Κίνδυνος για το Ίδρυμα «Καλός Ποιμήν» στον Πειραιά

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


- Πληροφορίες του Piraeus Press για το τι δρομολογεί η Κυβέρνηση για το Ίδρυμα Ανηλίκων «Ο Καλός Ποιμήν» στα Καμίνια του Πειραιά

- Δρομολογείται η διάλυση του Ιδρύματος

- Η τοπική κοινωνία και οι αρμόδιοι φορείς του Πειραιά να αντιδράσουν άμεσα

...του Σαράντου Ευσταθόπουλου, Εκδότη Piraeus Press

Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες - η αλήθεια των οποίων θα αποδειχτεί ή όχι εντός των επόμενων 24ωρων - η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ σχεδιάζει τη στελέχωση του Ιδρύματος Ανηλίκων «Ο Καλός Ποιμήν» με πρώην εξαρτημένα άτομα που έχουν ολοκληρώσει επιτυχώς το πρόγραμμα του ΟΚΑΝΑ.

Ξεκαθαρίζουμε εξαρχής ότι ουδένα πρόβλημα έχουμε με τους ανθρώπους που για χ,ψ λόγους οδηγήθηκαν στη λύση των ναρκωτικών ουσιών και σαφώς στηρίζουμε με πάθος το δικαίωμά τους για μια δεύτερη και τρίτη και εκατοστή ευκαιρία.

Όμως, σύμφωνα με την κοινή λογική, δε γίνεται σε παιδιά που έχουν δει από νωρίς το άσχημο πρόσωπο της ζωής, σε παιδιά που έχουν παραστάσεις και εικόνες που τους έχουν επηρεάσει καθοριστικά, να θέτεις ως «κηδεμόνες» τους άτομα ευάλωτα και επιρρεπή σε κακές συνήθειες.

Μάλιστα, το αρμόδιο υπουργείο στο οποίο υπάγεται το Ίδρυμα, έχει προχωρήσει στην «καρατόμηση» ανθρώπων που προσέφεραν επί πολλά έτη στο Ίδρυμα, ενώ σχεδιάζεται και η απομάκρυνση άλλων που έχουν σταθεί στα παιδιά ως πραγματικοί-βιολογικοί γονείς.

Ας αναλογιστούν λοιπόν οι υπεύθυνοι-ανεύθυνοι, πέραν όλων των άλλων διαστάσεων του θέματος, πόσο κακό θα προκαλέσει στην ψυχολογία των παιδιών μια τέτοια μεγάλη και ξαφνική αλλαγή.

ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΝ «ΜΙΝΙ ΦΥΛΑΚΕΣ ΑΝΗΛΙΚΩΝ» ΣΤΑ ΚΑΜΙΝΙΑ

Μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, το σχέδιο προβλέπει τη σταδιακή μετατροπή του Κέντρου Ανηλίκων σε «Μίνι Φυλακές Ανηλίκων», με μεταφορά και ανηλίκων κρατουμένων στο χώρο.

Βέβαια, πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι οι τοπικές κοινωνίες των Καμινίων, της Παλιάς Κοκκινιάς και του ευρύτερου Πειραιά, ΔΕΝ πρόκειται να ανεχτούν μια τέτοια εξέλιξη και θα αντιδράσουν δεόντως.

Καλούμε τις αρμόδιες αρχές, τους φορείς και τις οργανώσεις του Πειραιά να πάρουν θέση έστω και προληπτικά, προκειμένου να αποφευχθεί η «άλωση» του Ιδρύματος, αλλά και για να προστατευθεί η σωματική και ψυχική υγεία των παιδιών, τα οποία όλοι αγαπούσε ιδιαίτερα στον Πειραιά.

Το Piraeus Press θα παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στο εν λόγω θέμα και δε θα διστάσουμε να αναλάβουμε ακόμα πιο δυναμικές πρωτοβουλίες στο άμεσο μέλλον, για να αποδεχθούν τα ανωτέρω.