Έφυγε από τη ζωή ο Χρήστος Φωτίου – Η ανάρτηση των παιδιών του!

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Έφυγε από τη ζωή ένα σημαντικό πολιτικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, πρώην Δήμαρχος Κερατσινίου, Βουλευτής Β Πειραιά και Υφυπουργός, ο Χρήστος Φωτίου, σε ηλικία 85 ετών.

Τις τελευταίες ημέρες νοσηλευόταν στο Τζάνειο Νοσοκομείο Πειραιά.

Ο Χρήστος Φωτίου διετέλεσε δήμαρχος Κερατσινίου από το 1975 έως το 1978, ενώ κατά την περίοδο της χούντας των συνταγματαρχών είχε εξοριστεί στη Γυάρο.

Ο Χρήστος Φωτίου υπήρξε ο πρώτος αιρετός δήμαρχος Κερατσινίου μετά τη δικτατορία

Είχε εκλεγεί βουλευτής Β’ Πειραιώς του ΠΑΣΟΚ, ενώ ήταν μέλος της κυβέρνησης επί Ανδρέα Παπανδρέου διατελώντας υφυπουργός Εμπορίου από τον Απρίλιο του 1986 μέχρι τον Οκτώβριο του ίδιου έτους.

Υπήρξε εξαιρετικός αφηγητής, με εντυπωσιακή ευρυμάθεια, ένας πραγματικός διανοούμενος και εκπληκτικός συνομιλητής.

Η κηδεία του θα γίνει τη Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου στις 11.30 π.μ. από τον Ιερό Ναό του Αγίου Γερασίμου στο Νεκροταφείο του Σχιστού.

Ποιος ήταν ο Χρήστος Φωτίου 

Ο Χρήστος Φωτίου γεννήθηκε το 1939 στον Πειραιά. Σπούδασε στη Νομική Σχολή Αθηνών και άσκησε τη δικηγορία.

Κατά την περίοδο της χούντας των συνταγματαρχών (1967-74), εξορίστηκε για έναν χρόνο στη Γυάρο ως μέλος της Διοικούσας Επιτροπής της Ενιαίας Δημοκρατικής Αριστεράς και στέλεχος της Δημοκρατικής Νεολαίας Λαμπράκη.

Μεταπολιτευτικά εκλέχθηκε δήμαρχος Κερατσινίου (1975-78) και βουλευτής Β΄ Πειραιώς του ΠΑΣΟΚ (1981-89) και διετέλεσε υφυπουργός Εμπορίου από τον Απρίλιο του 1986 μέχρι τον Οκτώβριο του ίδιου έτους.

Στη συνέχεια υπήρξε ο πρώτος αιρετός νομάρχης Πειραιά και Νήσων (1994-98), ενώ το 1998 ήταν υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά.

Διετέλεσε επίσης πρόεδρος του ΝΑΤ (Ναυτικό Απομαχικό Ταμείο) από το 2010 ως το 2013.

Η ανάρτηση των παιδιών του

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε πάρα πολύ όλους τους φίλους του πατέρα μας, για το περισευμα αγάπης και συμπαράστασης προς την οικογένεια μας, η οποία αυτήν την ώρα περναει την δυσκολότερη δοκιμασία.......
Θα αποχαιρετήσουμε τον πατέρα μας την Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου 2024 στις 11.30 το πρωί, στον ιερό ναό Αγίου Γερασίμου στο κοιμητήριο του Σχιστου....

Κατερίνα
Τάσος
Φώτης