Αρχισαν οι εγγραφες στο Ωδείο της Νίκαιας

Με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς ξεκίνησαν και τα μαθήματα στο Δημοτικό Ωδείο Νίκαιας Ρέντη, καθώς και οι πρόβες τις Συμφωνικής Ορχήστρας Δωματίου και της Μαθητικής Χορωδίας. 

Η νέα χρονιά βρήκε δασκάλους και μαθητές με μεράκι και κέφι για δουλειά και για δημιουργία σημαντικών πολιτιστικών δρώμενων στην πόλη.


Σύμφωνα με τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή του Ωδείου, Στέλιο Γκόλγκαρη, «σημαντικοί καθηγητές με διεθνή φήμη και πλούσιο βιογραφικό έρχονται και φέτος να πλαισιώσουν τους καταξιωμένους καθηγητές του Δημοτικού μας Ωδείου. 

Στο Ωδείο λειτουργούν τα εξής τμήματα:
Οργάνων
Πιάνο, Κιθάρα, Βιολί, Βιολοντσέλο, Φλάουτο, Φαγκότο
Τραγουδιού
Κλασσικό τραγούδι, Μονωδία, Μελοδραματική, Σύγχρονο τραγούδι
Μουσικής Δωματίου
Μουσικά Σύνολα
Θεωρητικών
Θεωρία, Σολφέζ, Ακουστικά, Αρμονία, Ιστορία, Μορφολογία, Οργανογνωσία
Ανώτερων Θεωρητικών
Ειδικό Αρμονίας, Αντίστιξη, Φούγκα, Ενορχήστρωση, Ενοργάνωση, Σύνθεση
Μαθητικής Χορωδίας
•    Τα μαθήματα οργάνων, τραγουδιού και ανωτέρων θεωρητικών είναι ατομικά.
•    Τα γενικά θεωρητικά μαθήματα γίνονται σε ολιγομελή τμήματα.
Τμήμα μουσικής για παιδιά & ενήλικες  , οργανωμένα σύμφωνα με το Σύστημα Μουσικοκινητικής Αγωγής Carl Orff!
Τέλος,  λειτουργεί και τμήμα προετοιμασίας των μαθητών για την εισαγωγή τους στα Μουσικά σχολεία.

Σύμφωνα με το Δήμαρχο Νίκαιας-Ρέντη Γιώργο Ιωακειμίδη, «σε μια δύσκολη οικονομική χρονιά, το Δημοτικό Ωδείο διευρύνει τη λειτουργία του με νέα τμήματα, διατηρώντας υψηλά την ποιότητα παροχής υπηρεσιών στους μαθητές του. Χάρη στην προσφορά και την εξαιρετική δουλειά του διδακτικού προσωπικού μας, το Δημοτικό Ωδείο της πόλης μας, μπορεί επαρκώς να ανταγωνιστεί αντίστοιχα ιδιωτικά. Με κοινωνική ευαισθησία, εξακολουθεί να έχει χαμηλά δίδακτρα –ανάμεσα στα πιο οικονομικά της χώρας». 
Το Δημοτικό Ωδείο Νίκαιας-Ρέντη, βρίσκεται στην πλατεία Αγ. Νικολάου, στην οδό Καρακουλουξή 44 και οι εγγραφές γίνονται από τις 9.30 το πρωί έως τις 9.30 το βράδυ. Τηλ. για πληροφορίες 210 4913025.