Εμαθε τους 3 από τους 5 αντιπάλους του στο LEN Champions League ο Θρύλος

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Μπαρτσελονέτα, Γιούγκ Ντουμπρόβνικ και Εγκερ στον ίδιο Ομιλο με τον Ολυμπιακό

«Ατυχος» μπορεί να χαρακτηριστεί ο Ολυμπιακός από την κλήρωση που πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Ρώμη για τον καταρτισμό των δύο ομίλων, από τους οποίους θα προκύψουν οι ομάδες του πρώτου final six του ανανεωμένου Τσάμπιονς Λιγκ.
Οι νταμπλούχοι Ελλάδας συμμετέχουν στον Α όμιλο στον οποίο είναι, ήδη, τσεκαρισμένο το ένα από τα τρία εισιτήρια πρόκρισης στην τελική φάση της διοργάνωσης.
Συγκεκριμένα, η L.E.N., στη σημερινή σύσκεψη που έγινε στη Ρώμη με τη συμμετοχή των ομάδων που έχουν πάρει τις 8 Wild Cards, ανακοίνωσε ότι τους αγώνες τωνfinal six το 2014 και το 2015 θα φιλοξενήσει στην έδρας της η  Μπαρτσελονέτα.
Ως εκ τούτου, η Ισπανική ομάδα έχει εξασφαλισμένη τη συμμετοχή της, για δύο μάλιστα χρόνια, στα τελικά του Τσάμπιονς Λιγκ και με δεδομένο ότι κληρώθηκε στο ίδιο γκρουπ με τον Ολυμπιακό, οι ερυθρόλευκοι θα δώσουν μάχη με τις υπόλοιπες 4 ομάδες για τις δύο …κενές θέσεις του τραίνου που οδηγεί στη Βαρκελώνη.
Εάν η Μπαρτσελονέτα τερματίσει μέσα στην πρώτη τριάδα, θα προκριθούν μαζί της οι άλλες δύο ομάδες ενώ εάν ολοκληρώσει τους αγώνες του Α ομίλου από την 4η θέση και κάτω τότε από τον όμιλο των ερυθρολεύκων θα προκριθούν στο final six οι δύο πρώτοι της βαθμολογικής κατάταξης.
Όπως προέκυψε, λοιπόν, από την κλήρωση ο Ολυμπιακός θα συμμετάσχει στον Α όμιλο μαζί με την Μπαρτσελονέτα, την Εγκερ (Ουγγαρία), τη Γιουγκ Ντουμπρόβνικ (Κροατία) και δύο ακόμη ομάδες που θα προκύψουν από τις προκριματικές φάσεις της διοργάνωσης.
Ο άλλος όμιλος απαρτίζεται από τη Γαλατά Σαράι (Τουρκία), τη Μπρέσια (Ιταλία), την Παρτιζάν Βελιγραδίου (Σερβία), τη Σπαντάου Βερολίνου (Γερμανία) και δύο ακόμη ομάδες οι οποίες θα προέλθουν από τους προκριματικούς γύρους του νέου Τσάμπιονς Λιγκ.
Το final six 2014 στη Βαρκελώνη θα πραγματοποιηθεί από τις 29 έως τις 31 Μαϊου 2014.
Οι πρώτοι των δύο ομίλων «πριμοδοτούνται» με την απευθείας συμμετοχή στους ημιτελικούς της δεύτερης ημέρας της διοργάνωσης.
Αντιθέτως, στις 29 Μαΐου, ο 2ος του Α Ομίλου θα παίξει με τον 3ο του Β Ομίλου και ο νικητής θα αντιμετωπίσει στον ημιτελικό τον πρώτο του Β Ομίλου. Αντίστοιχα ο 2ος του Β Ομίλου θα παίξει προημιτελικό αγώνα με τον 3ο του Α Ομίλου και η ομάδα που θα προκριθεί θα αντιμετωπίσει τον πρώτο Α Ομίλου.
Εκτός από την κλήρωση για τον καταρτισμό των δύο Ομίλων τα στελέχη της L.E.N. ενημέρωσαν τους εκπροσώπους του 8 ομάδων, στις οποίες δόθηκαν οι Wild Cards της επόμενης , για τα τηλεοπτικά και για τα εμπορικά ζητήματα  του Τσάμπιονς Λιγκ πόλο ανδρών..
Τον Ολυμπιακό εκπροσώπησαν η γενική διευθύντρια αθλητικών τμημάτων, Χριστίνα Τσιλιγκίρηκαι η team manager, της ομάδας πόλο γυναικών, Αλεξάνδρα Καλογερά.


«Ηταν μία εποικοδομητική συνάντηση στην οποία συζητήθηκαν οι τρόποι με τους οποίους θα συμβάλουμε στην ανάπτυξη και την  προβολή του αθλήματος. Υπάρχουν ουσιαστικές αλλαγές στο Τσάμπιονς Λιγκ του πόλο ανδρών οι οποίες επιφέρουν όπως είναι φυσικό αλλαγές στην εμπορική στρατηγική αλλά και στα τηλεοπτικά.
Από την πλευρά μας καταγράψαμε και θα εφαρμόσουμε αυτά τα οποία επιθυμούν οι διοργανωτές ώστε να γίνει πιο ελκυστικό το Τσάμπιονς Λιγκ στους φιλάθλους.
Κάναμε και τις δικές μας προτάσεις. Με ικανοποίηση ακούσαμε τα στελέχη της 
L.E.N. να εκφράζουν την πρόθεσή τους να τις επεξεργαστούμε από κοινού για το καλό του αθλήματος. Ο Ολυμπιακός ήταν πάντα μέσα στους κορυφαίους του ευρωπαϊκού πόλο, κάτι που μαρτυρά και η επιλογή της L.E.N. να μας δώσει μία από τις 8 wildcards. Πλέον, ο σύλλογος έχει πρωταγωνιστικό ρόλο και στο οργανωτικό κομμάτι της νέας εποχής του Τσάμπιονς Λιγκ»τόνισε μετά το τέλος του πολύωρου meetingη κ. Τσιλιγκίρη.


Πηγή: olympiacos.org