Εκλογές 2023: Αυτός είναι ο νεότερος υποψήφιος σε Νίκαια & Ρέντη… και προτείνει ίδρυση Κέντρου δωρεάν ψυχολογικής υποστήριξης!

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Πρόταση για ολοκληρωμένο πρόγραμμα ψυχολογικής υποστήριξης ευπαθών ομάδων του πληθυσμού σε Νίκαια και Ρέντη

Είναι νέος, έχει λάβει πολύ καλές σπουδές σε Ελλάδα και εξωτερικό και πλέον έχει επιστρέψει στις γειτονιές που μεγάλωσε για να προσφέρει στους συνδημότες του μέσω της επιστήμης και του επαγγέλματός του.

Ο λόγος για τον Στέλιο Χρονάκη - Στεφανάτο, τον νεότερο υποψήφιο Δημοτικό Σύμβουλο Νίκαιας - Ρέντη, με το συνδυασμό του Χειρουργού Ορθοπεδικού Κώστα Μαραγκάκη.

Ποιος είναι ο Στέλιος Χρονάκης - Στεφανάτος

Ο Στέλιος Χρονάκης Στεφανάτος είναι ψυχολόγος - ψυχοθεραπευτής.

Τελείωσε τις βασικές σπουδές του στο Ηνωμένο Βασίλειο, και απέκτησε τον μεταπτυχιακό του τίτλου από το πανεπιστήμιο του Μάαστριχ.

Γυρίζοντας στην γενέτειρα του την Νίκαια, ασχολήθηκε εθελοντικά με ομάδες του ΚΕΘΕΑ, και προσέφερε συναισθηματική και νοητική ενδυνάμωση σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων.

Έχοντας ειδικευτεί στην ψυχολογία υγείας και ερχόμενος σε επαφή με άτομα με ειδικές ανάγκες που περιθάλπονται σε μονάδες, κατανόησα την έλλειψη δομών στοχευμένων στα άτομα με αναπηρία.

Η πρότασή του για εξειδικευμένο Κέντρο που θα παρέχει ΔΩΡΕΑΝ ψυχολογική υποστήριξη σε ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, υπό την επίβλεψη του Δήμου Νίκαιας - Ρέντη 

Ο Στέλιος Χρονάκης μιλώντας στο Piraeus Press για το όραμά του ως νέος Ψυχολόγος και για πρώτη φορά υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Νίκαιας Ρέντη φαίνεται να γνωρίζει καλά τις ανάγκες του Δήμου και των Δημοτών.
Χαρακτηριστικά αναφέρει σχετικά με το μείζον ζήτημα της ψυχολογικής υποστήριξης:
«Οι ανάγκες του Δήμου μας είναι αντιληπτές και οι διαθέσιμοι άνθρωποι που μπορούν να  προσφέρουν ουσιαστική - επιστημονική βοήθεια λίγοι.
Ο Δήμος Νίκαιας - Ρέντη με ενίσχυση του εθελοντικού κινήματος και συνεργασία εξειδικευμένου επιστημονικού προσωπικού, θα μπορούσε να θέσει σε εφαρμογή εντός 6μήνου, πρόγραμμα ψυχολογικής υποστήριξης που θα απευθύνονται στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού.
Οι ωφελούμενοι θα πραγματοποιούν συναντήσεις με ψυχολόγους, ενώ κοινωνικοί λειτουργοί θα βοηθούμ σε θέματα συντροφιάς, νοητικής ενδυνάμωσης και ψυχαγωγίας.
Η θέληση είναι μεγάλη, αλλά η έλλειψη μιας εξειδικευμένης δομής δεν επιτρέπει σε πολλούς ενδιαφερόμενους να προσφέρουν τις  υπηρεσίες τους με τον τρόπο που θα ενδεχομένως να ήθελαν.
Παράλληλα θα «στήσουμε» μια τηλεφωνική γραμμή ψυχολογικής υποστήριξης πολιτών.
Στη Νίκαια αντιμετωπίζουμε πληθώρα προβλημάτων, περιστρτικά ενδοοικογενειακής βίας, βία και επιθετικές συμπεριφορές στα σχολεία, υπερκόπωση.
Επίσης το χαμηλό οικονομικό εισόδημα που δεν επιτρέπει την εύκολη πρόσβαση σε ειδικούς ψυχικής υγείας για μεγάλη μερίδα του πληθυσμού στο Δήμο Νίκαιας - Ρέντη, αποτελεί  μια από τος βασικότερες αιτίες που πρέπει να μας οδηγήσουν άμεσα στην ίδρυση και λειτουργία μιας τέτοιας δομής που θα παρέχει εύκολη πρόσβαση σε ψυχολογική υποστήριξη, τηλεφωνικώς, δωρεάν και με την ανωνυμία του τηλεφωνήματος.
Ενός μέσου που διασφαλίζει την ιδιωτικότητα, αλλά και την προσβασιμότητα που δε διαθέτουν άνθρωποι με σοβαρά προβλήματα κινητικότητας (3η ηλικία, αναπηρίες κλπ).»