ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2019 – ΠΕΡΑΜΑ: Υποψήφιος Δήμαρχος ο Θεόδωρος Τερζής

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Υποψήφιος Δήμαρχος Περάματος ο Θεόδωρος Τερζής

– Δείτε την επίσημη ανακοίνωση ενόψει των Δημοτικών Εκλογών του Μαΐου

“ΝΕΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ-ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ” ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ “ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΤΕΡΖΗΣ”

Ο Δήμος μας δεν αντέχει άλλα χαμένα χρόνια. Η επιλογή μας στις Δημοτικές εκλογές του Μαΐου του 2019, δεν θα κρίνει μόνο ποιος θα είναι Δήμαρχος του Περάματος.

Θα κρίνει και την ποιότητα της ζωής μας και – κυρίως – το πώς θα λειτουργήσει η πόλη μας στα χρόνια που έρχονται. Χρόνια κρίσιμα, το ζούμε όλοι, με την ανεργία στα ύψη, τα εισοδήματα να περιορίζονται, τις κοινωνικές παροχές πετσοκομμένες, την αγορά υπό κατάρρευση, τη ζωή μας να γίνεται όλο και πιο δύσκολη.

Αυτή τη σκληρή πραγματικότητα τη βιώνουμε φυσικά και στο Πέραμα τα τελευταία χρόνια. Όπου σαν να μην έφταναν όλα αυτά, υποβαθμίστηκε και η καθημερινότητά μας. Η καθαριότητα αποτελεί πλέον παρελθόν. Τα σχολεία εγκαταλείφτηκαν. Οι παιδικές χαρές το ίδιο. Το πράσινο έμεινε στο έλεος του Θεού.

Τα προβλήματα στη γειτονιά μας, ακόμα και τα πιο μικρά, πολλαπλασιάστηκαν. Η πόλη μας πήγε πίσω. Στα χρόνια που πέρασαν, το Πέραμα άξιζε πολύ περισσότερα. Και μπορούσε να έχει περισσότερα. Ο δήμος μας, δεν αντέχει και άλλα χαμένα χρόνια. Η σημερινή κατάσταση, πρέπει να αλλάξει, κάτι που ασφαλώς δεν είναι εύκολο. Τι πρέπει, τότε, να κάνουμε; Το πιο απλό. Να ξεκινήσουμε αξιοποιώντας τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα.

Δηλαδή, να ποντάρουμε εκεί που οι άλλοι υστερούν σχεδόν εκ γενετής. Στο ήθος, την ανανέωση, τη νεανικότητα, την αγωνιστικότητα, την αξιοκρατία, την έγνοια, την ειλικρίνεια, την πρωτοτυπία και την ποιότητα, με δημοκρατικές διαδικασίες, όσο πιο άμεσες τόσο καλύτερα. Επί του πρακτέου, λαμβάνοντας υπόψη την αγάπη και υποχρέωσή προς τον τόπο μας, πήραμε την πρωτοβουλία να ενεργοποιήσουμε τους νέους Περαματιώτες πολίτες και επιτέλους να αρχίσουμε να οραματιζόμαστε ξανά, θέτοντας υγιείς βάσεις και τρόπους σκέψης αποστασιοποιημένους από κομματικούς μηχανισμούς και κάθε είδους πελατειακές συναλλαγές.

Δεν είμαστε πολιτικοί, όμως είμαστε «ενεργοί πολίτες» και θέλουμε οι νέοι της πόλης μας να καταστούν κινητήρια δύναμη ανάπτυξης, νεοτερικότητας και προοδευτισμού, χωρίς καμία προκατάληψη και διάκριση.

Διαμορφώνουμε, λοιπόν, ψηφοδέλτιο κυρίως από νέους σε ηλικία και αντιλήψεις άφθαρτους πολίτες. Όχι γιατί όλοι οι παλιοί είναι διεφθαρμένοι ή ανίκανοι. Έτσι κι αλλιώς, τους διεφθαρμένους και τους ανίκανους πρέπει να τους αποκλείουμε χωρίς δισταγμό. Αλλά γιατί μόνο έμπρακτα μπορούμε να πείσουμε την κοινωνία ότι θέλουμε να τα αλλάξουμε όλα, συμπεριλαμβανομένου του εαυτού μας. Για χάρη αυτής της προσπάθειας αφήνουμε πίσω το παρελθόν με τα όποια λάθη που και από εμάς είχαν γίνει σε πρόσωπα ή σε πολιτικές. Τα αφήνουμε πίσω, για να δουλέψουμε μαζί για το αύριο.

Ακριβώς γι αυτό, άλλωστε, προχωρήσαμε στη δημιουργία του συνδυασμού μας «Νέοι Άνθρωποι – Νέα Πορεία». Ενώνουμε όλες τις δημιουργικές δυνάμεις του τόπου. Δίνουμε δημιουργική διέξοδο στη φλόγα των νέων μας για ριζικές ανατροπές. Καθώς, η πρωτοβουλία δημιουργίας του συνδυασμού μας αφορά στην ενεργοποίηση των νέων πολιτών του Περάματος με τα κοινά του τόπου τους, ενέχοντας την υποχρέωση ότι η νέα γενιά πολιτών θα πρέπει να αξιοποιηθεί με ορθό τρόπο προς όφελος της τοπικής μας κοινωνίας.

Καλούμε όλες και όλους σας. Όλες και όλους που μοιράζονται τις ίδιες αγωνίες για την πόλη μας και τη ζωή μας, για την Κοινωνική Αλληλεγγύη και το Περιβάλλον. Όλες και όλους που πιστεύουν ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση πρέπει να λειτουργήσει πλέον Ανεξάρτητη, μακριά από κόμματα και μηχανισμούς. Όλες και όλους που αντιλαμβάνονται ότι ήρθε η ώρα να δώσουμε μεγάλο χώρο σε νέους ανθρώπους. Όλες και όλους που είναι έτοιμοι να παλέψουν για να ξαναβρούμε την αξιοπρέπειά μας. Καλούμαστε, λοιπόν, όλοι μαζί σήμερα – σε δύσκολες ασφαλώς οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες – να αντιστρέψουμε την πορεία του Δήμου μας, που τα τελευταία χρόνια τον πήγαν, δυστυχώς, πολύ πίσω. Να ξαναδώσουμε ποιότητα στη ζωή μας. Γιατί αυτό χρειάζεται η κοινωνία σε μια φάση γενικής σήψης και παρακμής: το ΑΛΛΟ.