Κερατσίνι – Δραπετσώνα: Ευκαιρία για το ΠΑΣΟΚ οι Δημοτικές Εκλογές του 2023

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


...του Χρήστου Σγαρδέλη

Σε ένα χρόνο και κάτι από τώρα, τον χειμώνα του 2023 αν δεν υπάρξει κάποια παράταση, θα πραγματοποιηθούν οι Δημοτικές – Περιφερειακές εκλογές.

Στον Δήμο Κερατσινίου-Δραπετσώνας πάνε πολλά χρόνια από τότε που το ΠΑΣΟΚ έχει να δει δικό του Δήμαρχο. Λίγο οι συγκυρίες (άνοδος ΣΥΡΙΖΑ το 2014), λίγο οι εσωκομματικές διαμάχες που έχουν τραυματίσει το κόμμα σε τοπικό επίπεδο (το 2006 είχαμε διάσπαση, το 2010 το ίδιο, το 2014 δεν είχαμε μια αλλά 3 υποψηφιότητες από τον ίδιο χώρο, ενώ και το 2019 είχαμε δυο ψηφοδέλτια από τον ίδιο χώρο), έχουν οδηγήσει το ΠΑΣΟΚ στο Κερατσίνι να έχει κατακερματίσει τις δυνάμεις του.

Φυσικά τώρα είναι δύσκολη η κατάσταση, καθώς υπάρχει ένας Δήμαρχος ο οποίος έχει εκλεγεί δύο συνεχόμενες φορές, έχει θετική αποδοχή στον κόσμο (δεν έχει κάποιο σκάνδαλο στις πλάτες του), ενώ σε σχέση με τους προηγούμενες δημάρχους δεν έχει κάποια ιδιαίτερη διαφορά, απλά κάνει τα αυτονόητα, κάτι που στους πολίτες φαίνεται να αρκεί.

Το ΠΑΣΟΚ  στο Κερατσίνι το 2019 είχε δυο υποψηφιότητες. Την Βάνα Δατσέρη και τον Παντελή Καμά. Η μεν κυρία  Δατσέρη (είχε έρθει 6η με 4.77%) απ’ ότι διαρρέεται δεν θα είναι ξανά υποψήφια Δήμαρχος, ενώ ο κύριος Καμάς (είχε έρθει 8ος με 3,99%) δηλώνει ότι θα είναι εκ νέου υποψήφιος, ασχέτως αν θα έχει την κομματική υποστήριξη.

Το 2023 όμως θα είναι πραγματικά μια μεγάλη ευκαιρία για την μεγάλη προοδευτική παράταξη να κάνει την επανεκκίνησή της  και σε τοπικό επίπεδο. Είτε κερδίσει τις εκλογές, είτε ευρισκόμενη σε ρόλο αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Για να συμβεί αυτό όμως υπάρχουν δυο δρόμοι. Ή θα βρεθεί ένας νέος ο οποίος θα στηριχθεί απ’ όλους τους αυτοδιοικητικούς της πόλης, βάζοντας ο καθένας στο συρτάρι τις παλιές διαφορές που έχει με τους άλλους ή με κάποιο «βαρύ» όνομα, κεντρικό ή τοπικό.

Προσωπικά αν με ρωτούσε κάποιος την άποψη μου, υπάρχουν άνθρωποι με υψηλό συμβολικό χαρακτήρα όπως ο Κανέλλος ο Λάλος ή ο Λευτέρης ο Φωτίου, ανιψιός του πρώην Δημάρχου της πόλης, Χρήστου Φωτίου. Φυσικά θα μπορούσε να είναι και κάποιος από την κεντρική πολιτική σκηνή που θα έχει έρεισμα στη Β Πειραιά.

Όπως και να έχει είναι μια μεγάλη ευκαιρία και θα είναι κρίμα να πάει χαμένη. Ώρα να μπουν στο συρτάρι προσωπικές διαμάχες και προσωπικές φιλοδοξίες.