Σταύρος Κασιμάτης: Απαραίτητη η μεταφορά της δίκης στο Εφετείο Αθηνών για το καλό των μαθητών

Με μια σύντομη ανακοίνωσή ο Δήμαρχος Κορυδαλλού δηλώνει κάθετα την ανάγκη να συνεχιστεί η δίκη της Χρυσής Αυγής στο Εφετείο Αθηνών, για το καλό των μαθητών που θα δίνουν ενδοσχολικές εξετάσεις στα σχολεία πλησίον των Φυλακών Κορυδαλλού.

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίωνση:

Για μια ακόμα μέρα η πόλη του Κορυδαλλού είχε κοπεί στα δυο. Τα γειτονικά σχολεία δεν μπόρεσαν να λειτουργήσουν, ενώ ακόμα και οι διευθυντές των Λυκείων που έπρεπε να μετακινηθούν στα σχολεία τους για την προετοιμασία των Πανελληνίων εξετάσεων, εμποδίστηκαν από αστυνομικές δυνάμεις.

Από την άλλη, τα γεγονότα εντός της δικαστικής αίθουσας των Φυλακών Κορυδαλλού αποδεικνύουν περίτρανα ότι η δικαστική αίθουσα των Φυλακών Κορυδαλλού δεν εξασφαλίζει  κατάλληλες συνθήκες για την απρόσκοπτη συνέχιση της δίκης.

Η απόφαση του Δικαστηρίου για διακοπή της δίκης έως τις 4 Ιουνίου μπορεί να διασφαλίζει την διεξαγωγή των Πανελληνίων Εξετάσεων για τους μαθητές του Κορυδαλλού, αλλά όχι των ενδοσχολικών εξετάσεων για τους μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων, που συνεχίζονται και μετά την επανάληψη της δίκης.

Ζητάμε από τον Υπουργό Δικαιοσύνης  κ. Νίκο Παρασκευόπουλο στις 4 Ιουνίου η δίκη της Χρυσής Αυγής να συνεχιστεί στο Εφετείο Αθηνών, σύμφωνα με την πρόταση που έχουμε υποβάλλει μαζί με την Πολιτική Αγωγή και την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) για μεταφορά έως τον Σεπτέμβριο της δίκης της ΧΑ στο Εφετείο με αντίστοιχη μεταφορά στον Κορυδαλλό δίκης που εξελίσσεται στο Εφετείο.

Για το σκοπό αυτό, τις επόμενες μέρες μαζί με τους βουλευτές της περιοχής μας, τον Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά Γιώργο Γαβρίλη, εκπαιδευτικούς και γονείς θα επιδιώξουμε νέα συνάντηση με τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.  

Διαβάστε επίσης:

ΦΥΛΑΚΕΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ: «Ντου» στην αίθουσα που διεξάγεται η δίκη της Χρυσής Αυγής (Βίντεο)

ΦΥΛΑΚΕΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ: Διεκόπη η δίκη της Χρυσής Αυγής – Αγανάκτησε η μητέρα του Φύσσα