Πειραιάς: Νέος βρεφονηπιακός σταθμός στα Καμίνια!

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Ένας νέος, σύγχρονος Βρεφονηπιακός Σταθμός θα δημιουργηθεί στο οικόπεδο επί των οδών Μουτσοπούλου 88 και Παπαγεωργακοπούλου στα Καμίνια, καθώς ολοκληρώθηκε η αγορά του από ίδιους πόρους του Δήμου Πειραιά ύψους 700.000 ευρώ.

Πρόκειται για εξαιρετικά θετική εξέλιξη, η οποία έρχεται σε συνέχεια της απόφασης της σημερινής Δημοτικής Αρχής να αγοράσει το οικόπεδο, προκειμένου να το αξιοποιήσει για την κατασκευή ενός νέου Βρεφονηπιακού Σταθμού. Στόχος είναι η δημιουργία μεγάλων έργων υποδομής και στις συνοικίες, τα οποία αναβαθμίζουν τις γειτονιές και βελτιώνουν την καθημερινότητα των Πειραιωτών.

Ο νέος Βρεφονηπιακός Σταθμός θα συμβάλλει στην κάλυψη των διαρκώς αυξανόμενων αναγκών των οικογενειών της περιοχής να φιλοξενούνται τα παιδιά τους σε ένα ασφαλές, σύγχρονο, λειτουργικό και όμορφο περιβάλλον.

Σημειώνεται πως, η αγορά του οικοπέδου έχει εγκριθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά και από το Ελεγκτικό Συνέδριο.

Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, δήλωσε:

«Η κατασκευή ενός ακόμη νέου, σύγχρονου Βρεφονηπιακού Σταθμού στην πόλη μας και συγκεκριμένα στα Καμίνια, μάς γεμίζει χαρά και υπερηφάνεια. Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό έργο, το οποίο είναι αποτέλεσμα της απόφασής μας να αγοράσουμε το εν λόγω οικόπεδο, προκειμένου να το αποδώσουμε στην τοπική κοινωνία, δημιουργώντας έναν νέο Βρεφονηπιακό Σταθμό. Τα Καμίνια είναι μια περιοχή που έχει ανάγκη από σύγχρονες υποδομές που φιλοξενούν παιδιά και σε αυτή την κατεύθυνση, εκτός από τον νέο Βρεφονηπιακό Σταθμό στο εν λόγω οικόπεδο, βρίσκονται σε εξέλιξη οι εργασίες για έναν σύγχρονο Βρεφονηπιακό Σταθμό στην Ερμουπόλεως και Παξών στα Καμίνια. Επίσης, έχουν ήδη ξεκινήσει οι εργασίες και στον Βρεφονηπιακό Σταθμό στην Κοπή, ενώ έχουμε ήδη παραδώσει στα παιδιά έναν αξιόλογο Βρεφονηπιακό Σταθμό στο πάρκο Δηλαβέρη. Επενδύουμε στα παιδιά μας, δημιουργώντας τις κατάλληλες υποδομές, προκειμένου να καλύψουμε τις αυξημένες ανάγκες των γονέων της περιοχής. Η δημιουργία του νέου Βρεφονηπιακού Σταθμού ήταν μια ακόμη δέσμευσή μας που γίνεται πράξη και χαίρομαι που θα παραδώσουμε στα παιδιά των Καμινίων έναν άρτιο σταθμό, με καλαίσθητους χώρους, οι οποίοι θα πληρούν όλες τις προϋποθέσεις για την ασφαλή διαμονή τους. Συνεχίζουμε να υλοποιούμε μεγάλα έργα υποδομής, αναβαθμίζοντας τις γειτονιές μας και κατ΄ επέκταση την ποιότητα ζωής των Πειραιωτών».

Ο Δημοτικός Σύμβουλος, τ. Εντεταλμένος Δημοτικής Περιουσίας Αντώνης Μοραντζής, σε δήλωσή του, ανέφερε:

«Έχουμε μια εξαιρετικά σημαντική εξέλιξη για την πόλη μας. Η απόκτηση του οικοπέδου Μουτσοπούλου 88 και Παπαγεωργακοπούλου στα Καμίνια, από δημοτικούς πόρους, συνολικής αξίας 700.000 ευρώ, ανοίγει τον δρόμο για τη δημιουργία ενός νέου και σύγχρονου Βρεφονηπιακού Σταθμού για τα παιδιά των Καμινίων. Αυτή η πρωτοβουλία αποτελεί ένα σημαντικό βήμα προς την ενίσχυση της παιδείας, αλλά και μια ουσιαστική παρέμβαση που αντανακλά τη δέσμευσή μας για τη βελτίωση των υποδομών του Δήμου μας»!