Από Μηχανής Θέατρο: Καλλιτεχνικός Προγραμματισμός 2023-2024

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Καλλιτεχνικός προγραμματισμός

Χειμώνας 2023 – 2024

 

ΑΠΟ ΜΗΧΑΝΗΣ ΘΕΑΤΡΟ

Με το βλέμμα στο μέλλον

Από το φθινόπωρο του 2017 μέχρι και σήμερα, το ιστορικό «Από Μηχανής» Θέατρο υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση της Άννας Ελεφάντη και του Δημήτρη Μυλωνά κατάφερε να γίνει σημείο αναφοράς στην θεατρική Αθήνα. Στα έξι αυτά χρόνια,  ανέβηκαν θεατρικές παραστάσεις- σταθμός, παραγωγές που γνώρισαν μεγάλη καλλιτεχνική και εμπορική επιτυχία, παραστάσεις που έβαλαν το λιθαράκι τους στην πολιτιστική αξία της πόλης, ακόμη και στις δύσκολες περιόδους των τελευταίων χρόνων: Ο κήπος, Η διαθήκη της Μαρίας, Ο γάμος του Καραχμέτη, Προσωπική συμφωνία, Proof, Σλουθ, Μάκμπεθ, Το δάνειο, Καλιφόρνια Ντρίμιν 2, Όπου κι αν πας να μη χαθείς.

Φέτος, το «Από Μηχανής» Θέατρο αποφάσισε να ανοίξει ακόμη περισσότερο τους ορίζοντες του ρεπερτορίου του εγκαινιάζοντας την Παιδική Σκηνή με τέσσερις παραστάσεις, φιλοξενώντας σημαντικούς δημιουργούς με αξιόλογες παραγωγές και εμπλουτίζοντας ακόμη περισσότερο τη δραστηριότητά του ως χώρος τέχνης με σεμινάρια αλλά και  Φεστιβάλ Θεάτρου.

Καλή θεατρική σεζόν σε όλους!

Αναλυτικά το Πρόγραμμα

ΚΑΤΩ ΣΚΗΝΗ

                 

 “Το Παράπονο του Νεκροθάπτου” του Εμμανουήλ Ροΐδη

 

Η “Καλλιτεχνική Εταιρεία Θεάτρου Τέχνης Ηρακλείου ΘΕΑ.Τ.Η” παρουσιάζει το Λογοτεχνικό Διήγημα του σπουδαίου Έλληνα πεζογράφου/δοκιμιογράφου Εμμανουήλ Ροΐδη. Πρόκειται για ένα διήγημα που δημοσιεύτηκε το 1895 σε εφημερίδα της εποχής.

Ένας νεκροθάφτης διηγείται την ιστορία του σε έναν παλαιό του γνώριμο από την Σύρο. Βασιζόμενος στις υποσχέσεις και στα γλυκά λόγια των πολιτικών, από εύπορος νοικοκύρης κατάντησε νεκροθάφτης.

Ένα κείμενο που εκθέτει την κοινωνική και πολιτική ζωή της Ελλάδος του “ιθ” αιώνα. Ο θεατής έλκεται από την γοητεία, την σαφήνεια και την αμεσότητα του λόγου του Εμμανουήλ Ροΐδη. Στοιχεία πρωτεύοντα στην επικοινωνία του με τον θεατή, τον κάνει να χαμογελά και χωρίς να λείψει το χιούμορ παραχωρεί την θέση του στον στοχασμό.

 

Σκηνοθεσία: Αντώνης Ντουράκης

Φωτισμοί: Δάφνη Di Gregorio

Ήχος: Γιώργος Χαλκιαδάκης

Φωτογραφίες: Μάνος Πολιτάκης

Σχεδιασμός Αφίσας: Μιχάλης Παραβολιάσης

Βίντεο : Μαρία Παπαδάκη

Παραγωγή : Θέατρο Τέχνης Ηρακλείου

Ερμηνεία: Κωνσταντίνος Πολοπετράκης, Αντώνης Ντουράκης

  • Παραστάσεις: Παρασκευή 6 & Σάββατο 7 Οκτωβρίου στις 21:00

Τιμές εισιτηρίων: Γενική Είσοδος:12 € | Μειωμένο: 10 € | Ατέλειες / Σπουδαστές Δραματικής Τέχνης: Δωρεάν

“Gilles και η Νύχτα” του Hugo Claus

 

Εκκλησιαστικό Δικαστήριο της Νάντης, 1440. Ο Ζιλ Ντε Ραι, Στρατάρχης της Γαλλίας, καταδικάζεται σε θάνατο με αγχόνη και πυρά για τα ειδεχθή του εγκλήματα: ανθρωποκτονία, σοδομισμός, συμμετοχή σε αίρεση, άσκηση μαύρης μαγείας. Τι οδήγησε όμως, τον συμπολεμιστή της Ιωάννας της Λωραίνης στο να γίνει ο πιο μοχθηρός και αιμοδιψής δολοφόνος που έζησε ποτέ;

Ο Hugo Claus εμπνεύστηκε από τα πρακτικά της πολύκροτης δίκης και έγραψε το εμβληματικό έργο «Ζιλ και η νύχτα» το 1989. Το έγκλημα προτιμά τη νύχτα. Όσο πιο σκοτεινή είναι, τόσο η φρίκη της θέλει να βγει στο φως του ήλιου.

Ο ρεαλισμός, η ωμότητα, τα σατιρικά στοιχεία, οι αναπάντεχες καταστάσεις, η τρέλα, οι σεξουαλικές παρεκτροπές και μία βαθιά γνώση της ανθρώπινης πολυπλοκότητας, χαρακτηρίζουν το έργο του Hugo Claus. Η συγκλονιστική απολογία του Ζιλ Ντε Ραι, ενώπιον της Ιεράς Εξέτασης και η δημόσια εξομολόγηση του, αποτελεί ένα ανελέητο κατηγορώ, που τον οδηγεί στην έσχατη ταπείνωση και τον βίαιο εκμηδενισμό.

Εκτός ίσως από τις επαναλαμβανόμενες αναφορές στη Ζαν ντ’ Αρκ και τους εσωτερικούς μονολόγους, τα όσα εξωφρενικά λέγονται, δεν προέρχονται από την αχαλίνωτη φαντασία του συγγραφέα, αλλά είναι πιστή μεταφορά των πρακτικών της εκκλησιαστικής δίκης.

Ο Ζιλ ντε Ραι συγκαταλέγεται στους δέκα μεγαλύτερους κατά συρροή δολοφόνους όλων των εποχών. Ονειρεύτηκε ένα ταξίδι δίχως τέλος που θα τον έσωζε. Αρκέστηκε όμως στην πρόθεση. Ακόμα και τις τελευταίες  μέρες της ελευθερίας του συνέχιζε να αποκεφαλίζει παιδιά.

Πεντακόσια χρόνια μετά την εκτέλεση του Ζιλ Ντε Ραι, ιστορικοί αποφάσισαν να ανοίξουν ξανά την υπόθεση, ώστε να επιβεβαιώσουν την ενοχή του, η οποία τον οδήγησε στο θάνατο.  Έπειτα από ενδελεχή έρευνα, ένας δικαστής έκρινε ότι ο Ραι ήταν αθώος για τις δολοφονίες, παρότι ομολόγησε. Όπως τόνισε, ο Ραι είχε γίνει πιθανότατα στόχος άλλων ευγενών, επειδή αρνήθηκε να παραχωρήσει την ιδιοκτησία του. Παρά την απόφαση του δικαστή το 2013, πολλοί εξακολουθούν να πιστεύουν στην ενοχή του.

Συγγραφέας: Hugo Claus

Μετάφραση: Μαρία Ευσταθιάδη

Σκηνοθεσία - Ερμηνεία: Νίκος Χατζηπαπάς

Συμμετοχή: Πάνος Λαμπρίδης

Γλυπτό: Κωστής Παπαδόπουλος

Εκτέλεση Κοστουμιών: Λίτσα Κυρίτση

Βοηθός Σκηνοθέτη: Νέλη Αλκάδη

Φωτογραφίες: Κλεοπάτρα Σάρλη, Γιώργος Καζαντζόπουλος, Ράνια Παπαδοπούλου

Παραγωγή: Helix Theatre

  • Πρεμιέρα: Τετάρτη 11 Οκτωβρίου (για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων)

Μέρες & Ώρες παραστάσεων: Τετάρτη & Πέμπτη στις 20:30

Τιμές εισιτηρίων:  Γενική Είσοδος: 12 €  | Μειωμένο: 10€ | Ατέλειες: 5€

Προσφορά Προπώλησης: 5 € (για τις παραστάσεις 11 και 12/10)

10 € (για αγορές έως 30/9)

Ο ΑΟΡΑΤΟΣ ΤΟΝΙΝΟ του ΤΖΑΝΙ ΡΟΝΤΑΡΙ

(παράσταση για παιδιά Παιδικών σταθμών, Νηπιαγωγείου και Δημοτικού).

«Δεν θέλω πια ασκήσεις να λύνω, θέλω αόρατος να γίνω!» εύχεται ο Τονίνο καθώς για άλλη μια φορά φτάνει αδιάβαστος στο σχολείο κι η ευχή του… ευθύς πραγματοποιείται!

Τί σημαίνει όμως είμαι αόρατος – είμαι ορατός, στις σχέσεις με τους φίλους, τους γονείς, τους δασκάλους, τον έξω κόσμο; Κι αν η ζωή έχει στην αρχή πλάκα, αόρατος να κάνω σκανταλιές, να αποφεύγω το διάβασμα, να μην πληρώνω εισιτήριο στο λεωφορείο, να μην έχω ευθύνες, να φέρνω τα πάνω – κάτω στους κανόνες του κόσμου των μεγάλων, πόσο διαρκεί αυτή η χαρά όταν ως επίπτωση, αφού δεν είμαι πλέον ορατός, προκαλεί την απομόνωση και τη μοναξιά;

Μήπως τελικά η απομόνωση είναι που με κάνει πραγματικά αόρατο;

Ο Τζάνι Ροντάρι (1920-1980) δεν χρειάζεται συστάσεις. Δάσκαλος για ένα διάστημα, δημοσιογράφος και κατόπιν συγγραφέας παιδικών βιβλίων, άλλαξε τον ρου της παιδικής λογοτεχνίας καθώς και τον παιδαγωγικό της ρόλο. Τα βιβλία του έχουν μεταφραστεί σε πολλές γλώσσες ενώ έχει τιμηθεί με διάφορα βραβεία, μεταξύ των οποίων, το Βραβείο Άντερσεν (1970) το οποίο θεωρείται το Νόμπελ της παιδικής λογοτεχνίας.

Ο σκηνοθέτης Δημήτρης Μυλωνάς και η Σοφιάννα Θεοφάνους, που υπογράφει τη θεατρική διασκευή του πολυαγαπημένου βιβλίου του Ροντάρι καθώς και τους στίχους των τραγουδιών, μαζί με 5 ηθοποιούς και τη συνοδεία πρωτότυπης μουσικής, στήνουν μια παράσταση ευρηματική, ευφάνταστη, αστεία και συγκινητική, για τη φιλία, την ειλικρίνεια, την ενσυναίσθηση, αλλά και τη μοναξιά σε κάθε ηλικία.

Η παράσταση απευθύνεται σε παιδιά Παιδικών σταθμών, Νηπιαγωγείου και Δημοτικού.

 

Κείμενο: Τζάνι Ροντάρι

Θεατρική Διασκευή: Σοφιάννα Θεοφάνους

Σύμβουλος ρεπερτορίου/δραματολόγος: Αλεξάνδρα Λιακοπούλου

Σκηνοθεσία/δραματουργική επεξεργασία: Δημήτρης Μυλωνάς

Μουσική/Μουσική διδασκαλία: Μαρίνα Χρονοπούλου

Σκηνικά/Κοστούμια: Γιώργος Λιντζέρης

Επιμέλεια κίνησης: Ειρήνη Κυρμιζάκη

Φωτισμοί: Βλάσης Θεοδωρίδης

Φωτογραφίες παράστασης: Χριστίνα Φυλακτοπούλου

Trailer: Γρηγόρης Χατζάκης

Καλλιτεχνική επιμέλεια γραφιστικών: Λήδα Αλεξανδρή

Οργάνωση παραγωγής: ΈΩΣ ΑΣΤΙΚΗ ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ

Παίζουν (αλφαβητικά): Τιγκράν Αμπραμιάν, Άννα Ελεφάντη, Εύα Κλουβάτου, Νίκος Παλιούρας, Νεφέλη Τζεβελέκη

Το ομότιτλο βιβλίο κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις ΚΑΛΕΝΤΗ

  • Πρεμιέρα: Σάββατο 21 Οκτωβρίου

Μέρες & Ώρες παραστάσεων: Σάββατο στις 15:00 - Κυριακή στις 11:30

Καθημερινές για σχολεία

Τιμές εισιτηρίων: Γενική Είσοδος: 10 € | Ομαδικές κρατήσεις : 8€ (ομαδικά 20 ατόμων)

Προσφορά Προπώλησης μέσω VIVA (more.com): 7€ (από 20/09-20/10)

 

Ο «Μικρός Πρίγκιπας» του Αντουάν ντε Σαιντ-Εξυπερύ

 

Ο μικρός πρίγκιπας του Αντουάν ντε Σαιντ-Εξυπερύ μετά  την πρεμιέρα του στον κήπο του Μεγάρου Μουσικής το καλοκαίρι του 2023 στο Bobos Arts Festival  θα  προσγειωθεί από το γαλαξιακό ταξίδι του στην Αθήνα στο θέατρο Από μηχανής.

Η ομάδα "Όνειρο είναι" θα είναι εκεί να τον υποδεχτεί και να ξεδιπλώσει μαζί του την όμορφη ιστορία του.

Η ομάδα «Όνειρο είναι», είναι μια μικτή συμπεριληπτική θεατρική ομάδα(συμμετέχουν καλλιτέχνες ανάπηροι και μη) που δημιουργήθηκε από τον Αναστάση Κολοβό και τον Σωτήρη Ταχτσόγλου

μέσα από τους κόλπους της μικτής χοροθεατρικής ομαδας DAGIPOLI DANCE Co του Γιώργου Χρηστάκη, από την ανάγκη κάποιων ανθρώπων με αναπηρία και μη να συνυπάρξουν σε ανθρώπινο επίπεδο αλλά και  να εκφρασθούν καλλιτεχνικά και να επικοινωνήσουν μέσα από την τέχνη ισότιμα ξεπερνώντας δυσκολίες, εμπόδια, ρατσιστικές νοοτροπίες και στερεότυπα.

Σας περιμένουμε για ένα μαγικό ταξίδι στον κόσμο του μικρού πρίγκιπα.Ελάτε να ανακαλύψουμε με τους μικρούς μας φίλους τα  νοήματα του έργου που έχουν να κάνουν με την φιλία, την αγάπη, την αφοσίωση, την αποδοχή, την αγάπη για το περιβάλλον αλλά κυρίως  να εκπαιδεύσουμε τα παιδιά σε αυτό που δυστυχώς τα περισσότερα δεν μαθαίνουν μεγαλώνοντας....ΕΝΣΥΝΑΙΣΘΗΣΗ!!!! Όπως λέει και η Αλεπού στον μικρό πρίγκιπα.. "μόνο με την καρδιά βλέπεις καλά.. την ουσία δεν την βλέπουνε τα μάτια" .Η παράσταση κατόπιν συνεννόησης είναι προσβάσιμη στην νοηματική γλώσσα από την υπέροχη Σοφία Ρομπόλη  και απευθύνεται σε παιδιά 3 εως 103 χρόνων.Επίσης μπορει να μεταφερθει σε παιδικούς σταθμούς και σχολεία πολύ ευέλικτα με μικρό κόστος στην Αττικη και στην επαρχία

Απο την ομάδα "Όνειρο είναι" μια τεράστια αγκαλιά σε όλους και όλες!!!

Κείμενο: Αντουάν ντε Σαιντ-Εξυπερύ

Σκηνοθεσία Αναστάσης Κολοβός Σωτήρης Ταχτσόγλου

Μετάφραση δραματουργική επεξεργασία Αθανασία Κούσουλα

Επιμέλεια μουσικής σύνθεσης: Δημήτρης Ευαγγελινός

Στίχοι τραγουδιών: Μίνα Βρανοπούλου

Σκηνικά κοστούμια: Ανθή Πετρουλάκη, Στεφανία Σιαφλιούκα

Φωτισμοί Βλάσης Θεοδωρίδης

Επιμέλεια κίνησης:  Βρισηίδα Σολωμού

Trailer: Σπυρος Ρασιδάκης

Φωτογραφίες: Γιώργος Ζαπέτας

Παιζουν: Αναστάσης Κολοβός, Σωτήρης Ταχτσόγλου,Αλέξανδρος Τρανουλίδης,Χρήστος Καρνάβας, Δέσποινα Κασιώτη, Μαρία Παπαιωάννου,  Γιάννης Μητάς, Μαρία-Ζωή Τερζοπούλου

Χορεύει με αναπηρικό αμαξίδιο ο Γιώργος Χρηστάκης

  • Από: Κυριακή 29 Οκτωβρίου (για τέσσερις παραστάσεις)

Μέρες & Ώρες παραστάσεων: Κυριακή στις 14:30

Τιμές εισιτηρίων:  Γενική Είσοδος: 10€  | Μειωμένο: 8€ (ειδικές τιμές για γκρουπ)

«Ποιος φοβάται τη Βιρτζίνια Γούλφ;» του Έντουαρτ Άλμπι

 

Ο βραβευμένος με Πούλιντζερ Έντουαρντ Άλμπι φέρνει στη σκηνή δύο ζευγάρια, δύο  διαφορετικές γενιές, δύο διαφορετικές κοσμοαντιλήψεις: την «κοινωνία του καταναγκασμού» η οποία μας αποχαιρετά, και την «κοινωνία της επίδοσης» που ήδη ανατέλλει από το μέλλον. Ο μεγάλος συγγραφέας, στο διασημότερο έργο του, καταφέρνει με βιτριολικό χιούμορ και έχοντας ως συνεργούς το αλκοόλ και το περασμένο της ώρας, να αποτυπώσει τα ζωτικά ψεύδη των πρωταγωνιστών, αλλά και της παγκόσμιας ιστορίας, συνδέοντας μαεστρικά τις διαπροσωπικές σχέσεις με τις διεθνείς. Το έργο έκανε πρεμιέρα στη Νέα Υόρκη το 1962, ενώ στην Ελλάδα παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο Θέατρο Τέχνης από τον Κάρολο Κουν το 1965. Ακολούθησαν ανεβάσματα από κορυφαίους σκηνοθέτες στη χώρα μας, όπως ο Ζυλ Ντασέν, ο Αντρέας Βουτσινάς, ο Μίμης Κουγιουμτζής και ο Αντώνης Αντύπας. 60 χρόνια μετά το πρώτο του ανέβασμα παραμένει ένα ψυχολογικό θρίλερ τρομακτικά επίκαιρο. Αλήθεια, ποιος φοβάται την Βιρτζίνια Γουλφ; Δηλαδή, ποιος φοβάται να ζήσει χωρίς αυταπάτες; Η απάντηση επί σκηνής. Μια παραγωγή της «Ρέον» με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού.

Κείμενο: Έντουαρντ Άλμπι

Μετάφραση: Τζένη Μαστοράκη

Σκηνοθεσία: Ορέστης Τάτσης

Μουσική Σύνθεση: Θοδωρής Αμπαζής

Σκηνικά - Κοστούμια: Κωσταντίνος Ζαμάνης

Σχεδιασμός φωτισμών: Μελίνα Μάσχα

Βοηθός Σκηνοθέτη: Δημήτρης Κακαβούλας

Β΄ βοηθός σκηνοθέτη: Άννα Γιακουμάτου

Φωτογράφος: Άλεξ Κατ

Μακιγιάζ: Μικαέλα Πανηγυροπούλου

Διεύθυνση Παραγωγής: Δημήτρης Κακαβούλας

Παραγωγή: ΡΕΟΝ

Πρωταγωνιστούν: Τζώρτζ: Δημήτρης Ξανθόπουλος, Μάρθα: Ναταλία Στυλιανού

Νίκ: Αγγελος Ανδριόπουλος , Χάνι: Σεμίνα Πανηγυροπούλου

  • Πρεμιέρα: Δευτέρα 30 Οκτωβρίου (για 16 παραστάσεις)

Μέρες & Ώρες παραστάσεων: Δευτέρα & Τρίτη στις 21:00

Τιμές εισιτηρίων:  Γενική Είσοδος: 18€  | Μειωμένο: 14€ | Ατέλειες/Ανέργων: 10€

«ΛάΣΠΗ» του Βαγγέλη Χατζηγιαννίδη

Ένα έργο για τη – διαρκή – ανθρώπινη ανάγκη για αληθινή επαφή.

Η επιτυχημένη παράσταση «ΛάΣΠΗ» του πολυβραβευμένου συγγραφέα Βαγγέλη Χατζηγιαννίδη, σε σκηνοθεσία Ευθύμη Χρήστου, μετά τα συνεχή sold out της περασμένης χρονιάς, επιστρέφει για ένα νέο κύκλο παραστάσεων στο Από Μηχανής Θέατρο.

Ένα σπίτι που έχει καταληφθεί. Τρεις άγνωστοι. Μια συνάντηση που θα ταράξει τα δεδομένα τους. Λάσπη. Η μνήμη της πρώτης ύλης μας. Η μνήμη της φθαρτής ύπαρξής μας.

Μια γυναίκα θα αφήσει πίσω της την αστική ζωή της πόλης με σκοπό να μετακομίσει στο χωριό, στην οικογενειακή ιδιοκτησία, σε ένα σπίτι ξεχασμένο, εγκαταλελειμμένο στο χρόνο. Ένα νεαρό ζευγάρι με τα παιδιά τους, έχουν εισβάλει και καταλάβει το σπίτι, κατοικούν εκεί για μήνες, με τη σιωπηρή συνομωσία όλου του χωριού. Μια ιστορία ξεκινά, ένας γρίφος ψάχνει τη λύση του. Μια ιδιωτικότητα που προσβάλλεται συνεχώς. Ένα σπίτι που συμπρωταγωνιστεί μέσα από τα μυστικά που κρύβει στους τοίχους του και τις κρυφές γωνιές του. Το καταφύγιο που έψαχναν και οι δυο πλευρές γίνεται τώρα ο εφιάλτης τους. Οι ρόλοι θα αλλάξουν, ο εισβολέας θα γίνει ιδιοκτήτης, ο ιδιοκτήτης φιλοξενούμενος. Εισχωρούν σε επικίνδυνα- συνειδητά ή υποσυνείδητα- παιχνίδια εξουσίας, μοιάζουν με πρωτόπλαστοι, γεύονται απαγορευμένους καρπούς, γίνονται λάσπη ο ένας στα χέρια του άλλου.  Ασυνείδητο, ψευδαίσθηση, πραγματικό δημιουργούν ένα πλέγμα που σαν ιστός αράχνης παγιδεύει τα πρόσωπα του έργου. Ένα σύγχρονο έργο αισθήσεων, με στοιχεία ψυχολογικού θρίλερ, suspense, ένταση και χιούμορ.

Κείμενο: Βαγγέλης Χατζηγιαννίδης

Σκηνοθεσία-Καλλιτεχνική Επιμέλεια: Ευθύμης Χρήστου

Πρωτότυπη Μουσική Σύνθεση: Θεόφιλος Πουζμπούρης

Γραφιστικά: Forbidden Designs- Δημήτρης Γκέλμπουρας

Φωτογραφίες: Υπατία Κορνάρου

Διεύθυνση παραγωγής: Σταμάτης Λεόντιος

Παραγωγή:  D’art - The Art Society AMKE/ ΟΜΙΚΡΟΝ ΤΡΙΑ ΟΕ

Στο τραγούδι της παράστασης ακούγεται η φωνή της Αλίκης Αλεξανδράκη

Ερμηνεία: Μαρία Ζορμπά, Χρήστος Καπενής, Μιράντα Ζησιμοπούλου, Ελένη Ζουρελίδου, Κώστας Κλάδης

  • Πρεμιέρα: Παρασκευή 3 Νοεμβρίου

Μέρες & Ώρες παραστάσεων: Παρασκευή & Σάββατο στις 21:00 / Κυριακή στις 18:00

Τιμές εισιτηρίων: Γενική Είσοδος: 15 €  | Μειωμένο: 12 € | Ατέλειες: 7 €

Προσφορά Προπώλησης: 9€ για αγορά εισιτηρίων από 21/9 έως 8/10 για περιορισμένο αριθμό εισιτηρίων.

ΕΓΩ ΤΟ ΞΩΤΙΚΟ  της ΜΑΡΙΒΙΤΑΣ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗ

(παράσταση για παιδιά Παιδικών Σταθμών, Νηπιαγωγείου, Α' & Β' Δημοτικού)

 

Πώς είναι, άραγε, η ζωή ενός ξωτικού;

Είναι πράγματι υπέροχη, γεμάτη αστερόσκονη, παιχνίδια καραμέλες και σοκολατένια κέικ, ταξίδια με έλκηθρα πάνω στους πάγους και χιλιάδες ζαχαρωτά;

Αν θέλετε να μάθετε, δεν έχετε παρά να τρυπώσετε στο δάσος των Χριστουγέννων εκεί όπου έρχεται κάθε χρόνο ο σάκος με τα γράμματα των παιδιών και μπαίνουν μπρος οι μηχανές για να ετοιμαστούν τα δώρα και να δείτε την ιστορία του Ντελφ, ενός μοναδικού ξωτικού που θα λατρέψετε!

Τί θα συμβεί όμως όταν την τελευταία νύχτα που όλα πρέπει να είναι έτοιμα, το γκρινιάρικο ξωτικό Μουρμούρ σταματήσει τις μηχανές, μπερδέψει τα γράμματα των παιδιών και φέρει τα πάνω – κάτω καθώς όπως λέει τα ξωτικά είναι εκείνα που κουράζονται όμως ο Αϊ-Βασίλης παίρνει όλη τη δόξα; Τι δώρα θα μοιράσει τώρα ο Αϊ-Βασίλης;

Τρυφερή, αστεία και συγκινητική η ιστορία αυτή θα ταξιδέψει τους μικρούς μας φίλους στο μαγικό κόσμο των Χριστουγέννων που δεν είναι άλλος από την ίδια την αγάπη και τη χαρά της προσφοράς!

Μια όμορφη παράσταση γι' αυτούς που πιστεύουν στην αγάπη των Χριστουγέννων για παιδιά Παιδικών Σταθμών, Νηπιαγωγείου, Α' & Β' Δημοτικού, σε πρωτότυπη θεατρική διασκευή από τη συγγραφέα Μαριβίτα Γραμματικάκη η οποία παίζεται για πρώτη φορά στην ΠΑΙΔΙΚΗ ΣΚΗΝΗ του «Από Μηχανής» Θεάτρου σε σκηνοθεσία Δημήτρη Μυλωνά.

Κείμενο/διασκευή: Μαριβίτα Γραμματικάκη

Σύμβουλος ρεπερτορίου/δραματολόγος: Αλεξάνδρα Λιακοπούλου

Σκηνοθεσία/δραματουργική επεξεργασία: Δημήτρης Μυλωνάς

Μουσική/Μουσική διδασκαλία: Μαρίνα Χρονοπούλου

Σκηνικά/Κοστούμια: Γιώργος Λιντζέρης

Επιμέλεια κίνησης: Ειρήνη Κυρμιζάκη

Φωτισμοί: Βλάσης Θεοδωρίδης

Φωτογραφίες παράστασης: Χριστίνα Φυλακτοπούλου

Trailer: Γρηγόρης Χατζάκης

Καλλιτεχνική επιμέλεια γραφιστικών: Λήδα Αλεξανδρή

Οργάνωση παραγωγής: ΈΩΣ ΑΣΤΙΚΗ ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ

Παίζουν (αλφαβητικά): Τιγκράν Αμπραμιάν, Άννα Ελεφάντη, Νίκος Παλιούρας, Νεφέλη Τζεβελέκη

Το ομότιτλο βιβλίο κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις ΚΑΛΕΝΤΗ

  • Από: Από Σάββατο 18 Νοεμβρίου έως Σάββατο 27 Ιανουαρίου

Μέρες & Ώρες παραστάσεων: Κάθε Σάββατο στις 11:30/ Καθημερινές για σχολεία

Τιμές εισιτηρίων:  Γενική Είσοδος: 10€  | Μειωμένο: 8€ (ειδικές τιμές για γκρουπ)

Προσφορά Προπώλησης μέσω VIVA (more.com): 7€ (από 20/09-20/10)

ΚΟΥΑΡΤΕΤΟ του Χάινερ Μύλλερ

 

Ο Μύλλερ εμπνέεται από τους δύο χαρακτήρες του διάσημου μυθιστορήματος του Λακλό «Επικίνδυνες Σχέσεις» και δημιουργεί ένα σύγχρονο, σαγηνευτικό και μοιραίο ζευγάρι που απορρίπτει κάθε κανόνα και δε διστάζει να δοκιμάσει ο,τιδήποτε απαγορευμένο.Γεφυρώνοντας τον ιστορικό χρόνο, από την απαρχή του αστικού φιλοσοφικού στοχασμού για την ατομικότητα μέχρι το λυκόφως της αστικής κουλτούρας, ο συγγραφέας περνάει από ακτίνες τον σκελετό της κοινωνίας της δύσης σε κρίση.

Κείμενο: Χάινερ Μύλλερ

Μετάφραση: Ελένη Βαροπούλου

Σκηνοθεσία-Φωτισμοί: Θανάσης Σαράντος

Σκηνικό: Άση Δημητρολοπούλου

Κοστούμια-Μάσκες: Νίκος Αποστολόπουλος

Μουσική: Κωνσταντίνος Ευαγγελίδης

Επιμέλεια Kίνησης: Πλωτίνος Ηλιάδης

Παραγωγή: «ΗΘΙΚΟΝ ΑΚΜΑΙΟΤΑΤΟΝ» ΑΜΚΕ

Η τελική διανομή είναι υπό διαμόρφωση.

Η παράσταση περιέχει γυμνό και είναι κατάλληλη άνω των 15 ετών.

  • Πρεμιέρα: Σάββατο 13 Ιανουαρίου 2024 (για 15 παραστάσεις)

Μέρες & Ώρες παραστάσεων: Σάββατο στις 21:00 & Κυριακή στις 20:00

Τιμές εισιτηρίων:  Γενική Είσοδος: 15 € | Μειωμένο (Άνω των 65, Φοιτητικό, Ομαδικό) : 12€ | Ατέλειες & Ανέργων (άνω των 20 ατόμων): 10€

Προσφορά προπώλησης: 12€ (για αγορές από 15/11 έως 31/12)

Η παράσταση επιχορηγείται από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού

ΤΩΡΑ! του Θανάση Σαράντου

 

Ο γνωστός ηθοποιός και σκηνοθέτης επί σκηνής με ένα νέο κείμενο για το τώρα, γραμμένο ειδικά για την εποχή των μεγάλων αλλαγών του γνωστού κόσμου μας.

Σκηνοθεσία-ερμηνεία-φωτισμοί: Θανάσης Σαράντος

Σκηνικό: Άση Δημητρολοπούλου

Κοστούμια: Νίκος Αποστολόπουλος

Μουσική: Κωνσταντίνος Ευαγγελίδης

Επιμέλεια Kίνησης: Πλωτίνος Ηλιάδης

Παραγωγή: «ΗΘΙΚΟΝ ΑΚΜΑΙΟΤΑΤΟΝ» ΑΜΚΕ

  • Πρεμιέρα: Σάββατο 9 Μαρτίου 2024 (για 15 παραστάσεις0

Μέρες & Ώρες παραστάσεων: Σάββατο στις 21:00 & Κυριακή στις 20:00

Τιμές εισιτηρίων:  Γενική Είσοδος: 15 € | Μειωμένο (Άνω των 65, Φοιτητικό, Ομαδικό) : 12€ | Ατέλειες & Ανέργων (άνω των 20 ατόμων): 10€

«ΤΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ» του Μιχάλη Σπέγγου

 

Η ζωή ενός ορεινού χωριού στη μέση του πουθενά, ταράσσεται ξαφνικά όταν ξεσπά αναπόφευκτη βία. Τέσσερις άντρες και μία γυναίκα. Ο τόπος σφίγγει τους πρωταγωνιστές σαν μέγγενη. Δημιουργεί αδιέξοδα. Κακό χωριό τα λίγα σπίτια, λένε.

Το έργο σε τελική ανάλυση μιλάει , όπως σχεδόν όλα τα έργα, για τη ζωή και το θάνατο. Προσπαθεί όμως να κάνει και ένα βήμα πέρα από αυτά. Σε αυτό που κάποιοι , φιλοσοφικά ίσως και μόνο, αποκαλούν επέκεινα, με στόχο την λυτρωτική σημασία που έχει η έννοια της μετάνοιας.

Κείμενο: Μιχάλης Σπέγγος

Σκηνοθεσία: Στέλιος Καλαθάς

Σκηνικά – Κοστούμια: Γιωργίνα Γερμανού

Φωτισμοί: Κατερίνα Μαραγκουδάκη

Μουσική Επιμέλεια: Σωτήρης Καναρέλης

Κινησιολογική Επιμέλεια: Μαρίζα Τσίγκα

Παραγωγή: ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΓΕΦΥΡΑ

Ερμηνεία: Μάνθος Καλαντζής, Μαργαρίτα Σάββα, Κώστας Καραμουσάλης, κ.α.

  • Πρεμιέρα: Πέμπτη 21 Μαρτίου (για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων)

Μέρες & Ώρες παραστάσεων: Πέμπτη & Παρασκευή στις 21:00

Τιμές εισιτηρίων: Γενική Είσοδος: 16 €  | Μειωμένο: 12 € | Ατέλειες: 5 €

Η παράσταση ΤΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ πραγματοποιείται με την οικονομική υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού.

4ο Φεστιβάλ Θεάτρου Βαλίτσας

4th ATHENS  SUITCASE THEATRE FESTIVAL 2024

 

Από 17 Μαΐου - 02 Ιουνίου 2024

Το Θέατρο που χωράει, μία παράσταση χωράει σε μία βαλίτσα

για να μας ταξιδέψει και να μας μαγέψει

 

 

Η Εταιρεία Δημιουργικότητας και Πολιτισμου -  Helix Action Theatre σε συνεργασία με το Από Μηχανής Θέατρο  διοργανώνουν  από 17 Μαΐου έως 2 Ιουνίου 2024 το 4ο Φεστιβάλ Θεάτρου Βαλίτσας “4th ATHENS  SUITCASE THEATRE FESTIVAL 2024”

Παραστάσεις θεάτρου οποιασδήποτε μορφής ή τάσης, χοροθεατρικές παραστάσεις, όπερας, παντομίμας, κουκλοθέατρου και τσίρκου μπορούν να πάρουν μέρος στο Φεστιβάλ Θεάτρου Βαλίτσας, ένα εναλλακτικό, ανοιχτό και πρωτοπόρο Φεστιβάλ που θέλει να δώσει βήμα σε καλλιτέχνες, νέους και παλιούς, που επιδιώκουν το διαφορετικό και το τολμηρό. Βασική προϋπόθεση η ποιότητα και ο επαγγελματισμός.

Αν είστε ολιγομελής ομάδα και με ευέλικτη παραγωγή τότε σίγουρα γνωρίζετε τι σημαίνει παράσταση που… «χωράει σε μια βαλίτσα»!

Η ιστορία του Φεστιβάλ

Το Φεστιβάλ ξεκίνησε το 2015 σημειώνοντας μεγάλη επιτυχία, τόσο από την πλευρά της συμμετοχής του κοινού, όσο και από το υψηλό επίπεδο των παραστάσεων. Σε διάστημα ενός μήνα συμμετείχαν 13 θεατρικά σχήματα που έδωσαν το καθένα από μία έως τρεις παραστάσεις, ενώ παράλληλα οργανώθηκαν διαλέξεις, σεμινάρια και εργαστήρια.

Η ιδέα του Θεάτρου Βαλίτσας εστιάζει στην κυρίαρχη παρουσία του ηθοποιού και στην λιτότητα των μέσων που χρησιμοποιεί. Αναδεικνύει την αξία της αφαίρεσης των περιττών στοιχείων, τοποθετώντας την ερμηνεία ως το πρωταρχικό ενδιαφέρον της παράστασης. Ενσωματώνει στην δημιουργία της παράστασης την έννοια του ταξιδιού, τόσο σε πραγματικό όσο και μεταφορικό επίπεδο.

Το Φεστιβάλ Θεάτρου Βαλίτσας στοχεύει σταδιακά στο να πάρει ένα διεθνή χαρακτήρα με τη συμμετοχή και ξένων καλλιτεχνών και ομάδων, θέλοντας να δημιουργήσει ένα πλαίσιο ουσιαστικού διαλόγου μεταξύ των καλλιτεχνών, αλλά και των καλλιτεχνών με το κοινό. Επίσης στοχεύει και στην ανάπτυξη ενός πεδίου ανταλλαγών, πρωτίστως με νέους καλλιτέχνες και νέες θεατρικές ομάδες.

Το φεστιβάλ έχει διαγωνιστικό χαρακτήρα. Θα δοθούν 8 Τιμητικά Βραβεία από Επιτροπή που θα την αποτελούν προσωπικότητες του θεάτρου. Τα βραβεία θα αντιστοιχούν στις παρακάτω κατηγορίες:

  1. Καλύτερης Παράστασης (Αντιστοιχεί σε ένταξη της βραβευμένης

παράστασης στο πρόγραμμα του Από Μηχανής Θεάτρου

  1. Καλύτερης Σκηνοθεσίας
  2. Ανδρικού Ρόλου
  3. Γυναικείου Ρόλου
  4. Βραβείο των διοργανωτών. (Surprise)
  5. Βραβείο Σκηνογραφίας που “Χωράει σε μια Βαλίτσα”
  6. Βραβείο Πρωτότυπης Μουσικής
  7. Βραβείο Χορογραφίας

Τα βραβεία θα απονέμει πενταμελής επιτροπή που θα αποτελείται από καταξιωμένους

ανθρώπους του θεάτρου και θα ανακοινωθεί λίγες ημέρες πριν από την έναρξη του

Φεστιβάλ.

Τα βραβεία θα απονέμει πενταμελής επιτροπή που θα αποτελείται από καταξιωμένους ανθρώπους του θεάτρου.

Καλλιτεχνική Διεύθυνση: Νίκος Χατζηπαπάς

Παραγωγή: Helix Action Theatre

Συνδιοργάνωση :Helix Action Theatre - Από Μηχανής Θέατρο

Αιτήσεις συμμετοχής έως 15 Μαρτίου 2023

Για προϋποθέσεις συμμετοχής και περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να στέλνουν e-mail στο: [email protected]

ΠΑΝΩ ΣΚΗΝΗ

«Όπου κι αν πας να μη χαθείς»

του Νίκου Σκορίνη

Η παράσταση «Όπου κι αν πας να μη χαθείς» που βασίζεται στο ομότιτλο μυθιστόρημα του Νίκου Σκορίνη, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Μυλωνά και δραματουργική επεξεργασία Άννας Ελεφάντη, μετά την τεράστια επιτυχία που σημείωσε για δύο συνεχόμενες θεατρικές σεζόν, θα παρουσιαστεί για τρίτη χρονιά στην Πάνω Σκηνή του «Από Μηχανής» Θεάτρου από τις 7 Οκτωβρίου 2023.

Το «Όπου κι αν πας να μη χαθείς» λειτουργεί ως ένα σύγχρονο «έπος», μια σύγχρονη Οδύσσεια στην οποία ξετυλίγεται η Ιστορία της νεότερης Ελλάδας από τη δεκαετία του 1950 έως και τις μέρες μας και μαζί η ξενιτιά, η δικτατορία, τα κινήματα, η μεταπολίτευση, η πτώση του ανατολικού μπλοκ κ.α. Η περιπλάνηση του κεντρικού ήρωα Ορέστη στους τόπους της Ιστορίας, γίνεται ένα ταξίδι με προορισμό την προσωπική του «Ιθάκη» αλλά ταυτόχρονα αντανακλά την προσδοκία και τη ματαίωση μιας ολόκληρης γενιάς, μιας ολόκληρης εποχής.

Η λογοτεχνία και τα ηχητικά ιστορικά ντοκουμέντα, το θέατρο και η Ιστορία συνομιλούν σκηνικά, η αφήγηση και η δράση εναλλάσσονται δημιουργικά έτσι ώστε να απολαμβάνουμε επί σκηνής μια παράσταση από έναν εξαμελή θίασο ταλαντούχων νέων ηθοποιών, γεμάτη συγκίνηση, χιούμορ, ατμόσφαιρες, ανατροπές, μια παράσταση στην οποία η «μεγάλη» Ιστορία συναντιέται με τις «μικρές» ιστορίες των χαρακτήρων που έρχονται να μας τις εκμυστηρευτούν και μαζί να ξυπνήσουν τις δικές μας μνήμες, τις δικές μας προσδοκίες.

 

Κείμενο: Νίκος Σκορίνης

Σκηνοθεσία-διασκευή: Δημήτρης Μυλωνάς

Δραματουργική επεξεργασία: Άννα Ελεφάντη

Φωτισμοί: Γιώργος Αγιαννίτης

Επιμέλεια κίνησης: Ειρήνη Κυρμιζάκη

Σκηνικά- Κουστούμια: Νάντια Κασσάρα

Κατασκευή σκηνικού: Γκέντι Κούση

Φωτογραφίες: Χριστίνα Φυλακτοπούλου

Trailer: Γρηγόρης Χατζάκης

Makeup & hairstyling: Δέσποινα Τρελλοπούλου

Βοηθοί σκηνοθέτη: Δήμητρα Μάζη

Βοηθός ενδυματολόγου: Ζωή Σιαμαντά

Παραγωγή: Από Μηχανής Θέατρο

Παίζουν: Άννα Ελεφάντη, Νίκος Παλιούρας, Θαλής Πολίτης, Δήμητρα Μάζη, Τιγκράν Αμπραμιάν, Δάφνη Δίγκα.

  • Πρεμιέρα: Σάββατο 7 Οκτωβρίου (για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων)

Μέρες & Ώρες παραστάσεων: Σάββατο στις 17:00

Τιμές εισιτηρίων:  Γενική Είσοδος: 16 €  | Μειωμένο (Φοιτητικό, ανέργων, ΑΜΕΑ): 13€

Προσφορά Προπώλησης: 7€ έως Παρασκευή 6 Οκτωβρίου

THE ALIENS

της Annie Baker

Δύο απογοητευμένοι τριαντάρηδες και κολλητοί φίλοι περνούν τις μέρες τους στο πίσω μέρος ενός μικρού επαρχιακού καφέ, συζητώντας για μουσική και ποίηση. Προσελκύουν στην παρέα τους τον καινούργιο υπάλληλο του μαγαζιού και αποφασίζουν να του μάθουν όλα όσα ξέρουν. Τον μυούν στον κόσμο τους με τα μαγικά μανιτάρια, τις φιλοσοφικές συζητήσεις και τις μεγάλες μπάντες που δεν υπήρξαν ποτέ.

Μέσα από το χάρισμα του χιούμορ, της ενσυναίσθησης και της αληθινά συμπονετικής παρατήρησης του σύγχρονου δυτικού ανθρώπου η Annie Baker, μια από τις πιο φρέσκες φωνές που βγήκαν από την Αμερική τα τελευταία χρόνια, μας συστήνει τρεις καλτ ήρωες, τρεις εξίσου ασήμαντους και αξιοσημείωτους ανθρώπους και βάζει τη σύγχρονη κοινωνία στο μικροσκόπιο μιλώντας για τη γενιά που δε μεγάλωσε ποτέ, για την απομόνωση και την εσωστρέφειά της που παλεύει με την ανάγκη για συντροφικότητα.

Ένα διεισδυτικό έργο με βιτριολικό χιούμορ για τη φιλία, την τέχνη, τον έρωτα και το θάνατο που οδηγεί τους ήρωές του σε μια ήσυχη και τραγικά αστεία καταστροφή ενώ παλεύουν με την «ιδιοφυία» τους ως μια τριάδα απόκληρων. Ένα έργο για τρεις ανθρώπους με έναν εσωτερικό κόσμο που αδυνατούν να εκφράσουν μέχρι που αυτός στρέφεται εναντίον τους και τους οδηγεί να φάνε τον εαυτό τους ζωντανό χωρίς βοήθεια, στήριξη και κατανόηση από τους άλλους.

Ο τίτλος του έργου είναι δανεισμένος από το ποίημα του Τσαρλς Μπουκόφσκι. Μια περιγραφή των ανθρώπων που περνούν το χρόνο τους ως παραγωγικά μέλη της κοινωνίας και συνολικά είναι αρκετά ικανοποιημένοι από τη ζωή που ζουν. Το ποίημα τελειώνει με τη φράση «αυτοί είναι εκεί κι εγώ είμαι εδώ». Ποιοί είναι τελικά οι Εξωγήινοι; Οι άνθρωποι που ζουν κανονικές και στερεοτυπικά ευτυχισμένες ζωές ή εκείνοι όπως ο ποιητής και οι ήρωες του έργου, οι δυστυχισμένοι, οι απόκληροι; Μήπως τελικά μια ευχάριστη και ομαλή ζωή, δομημένη στα πρότυπα του κανονικού και του αποδεκτού είναι εξίσου ξένη όσο και οποιοσδήποτε εξωγήινος;

Κείμενο: Annie Baker

Μετάφραση: Χρύσα Κοτταράκου

Σκηνοθεσία, προσαρμογή: Μιχάλης Πανάδης

Σκηνικό, κοστούμια, φωτισμοί: Ζωή Μολυβδά Φαμέλη

Πρωτότυπη μουσική: Γιάννης Βασιλώττος

Κινησιολογική δραματουργία: Αρετή Πετροπούλου

Βοηθός σκηνοθέτη: Παναγιώτης Παυλίδης

Φωτογραφίες: Εβίτα Σκουρλέτη

Κατασκευή σκηνικού: Θοδωρής και Άγγελος Καρύδης

Βοηθός φωτογράφου: Ζένια Σπύρου

Παραγωγή: Φοίβος Πετρόπουλος, Tabotto E.E., Luminus E.E.

Βοηθός παραγωγής: Νικολέττα Πικέα

Ερμηνεία: Γιάννης Βασιλώττος, Βασίλης Κανάκης, Μιχάλης Πανάδης

  • Πρεμιέρα: Παρασκευή 20 Οκτωβρίου

Μέρες & Ώρες παραστάσεων: Παρασκευή & Σάββατο στις 21:15 και Κυριακή στις 18:00 Τιμές εισιτηρίων:  Γενική Είσοδος: 15 €  | Μειωμένο: φοιτητικό, άνω των 65, ομαδικά: 12€  άνεργοι, ατέλειες, ΑΜΕΑ: 8€

 

«Η σημαία των Αθηνών»

Δράμα σε δυο πράξεις του Ανδρέα Κεντζού

Νύχτα 30ής προς 31η Μαΐου 1941, Αθήνα.

Όλοι ξέρουμε τι συνέβη: κάποιοι ατρόμητοι νεαροί σκαρφαλώνουν κρυφά στην Ακρόπολη και κάτω απ’ τη μύτη της γερμανικής φρουράς κατεβάζουν τη σβάστικα και την πετούν σ’ ένα πηγάδι. Είναι «η πρώτη πράξη αντίστασης κατά του φασισμού στη σκλαβωμένη Ευρώπη».

Οι έρευνες για την ανεύρεση της σημαίας από τους Γερμανούς κατακτητές, αλλά και από τις ελληνικές αρχές μετά την απελευθέρωση αποβαίνουν άκαρπες.

Η σημαία όμως δεν έχει χαθεί.

Πολλά χρόνια μετά, επανεμφανίζεται σ’ ένα σπίτι με αφορμή μια αγάπη ιδιαίτερη, κάνοντας μια οικογένεια κομμάτια.

Ένα σύγχρονο δράμα σχετικά με το Κακό, που όχι μόνο δεν πεθαίνει αλλά τρέφεται και μεγαλώνει μέσα από την ίδια του την ήττα και καταστροφή.

Κείμενο: Ανδρέας Κεντζός

Σκηνοθεσία: Αρκαδία Ψάλτη

Σκηνικά - κοστούμια: Γεωργίνα Γερμανού

Φωτισμοί: Δημήτρης Κουτάς

Βοηθός σκηνοθέτη: Δήμητρα Κώνστα

Βοηθός σκηνογράφου: Μαργαρίτα Τζαννέτου

Ερμηνεία: Αρκαδία Ψάλτη, Νίκος Παντελίδης, Γιώργος Κροντήρης Λίνα Φούντογλου, Κρυστάλλη Ζαχαριουδάκη

  • Πρεμιέρα: Δευτέρα 30 Οκτωβρίου

Μέρες & Ώρες παραστάσεων: Δευτέρα & Τρίτη στις 21:00

Τιμές εισιτηρίων:  Γενική Είσοδος: 15 €  | Μειωμένο: 12 €

 «ΑΧΑΡΝΗΣ / ΠΡΑΤΗΡΙΟΥΧΟΙ, Θεατρική Παράσταση για όσα μπορούν να συμβούν στο  Νησί της Αφροδίτης» 

OST ENSEMBLE, ΑΡΙΣΤΟΦΑΝΗΣ   

Τι συμβαίνει, όταν, ενόψει της επετείου από τα 50 χρόνια κατοχής στην Κύπρο, κράτος-μέλος της ΕΕ, δυο γυναίκες, μία Ελληνοκύπρια και μία Τουρκοκύπρια, πρατηριούχοι στο επάγγελμα, εκατέρωθεν της Πράσινης Γραμμής, σταματούν να πωλούν βενζίνη και αρχίζουν να διαθέτουν δωρεάν το «καύσιμο» του μέλλοντος, χάριν επανένωσης του νησιού τους;

Η παράσταση αποτελεί πρωτότυπο έργο, με πρότυπο ανάπτυξης την κωμωδία Αχαρνής του Αριστοφάνη, όπου, όπως ο αριστοφάνειος αγρότης-πρόσφυγας Δικαιόπολης αναγκάζεται να συνάψει ιδιωτική ειρήνη με τους Λακεδαιμονίους, προκειμένου να απαλλαγεί από τα κακά του Πελοποννησιακού πολέμου που μαίνεται εκείνη τη στιγμή, έτσι και τα πρόσωπα του έργου σπάνε το δεδομένο «αδιέξοδο» της διαδικασίας επίλυσης του Κυπριακού προβλήματος, σήμερα, όμως με μία διαφορά: επιθυμούν και φέρνουν την ειρήνη για το σύνολο της κοινωνίας του νησιού τους, όχι για τον εαυτό τους, πετυχαίνοντας τη λύση στη βάση της ενεργειακής ανεξαρτησίας τους, με ένα ερωτηματικό δε πάλι: Τήνελλα, Επανένωση! Τήνελλα, Ελευθερία! Για πόσο ακόμα, όμως;

Με τρόπο έξαλλα κωμικό, «ηλεκτρισμένο», η παράσταση επιχειρεί να φωτίσει τον πυρήνα του Κυπριακού προβλήματος και δη τη mainstream πλην τροχοπέδη για τη λύση παραφιλολoγία σήμερα περί «εγγενών» –εξ ου και αγεφύρωτων όπως υποστηρίζουν–  διαφορών ανάμεσα στην ελληνοκυπριακή και την τουρκοκυπριακή κοινότητα ή περί αθεράπευτης πια πληγής στην εμπιστοσύνη μεταξύ αυτών εξαιτίας μεμονωμένων γεγονότων που έλαβαν χώρα στο μακρινό παρελθόν, η οποία έχει καλλιεργηθεί επισταμένως από τη δεκαετία του ’50 μέχρι σήμερα και θεσμοθετηθεί τελικά στη συνείδηση της πλειονότητας των Κυπρίων πολιτών, σε βάρος μιας βιώσιμης λύσης.

Στο ρόλο του Αμφίθεου, συμμετέχει σύνολο ηλεκτρολόγων και χημικών μηχανικών με εξειδίκευση στον τομέα των μεγάλης κλίμακας συστημάτων παραγωγής και χρήσης ηλεκτρικής ισχύος. Η παράσταση ηλεκτροδοτείται από καθαρή ηλεκτρική ενέργεια, κατόπιν παραγωγής ρεύματος, επί σκηνής, ενώπιων των θεατών.

Κείμενο: OST Ensemble, Αριστοφάνης

Μετάφραση: Θοδωρής Μαυρόπουλος

Σκηνοθεσία: Στάθης Γραφανάκης

Επιστημονικός Συνεργάτης σε θέματα διεθνών σχέσεων: Παναγιώτης Ήφαιστος, Ομότιμος Πρόεδρος Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών ΠαΠει

Επιστημονικοί Συνεργάτες σε θέματα εφαρμοσμένης φυσικής και προηγμένων συστημάτων παραγωγής ηλεκτρισμού: Μιχάλης Καλογεράκης, Ηλεκτρολόγος–χημικός μηχανικός, Δρ. Αιμιλία Σμυρλή Υπεύθυνη Εκπαίδευσης του ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος»

Δραματουργία: Στάθης Γραφανάκης – OST Ensemble

Δραματουργικός Σύμβουλος: Παντελής Πετρίδης

Μουσική: OST Ensemble

Σκηνικά–Κοστούμια: Ζωή Αρβανίτη, Πολυάννα Βλατή

Φωτογραφίες: Μαρία Τραυλού

Φωτισμοί: Άννα Σμπώκου

Εκτέλεση παραγωγής: OST ENSEMBLE AMKE

Παραγωγή: ΕΣΠΑ 2014-2020, OST ENSEMBLE AMKE

Ηθοποιοί (αλφαβητικά): Αλίκη Αχνιώτου, Μαρίνος Ευτυχίου, Λεωνίδας Μικρόπουλος, Γιάννης Ντάσιος, Gamze Sanli.

(Ο ΥΠΟΛΟΙΠΟΣ ΘΙΑΣΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΗ ΥΠΟ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ.)

  • Πρεμιέρα: Τετάρτη 8 Νοεμβρίου

Μέρες & Ώρες παραστάσεων: Τέταρτη & Πέμπτη στις 21:15

Τιμές εισιτηρίων:  Γενική Είσοδος: 15 €  | Μειωμένο: 12 € | Ατέλειες & Άνεργοι: 10€

ΤΟ ΩΡΑΙΟΤΕΡΟ ΧΡΙΣΤOΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΣΤΟΛΙΔΙ

Η ωραιότερη αντιπολεμική ιστορία στην καρδιά των Χριστουγέννων

της ΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΔΑΡΛΑΣΗ (ΥΠΟΨΗΦΙΑ  ΒΡΑΒΕΙΟΥ ANDERSEN 2024)

Δύο παιδιά του σήμερα αναζητούν στη σοφίτα του σπιτιού του προπάππου το ωραιότερο χριστουγεννιάτικο στολίδι το οποίο σύμφωνα με τις διηγήσεις των γονιών τους κρεμόταν κάθε χρόνο στο χριστουγεννιάτικο δέντρο. Στη διάρκεια αυτής της «ανασκαφής» μέσα σε κιτρινισμένες κούτες και παλιά αντικείμενα, θα ανακαλύψουν έναν πολύτιμο θησαυρό, το σημειωματάριο του προπάππου Χανς ο οποίος κι εκείνος όπως εκατοντάδες χιλιάδες άλλα αγόρια, σε ηλικία 16 μόλις χρονών στρατολογείται στο Δυτικό Μέτωπο του Ά Παγκοσμίου Πολέμου. Κάπως έτσι ξετυλίγεται το κουβάρι μιας ιστορίας από τα εχθρικά εκείνα χρόνια η οποία αν και συνέβη κατά τη διάρκεια ενός από τους αγριότερους πολέμους όλων των εποχών, για μια ημέρα, τα Χριστούγεννα του 1914, το Δυτικό Μέτωπο μεταμορφώθηκε σε έναν τόπο συμφιλίωσης και ειρήνης.

Κάποιοι είχαν αποφασίσει ότι ο πόλεμος είναι ο μόνος τρόπος για να λύνονται οι διαφορές. Κάποιοι είχαν αποφασίσει ότι ο Χανς από τη Γερμανία και ο Χάρι από την Αγγλία είναι εχθροί. Όμως τα δυο αγόρια, παραδόθηκαν στη μαγεία των Χριστουγέννων κι εκείνη την ημέρα, τα Χριστούγεννα του 1914, έπαιξαν μαζί ποδόσφαιρο.

Η πολυβραβευμένη κι υποψήφια για το Βραβείο Χανς Κρίστιαν Άντερσεν 2024 Αγγελική Δαρλάση ορμώμενη από τη συγκλονιστική ιστορία της χριστουγεννιάτικης εκεχειρίας του 1914 στο Δυτικό Μέτωπο στήνει τη δική της συγκινητική ιστορία για τη γνωριμία δυο αγοριών που η μοίρα τούς έφερε να πολεμούν σε αντίπαλο στρατόπεδο. Με ευαισθησία, χιούμορ κι ειλικρίνεια μιλά κατευθείαν στην καρδιά των παιδιών για τον πόλεμο και τη σημασία του να αναζητούμε τις γέφυρες που μας ενώνουν.

Η πρωτότυπη θεατρική διασκευή που υπογράφει, ανεβαίνει για πρώτη φορά στην

ΠΑΙΔΙΚΗ ΣΚΗΝΗ του «Από Μηχανής» Θεάτρου σε μια ευφάνταστη και συγκινητική παράσταση 4 ηθοποιών με συνοδεία πρωτότυπης μουσικής και σε σκηνοθεσία Δημήτρη Μυλωνά, η οποία απευθύνεται σε παιδιά Δημοτικού.

 

Κείμενο/διασκευή: Αγγελική Δαρλάση

Σύμβουλος ρεπερτορίου/δραματολόγος: Αλεξάνδρα Λιακοπούλου

Σκηνοθεσία/δραματουργική επεξεργασία: Δημήτρης Μυλωνάς

Μουσική/Μουσική διδασκαλία: Χρήστος Αλεξόπουλος

Σκηνικά/Κοστούμια: Γιώργος Λιντζέρης

Επιμέλεια κίνησης: Ειρήνη Κυρμιζάκη

Φωτισμοί: Βλάσης Θεοδωρίδης

Φωτογραφίες παράστασης: Χριστίνα Φυλακτοπούλου

Trailer: Γρηγόρης Χατζάκης

Καλλιτεχνική επιμέλεια γραφιστικών: Λήδα Αλεξανδρου

Οργάνωση παραγωγής: ΈΩΣ ΑΣΤΙΚΗ ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ

Το ομότιτλο βιβλίο κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ

 

Παίζουν: Κύρα Καρυτινού, Στέλλα Κυριακίδη, Παύλος Παπαχρήστου, Θαλής Πολίτης

 

  • Από: Κυριακή 12 Νοεμβρίου έως Κυριακή 28 Ιανουαρίου

Μέρες & Ώρες παραστάσεων: Κυριακή στις 11:30 - Καθημερινές για σχολεία

Τιμές εισιτηρίων:  Γενική Είσοδος: 10€  | Μειωμένο: 8€ (ειδικές τιμές για γκρουπ)

Προσφορά Προπώλησης μέσω VIVA (more.com): 7€ (από 20/09-20/10)

«Ο ΜΙΚΡΟΣ ΕΓΙΟΛΦ» του ΧΕΝΡΙΚ ΙΨΕΝ

Έχοντας ως επίκεντρο τη σχέση ενός συγγραφέα με τη σύζυγό του και την ετεροθαλή αδελφή του, «Ο Μικρός Έγιολφ» σκιαγραφεί το σπαραχτικό πορτραίτο μιας οικογένειας αντιμέτωπης με το γκρέμισμα όλων της των ψευδαισθήσεων. Είναι μια βαθιά διερεύνηση της κτητικής, μονομανούς αγάπης και της τυφλής εγωκεντρικής προσήλωσης σε έναν απόλυτο σκοπό, ένα δοκίμιο πάνω στις έννοιες του καθήκοντος και της ενοχής, της τιμωρίας και του ελέους.  Η κατάρρευση της πλάνης που αγκαλιάζει ολόκληρο τον κόσμο τους οδηγεί τα πρόσωπα του έργου να συνειδητοποιήσουν ότι η εγκατάλειψη των ονείρων και η παραδοχή της πτώσης ανοίγουν το δρόμο για την ανάσταση και τη λύτρωση.

Συγγραφέας: Χένρικ Ίψεν

Μετάφραση, Διασκευή: Κορίνα Χρυσάιδου, Γιώργος Χαρατζάς, Τίνα ΒασιλοπούλουΣκηνοθεσία: Γιώργος Χαρατζάς, Κορίνα Χρυσάιδου, Σπύρος Διαμάντης

Σκηνικά, Κοστούμια: Τίνα Βασιλοπούλου

Κίνηση: Χρήστος Παπαδόπουλος

Μουσική: Γιάννης Ψειμάδας

Φωτισμοί, Βίντεο: Σπύρος Διαμάντης

Διανομή: Ρίτα: Κορίνα Χρυσάιδου, Άλφρεντ: Γιώργος Χαρατζάς, Άστα: Τίνα Βασιλοπούλου, Μποργκχάιμ: θα ανακοινωθεί σύντομα, Έγιολφ: Γιάννης Ανδριόπουλος

  • Πρεμιέρα: Κυριακή 21 Ιανουαρίου 2024

Μέρες & Ώρες παραστάσεων: Κυριακή στις 20:30 & Δευτέρα στις 21:00

Τιμές εισιτηρίων:  Γενική Είσοδος: 16 €  | Μειωμένο: 12 € | Ατέλειες: 5 €

 

ΜΕΤΟΙΚΟΙ ΚΑΙΡΟΊ του Νίκου Σκορίνη

 

Μετά την εξαιρετικά επιτυχημένη θεατρική διασκευή του μυθιστορήματος του Νίκου Σκορίνη "Όπου κι αν πας να μη χαθείς" που παίζεται για 3η σεζόν στο "Από Μηχανής" Θέατρο, ο σκηνοθέτης Δημήτρης Μυλωνάς και η Άννα Ελεφάντη που έχει αναλάβει τη δραματουργική επεξεργασία, ασχολούνται σκηνικά με τους "Μέτοικους καιρούς", το 3ο μυθιστόρημα της τετραλογίας του συγγραφέα η οποία καταπιάνεται με την κοινωνικοοικονομική και πολιτική κατάσταση της Ελλάδας από το 1949 έως το 2021.

Το έργο

Τρεις «μικρομεσαίοι», ο καφετζής Ανέστης, ο Μηνάς, υπάλληλος ασφαλιστικής εταιρείας και ο Δρόσος ο οποίος διατηρεί κατάστημα ρούχων, προσπαθούν να επιβιώσουν μέσα στην καταστροφική λαίλαπα της μνημονιακής προσαρμογής της Ελλάδας από το 2011 μέχρι το 2014. Ο καθένας τους είναι μόνος απέναντι στην επερχόμενη καταστροφή και τη διάλυση του κοινωνικού ιστού. Θα καταφέρουν να σταθούν όρθιοι;

Κείμενο: Νίκος Σκορίνης

Σκηνοθεσία - διασκευή: Δημήτρης Μυλωνάς

Δραματουργική επεξεργασία: Άννα Ελεφάντη

Σκηνικά - κοστούμια: Γιώργος Λιντζέρης

Φώτα: Βλάσης Θεοδωρίδης

Επιμέλεια κίνησης: Ειρήνη Κυρμιζάκη

Παραγωγή: Θέατρο Από Μηχανής

Ο θίασος βρίσκεται υπό διαμόρφωση

  • Πρεμιέρα: Ιανουάριος 2024

Η ΙΛΙΑΔΑ ΤΟΥ ΟΜΗΡΟΥ από το Μικρό Βορρά

Ο “Μικρός Βορράς” σε συνεργασία με τους “The Prefabricated Quartet”, μια από τις πιο γνωστές μπάντες της Θεσσαλονίκης, οι οποίοι γράψανε τη μουσική, παρουσιάζει σε 90΄ όλη την Ιλιάδα του Ομήρου. Μια παράσταση για νέους, εφήβους, εκπαιδευτικούς και όσους θέλουν να δουν την Ομηρική Μάχη με μια σύγχρονη, μουσική, αφηγηματική οπτική!

Μια “σύγχρονη” Ιλιάδα με video games και ραπ, όπου Τρώες και Αχαιοί σφάζονται μεταξύ τους σαν καλοκουρδισμένες μαριονέτες των Θεών, σε μία αφήγηση που ξεκινά με έναν θυμό και λήγει με μια συμφιλίωση.

Η νεανική - εφηβική σκηνή του Μικρού Βορρά, παρουσιάζει ολόκληρο το ιλιαδικό έπος του Ομήρου, σε 90 λεπτά, με τη σκηνοθετική ματιά του Τάσου Ράτζου.

Τέσσερις νέοι, ταλαντούχοι ηθοποιοί με ελάχιστα σκηνικά μέσα και μια ευέλικτη, σύγχρονη σκηνοθετική οπτική, στήνουν μια παράσταση που μιλάει άμεσα στους εφήβους και τους επιτρέπει να δουν με άλλη ματιά τη «σχολική» τους ύλη.

Θεατρική ∆ιασκευή: Μικρός Βορράς

Στίχοι: Μιχάλης Γκανάς

Φιλολογική Επιµέλεια: Αναστασία Κεφαλά

Σκηνοθεσία - φωτισμός: Τάσος Ράτζος

Σκηνικό-Κοστούµια-Κατασκευές: Χριστίνα Θαλασσά

Πρωτότυπη Μουσική Σύνθεση: Θοδωρής Παπαδηµητρίου

Επιµέλεια Κίνησης: Τάσος Παπαδόπουλος

Μακιγιάζ-χτενίσματα: Στέφανος Μπαμπούλης

Συνεργάτης Διαδραστικού Μέρους: Αύρα Αυδή

Διδασκαλία τραγουδιών: Έλσα Μουρατίδου

Φωτογραφία-Βίντεο: Ζαφείρης Σαλμανλής

Βοηθοί Σκηνοθέτη: Ανδρέας Παράσχος, Δέσπω Πίρτσιου, Σωτήρης Ρουμελιώτης

Γραφιστική Επιµέλεια: Ντόρη Λούκρη

Οργάνωση περιοδείας: Τζούλια Παρασκευοπούλου

Ηχοληψία: Κρίτωνας Κιουρτσής

Ηθοποιοί: Ασπασία Δήμου, Γιάννης Μαυρόπουλος, Αλέξανδρος Μιχαηλίδης, Αλέξανδρος Νικολαΐδης

  • Μέρες & Ώρες παραστάσεων: Παρασκευή 5 – Κυριακή 7 Απριλίου

 

#Support_Hara

 

Ο Μικρός Βορράς, έχοντας 12 χρόνια επιτυχημένης πορείας στο θέατρο για παιδιά και νέους/ες, αποφασίζει να “αγγίξει” με τρυφερότητα και ευαισθησία το θέμα της έμφυλης βίας μέσα στο σχολικό περιβάλλον, συστήνοντας στο κοινό, τη συμμετοχική διαδικασία του Θεάτρου - Forum.

Μέσα από τη γλώσσα του συμμετοχικού θεάτρου, ο θεατής γίνεται ταυτόχρονα και πρωταγωνιστής, που δρα, αλληλεπιδρά και μπορεί να ανατρέψει την αρνητική συνθήκη που του παρουσιάζεται, με στόχο να αναζητηθεί συλλογικά η “λύση” και να προχωρήσει στη συλλογική δράση.

Τα τελευταία χρόνια, οι λέξεις “γυναικοκτονία”, “σεξουαλική κακοποίηση”, “revenge porn” βρίσκονται πλέον καθημερινά στις συζητήσεις όλων μας και ιδιαίτερα των νέων ανθρώπων που βιώνουν την αυξανόμενη βία. Οφείλουμε, λοιπόν, να δώσουμε διέξοδο στη νέα γενιά και να αναπτύξουμε τρόπους αντιμετώπισης και διαχείρισης της κλιμακούμενης έμφυλης βίας και των βαθιά εμπεδωμένων πατριαρχικών συμπεριφορών στην ελληνική κοινωνία.

Η ιστορία της Χαράς είναι ιστορία όλων μας. Μία μαθήτρια βιώνει την πιο βάναυση μορφή της έμφυλης βίας από εκείνον που ερωτεύτηκε. Φοβάται να μιλήσει για όσα της έχουν συμβεί. Επιπλέον, η βίαιη στιγμή καταγράφεται από ένα κινητό τηλέφωνο και δημοσιοποιείται. Η Χαρά νιώθει τεράστια συναισθηματική πίεση, πόνο αλλά και ενοχές. Και, όπως συμβαίνει συχνά και στη ζωή, δεν υπάρχει κανένα ουσιαστικό πλαίσιο υποστήριξης. Τότε βιώνει το μεγάλο αδιέξοδο. Μόνη λύση η φυγή. Εδώ ακριβώς ξεκινάει το Θέατρο - Forum.

Πώς μπορούμε να βοηθήσουμε την Χαρά; Πώς μπορούμε εμείς, ο καθένας και η κάθε μια από εμάς να αποτρέψουμε το κακό τέλος; Ποιος είναι ο ρόλος μας στην ιστορία της κάθε Χαράς; Μπορούμε να αλλάξουμε τα γεγονότα; Και αν ναι, πώς;

Γιατί αν κανείς από τους θεατές δεν μιλήσει, αν κανείς δεν αντιδράσει, τότε το τέλος θα παραμείνει το ίδιο. Όπως ακριβώς συμβαίνει και στη ζωή. Γι’ αυτό λοιπόν: ας παίξουμε!

Μια παράσταση «Θεάτρου Forum» για νέους/ες, εφήβους/ες και εκπαιδευτικούς  με στόχο την πρόληψη και την διαχείριση της έμφυλης βίας

Σύλληψη ιδέας - Εμψύχωση: Χριστίνα Κρίθαρη

Κείμενο: Μικρός Βορράς

Μουσική: Μάριος Αποστολακούλης

Σκηνικά αντικείμενα - ενδυματολογία: Ιωάννα Παγιατάκη

Κινησιολογική επιμέλεια: Τάσος Παπαδόπουλος

Μακιγιάζ - hair styling: Στέφανος Μπαμπούλης

Φωτογραφίες και video: Ζαφείρης Σαλμανλής

Παίζουν & Εμψυχώνουν: Ασπασία Δήμου, Γιάννης Μαυρόπουλος, Αλέξανδρος Μιχαηλίδης, Αλέξανδρος Νικολαΐδης

Καλλιτεχνική διεύθυνση: Τάσος Ράτζος

Με την υποστήριξη του Πανελλήνιου Δικτύου για το Θέατρο στην Εκπαίδευση

  • Μέρες & Ώρες παραστάσεων: Παρασκευή 5 – Κυριακή 7 Απριλίου

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ

 

Σεμινάριο Θεατρικού Φωτισμού / Lighting Designer

Νοέμβριος 2023 – Απρίλιος 2024

ΗἝΩΣ-art σε συνεργασία με το Από Μηχανής Θέατρο, διοργανώνει εξάμηνο σεμινάριο Σχεδιασμού Φωτισμών Θεάτρου με την διευθύντρια φωτογραφίας και Lighting Designer Κατερίνα Μαραγκουδάκη. Τα μαθήματα που θα  πραγματοποιηθούν απευθύνονται σε όλους όσους ενδιαφέρονται να γνωρίσουν την τέχνη του Θεατρικού Φωτισμού, και οι συμμετέχοντες θα μπορούν να τα παρακολουθήσουν δια ζώσης, αλλά και on line

Θέμα σεμιναρίου: Τι σημαίνει φωτισμός θεάτρου, ποιοι οι ορισμοί, οι διαστάσεις και η εξέλιξη του;

 

Το σεμινάριο ασχολείται τόσο με την  θεωρητική,  όσο και με την  πρακτική εφαρμογή  του σχεδιασμού θεατρικού φωτισμού. Γι`αυτό το λόγο όλα τα μαθήματα, που θα γίνονται σε εβδομαδιαία  βάση,  θα πραγματοποιηθούν στην σκηνή του Από Μηχανής Θεάτρου.

Σκοπός του Μαθήματος είναι να ερευνηθεί εκπαιδευτικά η ευρύτητα της διεύθυνσης φωτισμού στο θέατρο, ως μορφή τέχνης, ως γλώσσα επικοινωνίας και ως συνδετικό μέσον θεωρίας  και τεχνικής πράξης.

Μετά την ολοκλήρωση του σεμιναρίου, οι σπουδαστές/συμμετέχοντες θα είναι σε θέση:

  • Να κατανοήσουν την αναγκαιότητα της τέχνης του θεατρικού φωτισμού
  • Να διευρύνουν την οπτική τους αντίληψη σε σχέση με το εύρος των δυνατοτήτων του φωτισμού στην θεατρική πράξη
  • Να μπορούν να οργανώσουν σε θεατρική σκηνή ένα σχεδιασμό φωτισμού μιας παράστασης
  • Να συμμετέχουν σε συναφείς εκδηλώσεις παραστασιακής δομής

Μετά το τέλος των μαθημάτων  θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης.

  • Διάρκεια Σεμιναρίου: 5 Νοεμβρίου 2023 – 28 Απριλίου 2024 (6 μήνες / 55 ώρες)

Κάθε Κυριακή 14:00 – 16:30

Κόστος Συμμετοχής: €80 / μήνα (σε περίπτωση προπληρωμής του σεμιναρίου €430) Πληροφορίες: 694 762 9055 | Mail Επικοινωνίας: [email protected]

Όσοι επιθυμούν να συμμετέχουν στο σεμινάριο, θα πρέπει να στείλουν ένα mail δήλωσης ενδιαφέροντος.

 

 

Από Μηχανής Θέατρο

Ακαδήμου 13, Μεταξουργείο, Αθήνα
(Σταθμός μετρό: Μεταξουργείο)

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 210 5232097

Καλλιτεχνική Διεύθυνση: Άννα Ελεφάντη, Δημήτρης Μυλωνάς

Facebook | https://amtheater.gr/  | Instagram