Εγκαινιάστηκε ο Πρότυπος Βρεφονηπιακός Σταθμός του Νέου Φαλήρου (Φωτορεπορτάζ)

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


O Δήμαρχος Πειραιά κ. Βασίλης Μιχαλολιάκος, ο Υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Κωστής Χατζηδάκης, και η Αντιδήμαρχος Βρεφονηπιακών Σταθμών κα Ευαγγελία Σαρρή, πραγματοποίησαν τα εγκαίνια του νέου 24ου Δημοτικού Βρεφονηπιακού Σταθμού (πρώην ΗΣΑΠ) στο Ν. Φάληρο.

Πρόκειται για ένα υπέροχο πέτρινο κτήριο 500 τ.μ., μέσα σε ένα εξαιρετικό περιβάλλον από πράσινο και παιδικές χαρές σε ένα χώρο 5 στρεμμάτων, που χάρις στις ενέργειες του Δημάρχου παραχωρήθηκε στο Δήμο από τη ΣΤΑΣΥ Α.Ε. (πρώην ΗΣΑΠ). Συνεργεία του Δήμου Πειραιά μεταμόρφωσαν ένα χώρο που ήταν κλειστός επί δεκαετίες και είχε μετατραπεί σε σκουπιδότοπο, σε έναν υπερσύγχρονο βρεφονηπιακό σταθμό, που θα φιλοξενεί 150 παιδιά και σε ένα πάρκο – πνεύμονα πρασίνου.

Τον αγιασμό τέλεσε ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητρόπολης Πειραιά κ. Νήφων.

 

Μιλώντας στα εγκαίνια ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Βασίλης Μιχαλολιάκος, τόνισε ανάμεσα στ΄άλλα:

«Άγιοι Πατέρες, αγαπητέ και φίλε Υπουργέ, αγαπητοί συνεργάτες,

θα σας εξομολογηθώ ότι οι πιο στενοί μου συνεργάτες είναι τα παιδιά του Πειραιά. Σήμερα είμαι πολύ χαρούμενος κυρίως για δύο λόγους:Ο πρώτος λόγος είναι γιατί ανοίγουμε την αγκαλιά μας και δίνουμε περισσότερο χώρο στα παιδιά μας. Δηλαδή, στο μέλλον της πατρίδας μας, στο μέλλον της πόλης μας. Παραδίδουμε σήμερα έναν νέο Βρεφονηπιακό Σταθμό, που θα φιλοξενήσει εκατόν πενήντα νέα παιδιά και επίσης έναν υπέροχο εξωτερικό χώρο και δύο παιδικές χαρές. Αυτό είναι ένα ισχυρό καθήκον που πρέπει να έχει ένας οποιοσδήποτε πολιτικός, αυτοδιοικητικός πρώτου ή δευτέρου βαθμού ή της κεντρικής πολιτικής: το μέλλον αυτού του τόπου. Ο δεύτερος λόγος, πολύ σημαντικός, είναι γιατί πετύχαμε,  από την πρώτη στιγμή που συζητήσαμε με τον Κωστή Χατζηδάκη το θέμα, να συνεργαστεί η Τοπική Αυτοδιοίκηση με την Κυβέρνηση. Το αυτονόητο δηλαδή. Αντί να είμαστε αντιμαχόμενες πτέρυγες, είμαστε η κοινωνία των πολιτών. Η Πολιτεία.

 

Αυτός ο χώρος, όπως γνωρίζουν οι Νεοφαληριώτες και οι Νεοφαληριώτισσες καλύτερα, ήταν για δεκαετίες κλειστός. Δηλαδή σκουπιδότοπος. Κι όμως ανήκει στον Ελληνικό λαό. Μόλις του το ανέφερα είπε αμέσως ναι. Και μάλιστα με θεσμικό τρόπο: να συνεννοηθούμε και με τον κ. Παπαθανάση και με τους εργαζόμενους του ΗΣΑΠ. Γι΄ αυτό οφείλω πρώτα να ευχαριστήσω τους εργαζόμενους του ΗΣΑΠ, το Δ.Σ., τον κ. Παπαθανάση, που συναίνεσαν αμέσως και τον πολύ καλό Υπουργό της Κυβέρνησης τον Κωστή Χατζηδάκη. Δεν είναι μόνο εδώ η συμβολή του. Ξέρει πολύ καλά ότι σπανίως κολακεύω πολιτικό. Συνήθως, συγκρούομαι και διαμαρτύρομαι ανέκαθεν.  Και τα μεγάλα έργα που έρχονται έχουν τη σφραγίδα του, ως Υπουργός που εποπτεύει τα πιο υγιή χρήματα που υπάρχουν για επενδύσεις, δηλαδή τα χρήματα από το ΕΣΠΑ.

 

Το μεγάλο έργο στο παραλιακό μέτωπο, τα 19.300.000 ευρώ, είναι με τη δική του έγκριση.  Θέλω δημόσια να τον ευχαριστήσω. Του ζήτησα να είναι εδώ για το συμβολισμό της συνεργασίας. Κυβέρνηση και Αυτοδιοίκηση είμαστε η Πολιτεία. Είμαστε το δημοκρατικό πολίτευμα, που πρέπει να υπηρετούμε τον πολίτη.

 

Θέλω να σας πω ότι δεν θα μείνουμε εδώ. Απέναντι είναι το ΣΕΦ. Και αυτό ανήκει στα παιδιά του Πειραϊκού λαού. Πολύ σύντομα εκεί θα διαμορφώσουμε το μεγαλύτερο και καλύτερο παιδότοπο του λεκανοπεδίου και της Ελλάδος. Αν χρειαστεί θα συγκρουστούμε. Ξέρω τις ανάγκες της Πολιτείας. Ξέρω τις πιέσεις της Κυβέρνησης. Και με την ευκαιρία να σας συγχαρώ και για την αποφασιστικότητα σας να συγκρουστείτε με το «αυγό του φιδιού» και να αφήσετε τη Δικαιοσύνη να κάνει σωστά τη δουλειά της. Σε αυτό τον τόπο γεννήθηκε η Δημοκρατία και ο Πολιτισμός. Στις 22 Οκτωβρίου ανοίγει το Δημοτικό Θέατρο.

 

 Ξέρω ότι το ΤΑΙΠΕΔ πιέζει αλλά και οι ανάγκες του Πειραϊκού λαού για αθλητικούς χώρους και παιδότοπους πιέζουν περισσότερο. Αρκεί να πω ότι η τσιμεντούπολη της Αθήνας έχει 2,4 τετραγωνικά μέτρα πράσινο ανά κάτοικο. Εμείς έχουμε 1,4. Δεν προσφέρουμε άλλο δημόσιο έδαφος για τσιμέντο. Να είστε καλά. Να αγαπάμε τα παιδιά μας. Όταν θα έχω φύγει από Δήμαρχος μετά από πολλά χρόνια, θέλω τα εγγόνια μου να μπορούν να λένε, ότι αυτά έγιναν, όταν Δήμαρχος ήταν ο παππούς μας. Δεν έχω άλλες φιλοδοξίες».

 

Στο τέλος ο Δήμαρχος Πειραιά ευχαρίστησε επίσης:

-τους εργάτες πρασίνου και οδοποιίας που εργάστηκαν με πάθος,

-τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της κλινικής «METROPOLITAN» για τη χορηγία των 11.000 ευρώ

-τους Αντιδημάρχους συνεργάτες του Δημάρχου  

- το προσωπικό των βρεφονηπιακών σταθμών και τις εθελόντριες που χωρίς αυτές δεν θα μπορούσαν να λειτουργούν οι σταθμοί πλήρως.

 

Στον χαιρετισμό του στην εκδήλωση των εγκαινίων, ο Υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Κωστής Χατζηδάκης τόνισε μεταξύ άλλων:

«Άγιοι πατέρες, αγαπητέ Δήμαρχε,

εγώ δεν είμαι Πειραιώτης, ούτε πρόκειται να πολιτευθώ στον Πειραιά. Ωστόσο είμαι φίλος του Πειραιά και ακόμη περισσότερο είμαι οπαδός του Δημάρχου σας, του Βασίλη του Μιχαλολιάκου. Και είμαι οπαδός του Δημάρχου σας, γιατί είμαι οπαδός των έργων. Είμαι οπαδός όλων εκείνων, που σε αυτή την κρίσιμη στιγμή για την πατρίδα μας, δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό για να βάλλουν ένα πετραδάκι και να βρεθούμε λίγο ψηλότερα. Αυτό κάνει από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε ο Βασίλης Μιχαλολιάκος και γι΄ αυτό θα μας έχει όλους, είμαι σίγουρος, δίπλα του.  

 

Αυτός ήταν και ο λόγος, που από την πρώτη στιγμή άκουσα με πολύ μεγάλη συμπάθεια, αυτό που μας ζήτησε σε σχέση με το σταθμό του ΗΣΑΠ. Γι΄ αυτό το λόγο και η Διοίκηση  του ΗΣΑΠ, η ΣΤΑΣΥ, αμέσως συγκατάνευσε και αποφάσισε ένα παραμελημένο και προβληματικό κτήριο να το δώσει στο Δήμο, έτσι ώστε να μεταμορφωθεί σε ένα σύγχρονο, μοντέρνο και ευχάριστο παιδικό σταθμό. Άλλωστε στην πολιτική τι μένει στο τέλος; Στιγμές σαν τις σημερινές. Στιγμές που μετά από προσπάθειες διαφόρων ανθρώπων σε πολλά επίπεδα κατορθώνεις να δώσεις κάτι χειροπιαστό στους συμπολίτες σου. Αυτή είναι και η ικανοποίηση που μένει και στο Βασίλη Μιχαλολιάκο σήμερα. Και γι΄ αυτόν το λόγο από εδώ και πέρα και για άλλα έργα του Πειραιά θα βρεθούμε δίπλα να στηρίξουμε την προσπάθεια του Δημάρχου και του Δήμου, με πρώτο την ανάπλαση του παραλιακού μετώπου με 19 εκατομμύρια ευρώ.

 

Πρέπει  να ξέρετε και κάτι άλλο: η προσπάθεια της κυβέρνησης για τους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς δεν σταματάει εδώ. Αυτή την ώρα κατασκευάζονται 109 Βρεφονηπιακοί Σταθμοί, σε όλη την Ελλάδα, από το ΕΣΠΑ και παραδίδονται τους επόμενους μήνες. Και ακόμη περισσότερο, με προσωπική παρέμβαση και του ίδιου του Πρωθυπουργού, κανένα παιδί δεν έμεινε φέτος εκτός κάλυψης σε σχέση με τους δημοτικούς Βρεφονηπιακούς Σταθμούς. Η Πολιτεία δίνει 170 εκατομμύρια ευρώ από το ΕΣΠΑ και καλύπτει 70.000 νέες μητέρες μόνο φέτος και μάλιστα αυτή την ώρα του κοινωνικού πόνου και της μεγάλης κρίσης. Είμαστε δεσμευμένοι σε αυτή την προσπάθεια, ότι αυτό θα κάνουμε και του χρόνου. Πρέπει να δώσουμε πραγματικά ό,τι καλύτερο μπορούμε, έτσι ώστε να στηρίξουμε πρώτ΄απ΄ όλα αυτούς που έχουν ανάγκη. Καλορίζικος ο καινούριος Σταθμός. Και να ξέρετε ότι θα με έχετε πάντα κοντά σας, όχι μόνο γιατί το λέει η καρδιά μου και αυτό είναι το καθήκον μου, αλλά και γιατί έχετε  τον Βασίλη Μιχαλολιάκο Δήμαρχο».

 

Η Αντιδήμαρχος Βρεφονηπιακών Σταθμών και Μέριμνας Υπερηλίκων κα Ευαγγελία Σαρρή, στο χαιρετισμό της, μεταξύ των άλλων ανέφερε:

«Με  ιδιαίτερη χαρά, με υπερηφάνεια και συγκίνηση, παραδίδουμε σήμερα  έναν πανέμορφο Βρεφονηπιακό Σταθμό, στην πιο τρυφερή, στην πιο αγαπημένη ηλικία, στα παιδιά του Πειραιά.

Αυτή  η  ζεστή φωλιά, θα φιλοξενεί περίπου 150  παιδάκια. Αυτός ο νέος  Βρεφονηπιακός Σταθμός, μεγαλώνει ακόμη περισσότερο, την  αγκαλιά του Δήμου  μας, στα παιδιά του Πειραιά, μεγαλώνει τη δύναμη αλληλεγγύης και συμπαράστασης στην εργαζόμενη μητέρα.

Η πολιτική του Δημάρχου μας Βασίλη Μιχαλολιάκου έχει θέληση, πείσμα, αγώνα και διεκδίκηση.

 

Το σημερινό στολίδι με τις παιδικές χαρές και το πάρκο, είναι αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής  όπως και τόσα άλλα έργα στην πόλη μας. Γιατί δύναμη ψυχής, είναι να συμπαρασταθούμε όχι με λόγια αλλά με έργα  στην ανάγκη κάθε  οικογένειας. Και το 2013 κανένα παιδί δεν θα μείνει έξω από την αγκαλιά των Βρεφονηπιακών Σταθμών του Δήμου».

 

Στο τέλος ακολούθησε  γιορτή με παιδικό θέατρο   και φουσκωτά παιχνίδια. Στη γιορτινή ατμόσφαιρα, ιδιαίτερο τόνο έδωσε η Φιλαρμονική του Δήμου, η οποία έπαιζε αγαπημένα μουσικά κομμάτια.  Σπουδαστές των ΙΕΚ ΞΥΝΗ είχαν ετοιμάσει εδέσματα τα οποία προσέφεραν στους παρευρισκομένους. Επίσης χορηγοί στην εκδήλωση ήταν τα καταστήματα: «Μελιστάλακτο», «Καφέ Χαμόγελο», «Ελμάογλου Χρυσάνθη», «Άρτος και Μέλι – Καρακατσάνη», «Τροπικάνα» και «Μini sport club». Χορηγός επικοινωνίας ήταν το «Κανάλι 1».

 

 

Στα εγκαίνια παραβρέθηκαν:


ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Ιωάννης Ξυπολιάς, ο επίτιμος Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Παναγιώτης Κουβάτσος, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου κ. Στέλιος Διαμαντίδης, οι Αντιδήμαρχοι κ.κ.:  Αναστάσιος Κάρλες, Χαράλαμπος Τουμπέκης, Παναγιώτης Ρέππας, Γρηγόρης Καψοκόλης, Ιωάννης Μελάς, η Πρόεδρος της ΚΟΔΕΠ κα Λίτσα Καλαγιά, οι εντεταλμένοι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ.: Ιωάννης Αγγελόπουλος, Ιωάννης Παππάς, Πέτρος Πουλικαράκος, Ιωάννης Δανιήλ, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ.: Γιώργος Βοϊδονικόλας, Αμαλία – Μελίνα Φύκια, Εβίτα Αλεξανδράτου, Χρήστος Βουγιουκλάκης, Ηλίας Σαλπέας, ο Πρόεδρος της Γ΄Δημοτικής Κοινότητας κ. Σταύρος Πουλικαράκος, η Πρόεδρος της Β΄Δημοτικής Κοινότητας κα Ελένη Ανδριανοπούλου, Δημοτικοί Κοινοτικοί Σύμβουλοι, ο Πρόεδρος των εργαζομένων στη ΣΤΑΣΥ Α.Ε. κ. Λευτέρης Ρενιέρης, άλλοι Πρόεδροι φορέων και Συλλόγων της πόλης, καθώς και πολύς κόσμος και πολλά παιδιά.   


Δείτε φωτογραφίες από τα εγκαίνια:



Διαβάστε επίσης:

Εγκαίνια Βρεφονηπιακού Σταθμου Νέου Φαλήρου - Τα παιδιά του Πειραιά γιορτάζουν!

Παραδίδεται ο ολοκαίνουργιος βρεφονηπιακός σταθμός στο Νέο Φάληρο (φωτορεπορτάζ)