ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ ΠΕΙΡΑΙΑ: Πλήθος πιστών στη Μελέτη Ιερών Βιβλίων με τον π. Δανιήλ Ψωίνο

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


- Κοσμοσυρροή στη μελέτη των Ιερών Κειμένων με τον Αρχιμανδρίτη Δανιήλ Ψωίνο

- Φάρος της χριστιανικής διδασκαλίας η Αγία Τριάδα Πειραιά

...του Σαράντου Ευσταθόπουλου, Εκδότη Piraeus Press

Η φράση «Μηδέ τα προς τη θύραν» μας ήρθε κατά νου, εισερχόμενοι στο κατάμεστο από πιστούς Πνευματικό Κέντρο του Καθεδρικού Ναού της Αγίας Τριάδας Πειραιώς, προκειμένου να παρακολουθήσουμε τον Κύκλο Μελέτης των Ιερών Κειμένων με τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π. Δανιήλ Ψωίνο.

Ο Κύκλος των συναντήσεων με τον π. Δανιήλ διεξάγεται αδιαλείπτως από το 2006, ενώ πλέον είναι εγγεγραμμένοι περί τους 150 πιστούς, οι οποίοι παρακολουθούν συστηματικά το εβδομαδιαίο κήρυγμα.

Άνδρες και γυναίκες όλων των ηλικιών, νεότεροι και μεγαλύτεροι, όπως θα δείτε και στις φωτογραφίες που ακολουθούν, με την παρουσία τους πιστοποιούν το σημαντικό έργο που πραγματοποιείται και στην Αγία Τριάδα.

Κατά τον φετινό κύκλο συναντήσεων, επιχειρείται η σπουδή στο Υμνογραφικό Κείμενο του Μεγάλου Κανόνος, του Αγίου Ανδρέα Κρήτης, όπως μας εξήγησε ο π. Δανιήλ.

Πέραν της διδασκαλίας των Ιερών Κειμένων της Ορθοδοξίας, η πολυπληθής ομάδα, πραγματοποιεί και άλλες δράσεις, όπως εκδρομές σε Ιερές Μονές και Προσκυνήματα, φιλανθρωπικές δράσεις κλπ.

Η Μητρόπολη Πειραιά, αποτελεί εν τοις πράγμασι μέσα στην κρίση, μια κυψέλη αγάπης και φιλανθρωπίας, μια μεγάλη αγκαλιά για όλες και όλους, με τους ιερείς να δίνουν την μάχη της καθημερινότητας στο πλευρό του ποιμνίου τους, πάντα υπό τη σοφή καθοδήγηση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς & Φαλήρου κ.κ. Σεραφείμ.

Ένα ακόμα τέτοιο λαμπρό παράδειγμα αποτελεί και η Αγία Τριάδα Πειραιά!