Διηπειρωτικό Κυπέλλο: Πινέιρος Σκάι-Ολυμπιακός

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Έτοιμος να σηκώσει τον πρώτο τίτλο της φετινής αγωνιστικής περιόδου είναι ο Ολυμπιακός, στο δεύτερο τελικό του Διηπειρωτικού Κυπέλλου.

Οι πρωταθλητές Ευρώπης παίζουν σήμερα (06/10, 17.30, ΑΝΤ1, live από το Onsports) στο Σάο Πάολο απέναντι στην πρωταθλήτρια Αμερικής, Πινέιρος Σκάι, την οποία κέρδισαν στο πρώτο παιχνίδι με διαφορά έντεκα πόντων. Με νέα νίκη, που είναι άλλωστε και ο στόχος τους, ή ήττα με κάτω των δέκα πόντων θα εξασφαλίσουν το τρόπαιο - το μοναδικό που λείπει από τη συλλογή τους. Η διοργάνωση αναβιώνει φέτος από τη Διεθνή Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης, σε συνεργασία με την Ευρωλίγκα και τη FIBA Americas, κι έχει νέα (εντυπωσιακή) «κούπα».

Το «Ginasio Jose Correa» αναμένεται σήμερα (06/10, 17.30) να είναι γεμάτο, καθώς τα εισιτήρια του δεύτερου τελικού έχουν εξαντληθεί. Ο Ολυμπιακός, πάντως, δεν θα είναι μόνος του καθώς -όπως και στο πρώτο παιχνίδι- αναμένεται να έχει κοντά του τους ιδιαίτερα εκδηλωτικούς φιλάθλους του. Η προετοιμασία ολοκληρώθηκε τα ξημερώματα, ώρα Ελλάδας, με το Γιώργο Μπαρτζώκα να μην έχει να αντιμετωπίσει αγωνιστικά προβλήματα. Μοναδικοί απόντες παραμένουν οι Έισι ΛοΔημήτρης Μαυροειδής και Γιάννης Παπαπέτρου, οι οποίοι ούτως ή άλλως δεν ακολούθησαν την αποστολή στο Σάο Πάολο.

Οι Βραζιλιάνοι είναι χαμηλότερου επιπέδου ομάδα από τους Πειραιώτες, αυτό δεν σημαίνει όμως πως δεν θα προσπαθήσουν για την ανατροπή. Στις δηλώσεις τους, μάλιστα, έδειξαν αποφασισμένοι να ανατρέψουν την εις βάρος τους κατάσταση, φθάνοντας στη νίκη και την κατάκτηση του τροπαίου. Και οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα, όμως, εμφανίζονται σοβαροί. Μετά τον αναγνωριστικό πρώτο αγώνα θα επιδιώξουν σήμερα (06/10, 17.30) να «καθαρίσουν» από νωρίς το ματς, φθάνοντας εκ του ασφαλούς στην επιτυχία. Ζητούμενο είναι να αποδώσουν και καλύτερα, μειώνοντας τα λάθη τους, δείχνοντας πως παιχνίδι το παιχνίδι βελτιώνουν την απόδοσή τους και θα είναι απόλυτα έτοιμοι στην πρεμιέρα των εγχώριων υποχρεώσεών τους.