Προφυλακίστηκε ο Νίκος Κούζηλος της Χρυσής Αυγής

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Προφυλακιστέος κρίθηκε μετά την πολύωρη απολογία του ενώπιον των ειδικών ανακριτριών ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Νίκος Κούζηλος, ο οποίος κατηγορείται για ένταξη και διεύθυνση σε εγκληματική οργάνωση σε βαθμό κακουργήματος.

Οι ανακρίτριες Ιωάννα Κλάπα και Μαρία Δημητροπούλου, με τη σύμφωνη γνώμη του εισαγγελέα Ισίδωρου Ντογιάκου, έδειξαν το... δρόμο της φυλακής στον Νίκο Κούζηλο λόγω των σοβαρών ενδείξεων ενοχής του, αφού απεικονίζεται σε βίντεο και φωτογραφίες να συμμετέχει στις 25 Ιανουαρίου 2014 σε πορεία Χρυσαυγιτών προς το κοινωνικό στέκι «Ρεσάλτο» στο Κερατσίνι, όπου προκάλεσαν σοβαρές υλικές ζημιές. 

Για την υπόθεση έχει υποβληθεί και μήνυση από κατοίκους της περιοχής κατά παντός υπευθύνου, καθώς, όπως αναφέρουν, κινδύνευσαν παιδιά από σπασμένα τζάμια.

Στο σκεπτικό της προφυλάκισης, σύμφωνα με πληροφορίες, οι δικαστικοί λειτουργοί αναφέρουν πως, ενώ ο βουλευτής γνώριζε την άσκηση ποινικής δίωξης και την έρευνα σε βάρος της Χρυσής Αυγής, εντούτοις συμμετείχε σε μία επίθεση, μόλις 3 μήνες μετά την άσκηση των διώξεων.

Κατά συνέπεια πρέπει να κρατηθεί προσωρινά «προς αποφυγή τέλεσης νέων αξιοποίνων πράξεων».

Ο Νίκος Κούζηλος είναι ο έβδομος βουλευτής της Χρυσής Αυγής που κρίνεται προσωρινά κρατούμενος για την κατηγορία της ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης.

Ο ίδιος απολογούμενος επιχείρησε να αντικρούσει το κατηγορητήριο σε βάρος τους κάνοντας λόγο για «πολιτική δίωξη» εναντίον τους και «χαλκευμένα στοιχεία».

Για τις ίδιες κατηγορίες θα απολογηθούν στις 12 Ιουνίου η Ελένη Ζαρούλια και την επόμενη ημέρα ο Μιχάλης Αρβανίτης.

Διαβάστε επίσης: 

ΠΕΙΡΑΙΑΣ: Ενώπιον του ανακριτή βουλευτής της Χρυσής Αυγής