Μώραλης: «Σφραγίζω τώρα τον ΟΚΑΝΑ» – ΟΚΑΝΑ: «Θα κλείσει μόνο με απόφαση Υπουργού»

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Το θέμα της λειτουργίας της νέας δομής του ΟΚΑΝΑ στα Μανιάτικα του Πειραιά είχε φέρει πρώτο στο φως της δημοσιότητας το Piraeus Press με αποκλειστικό ρεπορτάζ, τότε που όλοι έλεγαν ότι «δεν τρέχει τίποτα»

Με την κατάσταση να ξεφεύγει τους τελευταίους μήνες στη γύρω περιοχή της νέας δομής του ΟΚΑΝΑ στα Μανιάτικα του Πειραιά με τοξικομανείς να κείτονται στα σκαλοπάτια σπιτιών - όπως έχει αποκαλύψει με σχετικά φωτορεπορτάζ το Piraeus Press - και δεδομένου ότι πλησίον λειτουργεί σχολική μονάδα (τα σχολεία ανοίγουν την προσεχή Δευτέρα), ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης οδηγήθηκε στην απόφαση να κλείσει τον ΟΚΑΝΑ.

Ο ίδιος παραβρέθηκε σε νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας των κατοίκων όπου και ανακοίνωσε την απόφασή του, ζητώντας από την Αστυνομική Διεύθυνση Πειραιά να προβεί στο άμεσο σφράγισμα της δομής.

Μάλιστα, ο Δήμαρχος Πειραιά προχώρησε και σε ανάρτηση στα κοινωνικά δίκτυα, αναφέροντας σχετικά:

«Ζήτησα από την Αστυνομική Διεύθυνση Πειραιά να σφραγίσει τη δομή του ΟΚΑΝΑ στην οδό Αιτωλικού στην Ε’ Δημοτική Κοινότητα. Ο ΟΚΑΝΑ λειτουργεί στον Πειραιά, με τρεις σοβαρές πλημμέλειες: Πρώτον δεν υπήρξε καμία απολύτως ενημέρωση στην δημοτική αρχή, στην περιφέρεια, στους βουλευτές της πόλης, στους κατοίκους γι΄ αυτό που σχεδιαζόταν. Δεύτερον δεν διαθέτει άδεια, παρά το ότι ο ΟΚΑΝΑ ισχυρίζεται ότι σε ένα ειδικό καθεστώς δεν απαιτείται άδεια από κανέναν, ούτε από το Υπουργείο Υγείας, ούτε από τον Δήμο Πειραιά ενώ ταυτόχρονα δεν έχει άδεια πυροπροστασίας, καθώς δεν έχει καν κατατεθεί φάκελος στη Πυροσβεστική. Και τρίτον, το πιο σοβαρό για όλους, είναι ότι ενώ ο διαγωνισμός του ΟΚΑΝΑ έθετε τρεις βάσιμες προϋποθέσεις, δηλαδή να μην είναι κοντά σε σχολική μονάδα, να μην είναι κοντά σε εμπορικό κέντρο και να είναι κοντά σε «πιάτσα», δεν ισχύει καμία απολύτως προϋπόθεση! Είναι ακριβώς δίπλα σε σχολείο, η Αιτωλικού είναι ο εμπορικότερος δρόμος της 5ης Κοινότητας και δεν υπήρξε ποτέ «πιάτσα».
Υπέγραψα την απόφαση σφραγίσματος και την έχω αποστείλει ήδη στον Αστυνομικό Διευθυντή. Ο εκπρόσωπος του ΟΚΑΝΑ που ήταν εδώ μας είπε ότι θα κλείσει μόνο με απόφαση του αρμόδιου Υπουργού Υγείας. Θα φτάσουμε λοιπόν μέχρι εκεί. Σημασία έχει να μην είναι ανοικτό την Δευτέρα που ξεκινούν τα σχολεία και θέλω να πιστεύω ότι δεν θα ξανανοίξει η δομή της Αιτωλικού.
Στην συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου καταστήσαμε όλοι σαφές ότι αυτό που συμβαίνει στη δομή του ΟΚΑΝΑ στον Πειραιά είναι λάθος. Δεν μπορεί να λειτουργεί μια δομή παράνομα και δεν μπορεί να επιβληθεί στην πόλη μας αν δεν είναι αποδεκτή από την τοπική κοινωνία. Όσοι με γνωρίζουν ξέρουν πως δεν είμαι συγκρουσιακός άνθρωπος και δεν επιθυμώ τις εντάσεις, ωστόσο έχουμε να κάνουμε με εξόφθαλμες παραβάσεις. Έχω προχωρήσει από τον Νοέμβριο σε ενέργειες για το θέμα, έχω επικοινωνήσει με όλους τους συναρμόδιους φορείς, με τον Πρόεδρο του ΟΚΑΝΑ, με τον υπουργό και τον υφυπουργό υγείας, με τους βουλευτές, μίλησα και με την διαχειριστική αρχή της Περιφέρειας. Όλοι είμαστε μαζί σε αυτή τη μάχη και δεν πρόκειται να το αφήσουμε έτσι.»

Βέβαια δεν είναι απόλυτα σαφές αν μπορεί να εφαρμοστεί μια τέτοια απόφαση μονομερώς, καθώς ο ΟΚΑΝΑ διαφωνεί σθεναρά με το κλείσιμο της δομής στα Μανιάτικα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΟ ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΟΚΑΝΑ ΣΤΑ ΜΑΝΙΑΤΙΚΑ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ

Διαβάστε επίσης:

Η δομή του ΟΚΑΝΑ μετέτρεψε τα Μανιάτικα σε στέκι τοξικομανών! (φωτο)

ΟΚΑΝΑ Μανιάτικα: Έντονη ανησυχία από τοξικομανείς στα σκαλιά κατοικιών (φωτο)