσέξουμε στο Γραφείο του κ. Βοϊδονικόλα τόσο την προτομή του Μεγάλου Αλεξάνδρου και την ελληνική σημαία, όσο τη μικρή σημαία της Μάνης πίσω από την καρέκλα του και το παλιό Ρολόι του Πειραιά, αλλά και το μικρό μπαλόνι του Ολυμπιακού!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ:

  1. Κύριε Βοϊδονικόλα θα μου επιτρέψετε να ξεκινήσουμε τη συζήτηση με το θέμα της πολιτικής επικαιρότητας, που δεν είναι άλλο από το «ζήτημα Κόκκαλη» και τη δημόσια αντιπαράθεση του συνδυασμού «Πειραιάς Νικητής» με τον Πέτρο Κόκκαλη, ο οποίος φέρεται σύμφωνα με δημοσιεύματα ως εν δυνάμει υποψήφιος Ευρωβουλευτής με το ΣΥΡΙΖΑ. Ποια είναι η άποψη σας για το θέμα ως Πειραιώτης, ως Ολυμπιακός, ως Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Α Πειραιά & Νήσων της ΝΔ και φυσικά ως μέλος του συνδυασμού του Γιάννη Μώραλη.

Είναι γεγονός ότι το θέμα έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις, για αυτό και θα πρέπει με τον ένα ή τον άλλο τρόπο να κλείσει σύντομα, γιατί μια τέτοια αντιπαράθεση πληγώνει βαθιά τους Πειραιώτες και τους Ολυμπιακούς.

Κατά την άποψή μου ο κ. Πέτρος Κόκκαλης φέρει απόλυτα την ευθύνη, καθώς θα μπορούσε με μια απλή δημόσια διάψευση των δημοσιευμάτων που αναφέρατε, να έχει βάλει τέλος σε όλο αυτό.

Επειδή όμως δεν το έπραξε, είναι λογικό πλέον να υποθέτουμε όλοι ότι... «όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά»!

Άρα, επειδή εμείς στη Μάνη και στον Πειραιά τα λέμε «τσεκουράτα» και επειδή γνωρίζουμε όλοι τι έχει υποστεί ο Πειραιάς, ο Ολυμπιακός, ο πρώτος σε σταυρούς Δημοτικός μας Σύμβουλος και ηγέτης του συνδυασμού Βαγγέλης Μαρινάκης από τη στοχοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ τα τελευταία χρόνια, σας λέω ξεκάθαρα το εξής:

α) Ο κ. Κόκκαλης θα είναι ανεπιθύμητος και δε θα πρέπει να πατήσει ξανά το πόδι του στον Πειραιά, εάν συνταχθεί με εκείνους που ξεπούλησαν τη Μακεδόνια, κατέστρεψαν τις αξίες και τα ιδανικά της πατρίδα μας, στοχοποίησαν την Ορθοδοξία, τον Πειραιά και συνεχίζουν την προσπάθεια εξόντωσης του Ολυμπιακού και του Ηγέτη του Βαγγέλη Μαρινάκη.

β) Ο κ. Κόκκαλης δεν θα πρέπει να νιώθει ανεπιθύμητος στον Πειραιά - όπως δηλώνει ο ίδιος - εάν εξακολουθεί να πιστεύει τα ίδια που πίστευε πριν 5 χρόνια, όταν συντασσόταν στην κοινή προσπάθεια του «Πειραιά Νικητή». Εκτός αν στην πορεία άλλαξε κάτι. Τότε θα πρέπει να μας το πει δημόσια και να αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες του.

γ) Ο μόνος που μπορεί να ξεκαθαρίσει το θέμα είναι ο κ. Πέτρος Κόκκαλης, δηλώνοντας τελικά αν θα είναι ή όχι υποψήφιος με το ΣΥΡΙΖΑ. Εκτός αν ντρέπεται ή έχει μετανιώσει για την επιλογή που έχει κάνει!

Θα ήθελα ειλικρινά να γνωρίζω πώς νιώθει ο κ. Κόκκαλης όταν ο υποψήφιος Δήμαρχος Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ, βγαίνει ανοιχτά και τον υποστηρίζει, την ίδια ώρα που υβρίζει βάναυσα τον Γιάννη Μώραλη και τον Βαγγέλη Μαρινάκη!

Όπως και να έχει όμως το θέμα, θα πρέπει να ξεκαθαρίσει άμεσα. 

Προσωπικά είμαι υπέρ των καθαρών λύσεων.

Οι Πειραιώτες έχουν πιο σοβαρά προβλήματα να ασχοληθούμε από το να συζητούμε αν ο χ ή ο ψ θα είναι υποψήφιος με το ΣΥΡΙΖΑ. 

  1. Ας περάσουμε στα του Πειραιά... Αλήθεια, ύστερα από 5 χρόνια Δημοτικής Αρχής Μώραλη και δικής σας προεδρίας στην 5η Δημοτική Κοινότητα Πειραιά, ποια θα λέγατε ότι είναι τα 5 μεγάλα έργα που «αφήνετε» πίσω σας;

Εξαρχής θέλω να τονίσω - και το γνωρίζουν άπαντες αυτό στα Μανιάτικα, την Αγια Σοφιά, τα Ταμπούρια, τον Άγιο Διονύση - ότι καταβάλαμε κάθε δυνατή προσπάθεια όλα αυτά τα χρόνια, ήμασταν πάντα παρόντες και προσπαθούσαμε να δίνουμε λύσεις στα μέτρα των δυνατοτήτων που έχει ένας Πρόεδρος μιας τοπικής Κοινότητας. Νομίζω ότι το τελικό πρόσημο είναι θετικό, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν έγιναν και λάθη, ότι δεν υπήρξαν παραλείψεις, ότι κάποια ζητήματα δεν καταφέραμε να τα λύσουμε. Όμως, παρά τις όποιες δυσκολίες και την ατέλειωτη γραφειοκρατία του δημοσίου, παράξαμε σημαντικό έργο και ευθύς αμέσως θα σας αναφέρω σύμφωνα με τη δίκη μου κρίση όχι τα 5, αλλά τα 7 πιο σημαντικά έργα κατά την κρίση μου, που ολοκληρώθηκαν ή έχουν ήδη μπει σε φάση υλοποίησης στην Ε’ Δημοτική Κοινότητα Πειραιά:

α) Λειτουργία του νέου ΚΕΠ στην 5η Κοινότητα

Επιτέλους η 5η Δημοτική Κοινότητα απόκτησε το δικό της ΚΕΠ και έτσι οι Δημότες που κατοικούν εδώ δεν είναι υποχρεωμένοι να πηγαίνουν είτε στο Κερατσίνι είτε στο Λιμάνι του Πειραιά για να εξυπηρετούνται. Το ΚΕΠ βρίσκεται στη συμβολή των οδών Αιτωλικού & Αγχιάλου.

β) Αστική ανάπλαση της περιοχής του Αγίου Διονυσίου και ανακαίνιση του γηπέδου ποδοσφαίρου 

Πρόκειται για έργα ύψους 15.000.000 ευρώ και παρεμβάσεις που θα αλλάξουν προς το καλύτερο ολόκληρη την περιοχή.

Ενδεικτικά σας αναφέρω ότι το έργο της ανάπλασης θα περιλαμβάνει από ανακατασκευή οδοστρωμάτων πεζοδρομίων έως ενίσχυση του πρασίνου και οργανωμένους ελεύθερους χώρους, καθώς επίσης χώρους στάθμευσης οχημάτων και τοπικό δίκτυο ποδηλατόδρομου.

Το έργο αυτό έχει περάσει από το την Κοινότητα και το Δημοτικό Συμβούλιο και μπαίνει στη φάση της υλοποίησης.

Σχετικά με το γήπεδο του Αγίου Διονυσίου, έχει προβλεφθεί πλήρης ανακαίνιση (χλοοτάπητας, φωτισμός, αποδυτήρια κλπ).

γ) Ανακαίνιση πλατείας Θεμοστοκλή

Η πλατεία Θεμιστοκλή ανακαινίσθηκε πλήρως με δωρεά της ΠΑΕ Ολυμπιακός, με τοποθέτηση νέων πλακοστρώσεων, παγκακιών, φυτών και φωτισμού.

Για αυτό και οφείλω να ευχαριστήσω για ακόμη μια φορά και μέσα από το βήμα που μου δίνετε εσείς, τον Μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βαγγέλη Μαρινάκη.

δ) Νέα παιδική χαρά και νέος παιδικός σταθμός στο Πάρκο Δηλαβέρη

Ο νέος παιδικός σταθμός λειτουργεί σε ένα ασφαλές και φιλόξενο περιβάλλον για τα παιδιά, ενώ η νέα παιδική χαρά κατασκευάστηκε στον περιβάλλοντα χώρο του βρεφονηπιακού σταθμού.

ε) Ανακατασκευή Θεμιστόκλειου Σταδίου

Τώρα που μιλάμε, το Θεμιστοκλειο θυμίζει εργοτάξιο!

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 1.373.000 ευρώ και περιλαμβάνει την πλήρη ανακατασκευή του στίβου και των δυο κτιρίων του Σταδίου.

Σε λίγους μήνες θα αποτελεί ένα σύγχρονο αθλητικό πολυχώρο.

στ) Δημοτική Συγκοινωνία

Επαναλειτουργήσαμε τη Δημοτική Συγκοινωνία και ενώσαμε την 5η κοινότητα με το Λιμάνι, το κέντρο του Πειραιά και τα νοσοκομεία Τζάνειο και Μεταξά, εξυπηρετώντας χιλιάδες συνδημότες μας.

ζ) «Καλιφόρνια»

Παραλάβαμε μια κατάσταση όπου το Καλιφόρνια είχε επιστραφεί στο Δήμο Γαλαξιδίου, καθώς δεν πληρώνονταν τα ενοίκια.

Προχωρήσαμε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να το πάρουμε πίσω. 

Και επιπλέον, με απόφαση της Κοινότητας προχωρούμε σε σύνταξη μελέτης για την αξιοποίησή του, προκειμένου η 5η Δημοτική Κοινότητα να αποκτήσει έναν πολιτιστικό χώρο αντάξιο της ιστορίας και της προσφοράς της στον Πειραιά.

  1. Στις επερχόμενες Δημοτικές Εκλογές επιχειρείτε ένα μικρό άλμα από την Κοινότητα στον Κεντρικό Δήμο. Τι σας οδήγησε σε αυτή την επιλογή και γιατί θα έπρεπε κάποιος να ψηφίσει τον Γιάννη Βοϊδονικόλα για Δημοτικό Σύμβουλο Πειραιά;

Πραγματικά το σκέφτηκα αρκετά προτού πάρω την οριστική μου απόφαση.

Αρχικά, θέλω να ευχαριστήσω τον Δήμαρχό μας Γιάννη Μώραλη για την αμέριστη εμπιστοσύνη του τόσο για το διάστημα που διετέλεσα Πρόεδρος της Κοινότητας όσο και για τη νέα μου προσπάθεια ως υποψηφίου Δημοτικού Συμβούλου.

Είναι πολύ τιμητικό για μένα το γεγονός και μόνο που εντάσσομαι ως υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Πειραιά σε ένα τόσο αξιόλογο ψηφοδέλτιο όπως αυτό του συνδυασμού «Πειραιάς Νικητής».

Από εκεί και πέρα, όσο κι αν είμαι συναισθηματικά δεμένος με «το σπίτι μου», την 5η Κοινότητα, τις γειτονιές που μεγάλωσα και εξακολουθώ να ζω με την οικογένειά μου, θεωρώ ότι αυτός ο κύκλος έκλεισε και κάποιος άλλος θα πρέπει να έχει την ευκαιρία να προσφέρει από τη θέση του Προέδρου της Ε’ Δημοτικής Κοινότητας Πειραιά.

Γενικά πιστεύω πολύ στην ανανέωση των προσώπων και των ιδεών. Θεωρώ ότι στα 5 χρόνια που πέρασαν εγώ έδωσα ότι είχα να δώσω σε επίπεδο κοινότητας.

Τώρα, καλούμαι να βοηθήσω τόσο την 5η Δημοτική Κοινότητα όσο και τις άλλες γειτονιές του Πειραιά, μέσω της πολύτιμης εμπειρίας που έχω αποκομίσει από την 5ετή θητεία μου στην Κοινότητα, από τη θέση του Δημοτικού Συμβούλου αυτή τη φορά, εάν και εφόσον φυσικά κρίνουν οι συνδημότες μας με την ψήφο τους ότι πρέπει να συμμετέχω στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά.

Η απάντησή μου στο ερώτημα γιατί η Πειραιώτισσα ή ο Πειραιώτης να ψηφίσει Γιάννη Βοϊδονικόλα είναι ίσως απλοϊκή, αλλά εξίσου αληθινή! 

Άλλωστε οι συνδημότες μας τι ζητούν από όσους ασχολούμαστε με τα κοινά της πόλης μας; Να είμαστε κοντά τους, να νοιαζόμαστε και να προσπαθούμε να δώσουμε λύσεις στα προβλήματα της καθημερινότητας, να μας βλέπουν να κυκλοφορούμε στους ίδιους δρόμους, να συμμετέχουμε στις χαρές και στις λύπες τους, να είμαστε κοινώς οι άνθρωποι της διπλανής πόρτας, προσιτοί, συζητήσιμοι, να ακούμε περισσότερο από ότι μιλάμε, να πράττουμε περισσότερα από αυτά που συζητάμε. Έχω την αίσθηση πως σε όλα τα παραπάνω έχω δοκιμαστεί και έχω ανταπεξέλθει με επιτυχία.

Για μένα θα είναι ιδιαίτερη τιμή να μου δοθεί η ευκαιρία να υπηρετήσω τους συνδημότες μου από τη θέση του Δημοτικού Συμβούλου Πειραιά.

  1. Πιστεύετε ότι οι Πειραιώτες θα ανανεώσουν την εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπο του Γιάννη Μώραλη, δίνοντάς του και μια δεύτερη θητεία Δημάρχου στο Δήμο Πειραιά; 

Είμαι πεπεισμένος ότι ο Γιάννης Μώραλης θα παραμείνει Δήμαρχος Πειραιά για ακόμη μια θητεία.

Με τη στήριξη του Βαγγέλη Μαρινάκη, τα νέα δυνατά ονόματα που έχουν προστεθεί στο ψηφοδέλτιο του συνδυασμού «Πειραιάς Νικητής», την όρεξη για δουλειά και τα ήδη πεπραγμένα της Δημοτικής Αρχής, θεωρώ ότι θα καταφέρουμε να κόψουμε πρώτοι το νήμα και να λάβουμε αυτοδυναμία από την πρώτη Κυριακή!

  1. Με το δεδομένο ότι επανεκλέγεται ο Γιάννης Μώραλης Δήμαρχος Πειραιά και εσείς Δημοτικός Σύμβουλος, ποια είναι τα 5 μεγάλα έργα που θα θέλατε να ολοκληρωθούν μέσα στην επόμενη 4ετία;

Είναι έργα που για τα περισσότερα από αυτά συζητούσαμε από τότε που ήμασταν παιδιά!

α) Η αξιοποίηση του Πύργου του Πειραιά που επιτέλους μπήκε στην τελική ευθεία και όπως όλα φαίνονται θα υπάρξει επενδυτής.

β) Η ανάπλαση του Μικρολίμανου και του περιβάλλοντος χώρου του ΣΕΦ που θα φέρει και πάλι ζωή σε ένα από τα ομορφότερα κομμάτια της Αττικής.

γ) Η λειτουργία του ΜΕΤΡΟ που θα συνδράμει καθοριστικά στην οικονομική ανάκαμψη του Πειραιά.

δ) Η μετεγκατάσταση των Δικαστηρίων Πειραιά στο γιαπί της Ραλλείου, ώστε το Δημοτικό Θέατρο να έχει δίπλα του ένα κτίσμα παρόμοιας ομορφιάς και αισθητικής.

ε) Η ολοκλήρωση της ανάπλασης του Αγίου Διονυσίου η οποία ξεκίνησε επί των ημερών μας στην 5η Δημοτική Κοινότητα, ώστε να καταστεί η περιοχή πόλος έλξης για τον ευρύτερο Πειραιά και όχι μόνο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ