Συγκέντρωση διαμαρτυρίας του «Πειραιά Νικητή» για τον ΟΚΑΝΑ στα Μανιάτικα! (φωτο)

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Γιάννης Μώραλης: Θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας μέχρι να δικαιωθούμε

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τη λειτουργία του ΟΚΑΝΑ στα Μανιάτικα πραγματοποίησε σήμερα ο Συνδυασμός Πειραιάς Νικητής και ο επικεφαλής, Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης.

Νωρίς το πρωί ο κ. Μώραλης και οι υποψήφιοι Δημοτικοί και Κοινοτικοί Σύμβουλοι έδωσαν δυναμικό παρών έξω από την δομή επί της Αιτωλικού, ζητώντας  το οριστικό κλείσιμό της.

Ο κ.  Μώραλης, μιλώντας στην συγκέντρωση διεμήνυσε σε όλους τους τόνους ότι δεν πρόκειται να σταματήσει τις ενέργειες έως ότου κλείσει η δομή.

Ο επικεφαλής του Συνδυασμού, Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, δήλωσε:

«Σήμερα πραγματοποιήσαμε συγκέντρωση διαμαρτυρίας ως Πειραιάς Νικητής στην δομή του ΟΚΑΝΑ επί της Αιτωλικού, για να τηρηθεί η νομιμότητα. Ξεπερνάει κάθε όριο να υπάρχουν ομόφωνες αποφάσεις Περιφερειακού Συμβουλίου, Δημοτικού Συμβουλίου και ο ΟΚΑΝΑ στα Μανιάτικα να είναι ανοικτός. Ο ίδιος ο ΟΚΑΝΑ έκανε μια προκήρυξη στην οποία έθετε τρεις προϋποθέσεις: να μην είναι κοντά σε σχολική μονάδα, να μην είναι κοντά σε εμπορικό κέντρο και να είναι κοντά σε «πιάτσα» και δεν ισχύει καμία απολύτως προϋπόθεση! Είναι ακριβώς δίπλα σε σχολείο, η Αιτωλικού είναι ο εμπορικότερος δρόμος της  Ε΄ Δημοτικής Κοινότητας και δεν υπήρξε ποτέ «πιάτσα».  Είναι μια απαράδεκτη κατάσταση, λειτουργεί 11 μήνες χωρίς άδεια λειτουργίας, δεν είχαν καν καταθέσει φάκελο στη πυροσβεστική για να πάρουν πιστοποιητικό πυροπροστασίας. Δεν έχει άδεια, δεν υπάρχει καν ταμπέλα στην πρόσοψη του κτηρίου που επιβάλλεται εφόσον είναι χρηματοδοτούμενο έργο από το ΕΣΠΑ. Λειτουργούν σαν «κρυφό σχολειό».

Έστειλα απόφαση Δημάρχου στην Ελληνική Αστυνομία για σφράγιση της δομής και ουδείς ασχολείται. Κάλεσα δημόσια σήμερα τους βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος να πάρουν θέση, καθώς οι 2 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ συμμετείχαν σε αυτή τη διαδικασία. Να πάρουν θέση τι ακριβώς γίνεται εδώ και γιατί δεν κλείνει αφού είναι παράνομο. Έχω στείλει επιστολές στον Υπουργό και στον Υφυπουργό Υγείας και καλώ τον κ. Χρυσοχοϊδη να παρέμβει.

Την Δευτέρα θα επισκεφθώ την Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πειραιά κι από εκεί και πέρα θα είμαστε πάλι εδώ την Τετάρτη και θα προχωρήσουμε, ειρηνικά βεβαίως, σε πιο ακτιβιστικές ενέργειες. Ξεπερνάει τη φαντασία ενός ανθρώπου και ενός Δημάρχου πως μπορεί να επιβάλλεται και να λειτουργεί μια δομή που είναι εντελώς παράνομη. Θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας μέχρι να δικαιωθούμε. Να ανοίξει  ο ΟΚΑΝΑ στην Περιφέρεια Πειραιά γιατί πρέπει να έχουμε τέτοιες δομές, αλλά να ανοίξει με σωστή διαδικασία, με διαβούλευση και πάνω από όλα νόμιμα».

Διαβάστε επίσης:

Μώραλης: «Σφραγίζω τώρα τον ΟΚΑΝΑ» – ΟΚΑΝΑ: «Θα κλείσει μόνο με απόφαση Υπουργού»