ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ-ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ: Θερινά σινεμά…για όλους!

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Κάθε Δευτέρα-Τρίτη και Τετάρτη η είσοδος θα είναι εντελώς ΔΩΡΕΑΝ για όλους, ενώ κάθε Πέμπτη-Παρασκευή-Σαββάτο και Κυριακή, θα υπάρχει ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ στην συμβολική τιμή των 3 ευρώ!!!

Ο Δήμος Κερατσινίου Δραπετσώνας παρά τις αντικειμενικές οικονομικές αντιξοότητες, για ακόμα μια χρονιά ξεκινά το θερινό ταξίδι του στην 7η τέχνη με ένα πακέτο ταινιών για όλα τα γούστα και τις ηλικίες, με ταινίες Α' προβολής, αλλά και με εξαιρετικά κινηματογραφικά αφιερώματα.

Οι δύο θερινοί κινηματογράφοι του Δήμου αποτελούν κάθε καλοκαίρι τόπο συνάντησης στις δυο θρυλικές γειτονιές.Στο Κερατσίνι και στη Δραπετσώνα.

Ο Κινηματογράφος Μελίνα, με μια επιλογή ταινιών περισσότερο εστιασμένη στις πρώτες προβολές και τις μεγάλες κινηματογραφικές επιτυχίες που καθήλωσαν στις οθόνες των Κινηματογράφων όλου του κόσμου, κοινό και θεατές. Ο Κινηματογράφος Μάρθα Καραγιάννη (πρώην Κατερίνα) -που πήρε το όνομα της αγαπημένης μας ηθοποιού και δημότισσας της πόλης, με επιλογές μεγάλες εμπορικές και καλλιτεχνικές επιτυχίες της χρονιάς που μας πέρασε… Η επίσημη πρεμιέρα των δύο ιστορικών Κινηματογράφων θα γίνει την Πέμπτη 8 Αυγούστου και οι προβολές θα συνεχιστούν το λιγότερο μέχρι τέλος Σεπτέμβρη!!!

Και οι δύο Κινηματογράφοι θα λειτουργούν καθημερινά. Κάθε Δευτέρα-Τρίτη και Τετάρτη η είσοδος θα είναι εντελώς ΔΩΡΕΑΝ για όλους, ενώ κάθε Πέμπτη-Παρασκευή-Σαββάτο και Κυριακή, θα υπάρχει ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ στην συμβολική τιμή των 3 ευρώ!!!! Ο Δήμαρχος Κερατσινίου-Δραπετσώνας κ. Λουκάς Τζανής δήλωσε με αφορμή την έναρξη της λειτουργία των δύο ιστορικών δημοτικών Κινηματογράφων:

«Η απάντηση στην οικονομική, ηθική και αξιακή κρίση, θα έρθει ΜΟΝΟ μέσα από τον ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ. Οι γειτονιές μας ανέκαθεν υπήρξαν κοιτίδες πολιτισμού και ανθρωπιάς. Αξίες όπως η φιλιά και η οικογένεια, βρήκαν βάση και θαλπωρή σε φτωχογειτονιές όπως το Κερατσίνι και η Δραπετσώνα. Σε γειτονιές που δεν τις έχει αλλοτριώσει το χρήμα… Ο Δήμος και φέτος προσπάθησε και κατάφερε τελικά, παρά τις πολύ μεγάλες δυσκολίες που συναντήσαμε, να ανοίξει διάπλατα τις πόρτες των δύο ιστορικών δημοτικών θερινών κινηματογράφων της πόλης, στους δημότες μας και όχι μόνο. Ο Αυγουστιάτικος ουρανός του Κερατσινίου και της Δραπετσώνας γεμάτος αστέρια, σε συνδυασμό με ευωδιές από ανθισμένα γιασεμιά, τραπεζάκια σε χαλίκι, ταινίες-θρύλους σε επανεκδόσεις, αποτελεί την καλύτερη συντροφιά σε μια τόσο δύσκολη εποχή. Είναι τόσο έντονο το αίσθημα νοσταλγίας ακόμη και για εμάς τους παλιότερους που ζήσαμε τα θερινά σινεμά στην εποχή της ακμής τους.Αυτά είναι τα βασικά συστατικά που κάνουν ξεχωριστή την... ιεροτελεστία τού να παρακολουθήσει κάποιος ένα φιλμ σε έναν από τους θερινούς κινηματογράφους της πόλης μας. Για έναν περίεργο λόγο τα θερινά σινεμά που έχουν απομείνει, ασκούν μια απροσδιόριστη γοητεία. Ένα συναίσθημα που πηγάζει από μια άλλη εποχή. Πολύ πιο ανθρώπινη, πολύ πιο αγνή. Καλώ όλους τους συμπολίτες μου στους θερινούς κινηματογράφους της πόλης. Να συναντηθούμε νοερά, στο πολύ όμορφο ταξίδι που μας προσφέρει η τέχνη!!!»