ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ: Ο Δήμος Πειραιά παραχώρησε το κτήριο της Ραλλείου στο Υπουργείο Δικαιοσύνης

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Ομόφωνα ψηφίσθηκε χθες, από το Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά, η εισήγηση που έκανε ο Δικηγορικός Σύλλογος της πόλης, για την παραχώρηση του κτηρίου της πρώην Ραλλείου, στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, για το σκοπό της μεταστέγασης των δικαστηρίων και των δικαστικών υπηρεσιών. 

Συγκεκριμένα, η εισήγηση του θέματος αναφέρει:  


«Το Δημοτικό Συμβούλιο εγκρίνει την παραχώρηση χρήσης του κτηρίου της πρώην Ραλλείου Σχολής, ιδιοκτησίας του Δήμου Πειραιά στο Ελληνικό Δημόσιο και ειδικότερα στο Υπουργείο Δικαιοσύνης και τους αρμόδιους φορείς, για το σκοπό της μετεγκατάστασης σε αυτό των δικαστηρίων του Πειραιά και των Δικαστικών Υπηρεσιών. Οι όροι της παραχώρησης χρήσης του κτηρίου της πρώην Ραλλείου Σχολής θα συμφωνηθούν μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου  εκπροσωπημένου υπό των αρμόδιων Υπουργείων και του Δήμου Πειραιά.»

 

Μιλώντας, ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Βασίλης Μιχαλολιάκος, τόνισε μεταξύ άλλων:


«Εύχομαι και ελπίζω, αυτή η καινούργια απαίτηση του κυρίου Αθανασίου, να μην είναι προσχηματική. Για να μην έχει κανείς το οποιοδήποτε αρνητικό επιχείρημα, πάνω στο οποίο να στηρίζει την εμμονή του για μεταφορά των δικαστηρίων εκτός πόλεως, η πλειοψηφία το υιοθετεί ως έχει. Είναι μια ακόμη απόφαση που θα πάρει το Δημοτικό Συμβούλιο, υπέρ του αυτονόητου, να μείνουν τα δικαστήρια στο κέντρο της πόλης, στο λιμάνι.


Είναι πολύ ευτυχές ότι στο σύνολό του ο Δικηγορικός Σύλλογος της πόλης, έχει μπει μπροστά σε αυτή τη μάχη, κι έτσι δεν υπάρχουν σκιές και αμφισβητήσεις.

Εμείς και ως δημοτική αρχή μέχρι 31 Αυγούστου και ως δημοτική παράταξη, όχι μόνο λέμε όχι στη μεταφορά των δικαστηρίων, όχι μόνο θα αντιδράσουμε και αντιδρούμε, αλλά θα αποτρέψουμε την οποιαδήποτε σκέψη για μεταφορά των δικαστηρίων εκτός πόλεως, εκτός κέντρου του Πειραιά.


Το κτίριο της Ραλλείου προσφέρεται, είναι στην καρδιά του Πειραιά, είναι  δίπλα στο λιμάνι, δίπλα στο Δημοτικό Θέατρο. Το ιδιοκτησιακό καθεστώς δεν αμφισβητείται πλέον, το έχουμε λύσει για πάντα και θέλω να πω με έμφαση ότι όσοι έχουν αναλάβει «δεσμεύσεις» για μεταφορά των δικαστηρίων στο Ρέντη, οποιουδήποτε τύπου δεσμεύσεις, είτε πολιτικές είτε συνδικαλιστικές είτε άλλες, να αποδεσμευτούν γιατί ούτως ή άλλως θα ηττηθούν.


Ο Πειραϊκός λαός σε αυτήν την αυτονόητη διεκδίκηση είναι και δυνατός και ενωμένος.

Υιοθετούμε την συγκεκριμένη διατύπωση του Δικηγορικού Συλλόγου.

Όποιοι χρησιμοποιούν το θέμα του χρόνου για τη Ράλλειο το χρησιμοποιούν προσχηματικά

Προφανώς ο κ. Αθανασίου δεν έχει παραιτηθεί αυτής της ιδεοληψίας να πάνε τα δικαστήρια εδώ και τώρα στη Θηβών.

Δεν έχει καταλάβει ακόμη όμως τη δύναμη της αντίστασης του Πειραϊκού λαού και δεν έχει καταλάβει σωστά και την εντολή που έχει πάρει. Αυτά που λέει είναι προσχηματικά. Τελεία και παύλα δεν πάμε στη Θηβών, μένουμε εδώ στον Πειραιά.»

 

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Ι. Ξυπολιάς, τόνισε κατά τη χθεσινή συνεδρίαση:


«Θλίβομαι από τη στάση του Υπουργείου Δικαιοσύνης, το οποίο με τη συμπεριφορά του προσβάλλει βάναυσα σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης και όλη την Πειραϊκή κοινωνία. Το Δημοτικό Συμβούλιο από πέρυσι τον Σεπτέμβριο σας υπενθυμίζω ως καθ ύλην αρμόδιος και με τα θεσμικά καθήκοντα που ασκώ εδώ και περίπου δύο χρόνια, ότι έχει λάβει επανειλημμένες αποφάσεις  για το θέμα των δικαστηρίων.

Άρα λοιπόν, οι παράλογες, αβάσιμες, έωλες και απρόσφορες αιτιάσεις του Υπουργείου Δικαιοσύνης, με διάφορα ψευδεπίγραφα επιχειρήματα τα οποία συνθλίβονται από τα πραγματικά επιχειρήματα που αποσκοπούν στα συμφέροντα της Πειραϊκής κοινωνίας, θεωρώ ότι προσβάλουν βάναυσα το Πειραϊκό λαό και το Δημοτικό μας Συμβούλιο.»


Ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά κ. Γιώργος Σταματογιάννης, ενημέρωσε το σώμα για τις συναντήσεις που έγιναν την προηγούμενη εβδομάδα με την ηγεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης και τους φορείς της πόλης και ευχαρίστησε για την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά.


Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις εξελίξεις για τη μεταστέγαση των Δικαστηρίων Πειραιά


Διαβάστε επίσης:

Σαράντος Ευσταθόπουλος: Παραιτούμαι από Δημοτικός Σύμβουλος Πειραιά γιατί μας εμπαίζουν με το θέμα των Δικαστηρίων

Απέχουν από τα καθήκοντά τους οι δικηγόροι Πειραιά

Μεταφορά Δικαστηρίων Πειραιά: Επιστολη του Μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ στον Σαμαρά

Bασίλης Μιχαλολιάκος: Δεν θα αφήσουμε τα δικαστήρια να φύγουν από τον Πειραιά

ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΠΕΙΡΑΙΑ: Νέες εξελίξεις στο θέμα μεταφοράς τους στο γιαπί της Ραλλείου

Γιάννης Μώραλης: Να παραμείνουν τα δικαστήρια στον Πειραιά

ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ: Η απάντηση του Βασίλη Μιχαλολιάκου στο MEGA!