ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΠΕΙΡΑΙΑ 2019: Αποτελέσματα κρυφής Δημοσκόπησης

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


- Μέσα σε ένα μήνα έχουν έρθει τα πάνω κάτω στο Δήμο Πειραιά

- Καθοριστικής σημασίας η δημόσια παρέμβαση του Βαγγέλη Μαρινάκη υπέρ του συνδυασμού «Πειραιάς Νικητής»

- Η απουσία υποψηφίου Δημάρχου Πειραιά από τη ΝΔ, η μη ανακοίνωση καθόδου του Βασίλη Μιχαλολιάκου και η υποψηφιότητα Μπελαβίλα από ΣΥΡΙΖΑ, έπαιξαν καθοριστικό ρόλο

- Μεγάλος κερδισμένος των συγκυριών ο Γιάννης Μώραλης

...του Σαράντου Ευσταθόπουλου, Εκδότη Piraeus Press

Το Piraeus Press σας μεταφέρει αποκλειστικά την πρώτη μεγάλη κρυφή δημοσκόπηση που διεξήχθη την προηγούμενη εβδομάδα, για λογαριασμό υποψηφίου Δημάρχου Πειραιά και η οποία συμπεριελάμβανε και τον Νίκο Μπελαβίλα, καθώς ήταν ήδη γνωστό ότι θα είναι ο «εκλεκτός» του ΣΥΡΙΖΑ για το Μεγάλο Λιμάνι.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗΣ

Η Δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε σε τυχαίο δείγμα 1.500 Δημοτών Πειραιά σε διάρκεια 4 ημερών.

Περιλαμβάνονται τα ονόματα των υποψηφίων Δημάρχων Πειραιά Γιάννη Μώραλη, Βασίλη Μιχαλολιάκου, Νίκου Μπελαβίλα, Νίκου Κούζηλου, Νίκου Βλαχάκου, Ελπίδας Παντελάκη.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ - ΜΕΓΑΛΟΣ ΚΕΡΔΙΣΜΕΝΟΣ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΩΡΑΛΗΣ

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της Δημοσκόπησης, ο Γιάννης Μώραλης παρουσιάζει σημαντική άνοδο - παρά το γεγονός ότι υπάρχει δυσαρέσκεια ιδίως για τον τομέα της Καθαριότητας - και αναδεικνύεται ως ο μεγάλος κερδισμένος του μήνα που πέρασε, μετά τις γνωστές εξελίξεις της «αυτοαπόσυρσης» του Βασίλη Κορκίδη και της υποψηφιότητας Μπελαβίλα.

Γιάννης Μώραλης: 40,5%

Βασίλης Μιχαλολιάκος: 17,5%

Νίκος Μπελαβίλας: 8,5%

Ελπίδα Παντελάκη: 5%

Νίκος Κούζηλος: 3%

Νίκος Βλαχάκος: 5%

Κανέναν: 3,5%

ΔΓ / ΔΑ: 17%

Παρατηρούμε ότι ο Γιάννης Μώραλης βγαίνει αρκετά ενισχυμένος, ξεπερνώντας οριακά το ψυχολογικό φράγμα του 40%!

Σίγουρα σε αυτό έχει παίξει ρόλο ο επικοινωνιακός καταιγισμός της Δημοτικής Αρχής, όπως επίσης και κινήσεις μεγάλης πολιτικής σημασίας, όπως η δημόσια παρέμβαση του Βαγγέλη Μαρινάκη και οι ανακοινώσεις υποψηφίων δημοτικών συμβούλων - μεταγραφών, με αέρας ΝΔ !

Σαφώς και η «αδύναμη» υποψηφιότητα του ΣΥΡΙΖΑ δρα υπέρ της υποψηφιότητας Μώραλη, όπως επίσης και η αναποφασιστικότητα της ΝΔ, η οποία μετά το «φιάσκο» με την υποψηφιότητα Κορκίδη, δεν έχει καταλήξει ακόμα δεν υποψήφιο Δήμαρχο για το μεγάλο λιμάνι.

Με όρους αποσυσπείρωσης λειτουργεί και η αναβολή της ανακοίνωσης του Βασίλης Μιχαλολιάκου, ο οποίος ανεπίσημα επιβεβαιώνει την εκ νέου κάθοδό του, αλλά επισήμως δεν έχει πάρει θέση.

Σημαντικό στοιχείο της δημοσκόπησης αποτελεί το μεγάλο ποσοστό αναποφάσιστων (ΔΓ / ΔΑ) όπως και το 5% του Νίκου Βλαχάκου και το 3% του Νίκου Κούζηλου, οι οποίοι υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να μην είναι υποψήφιοι (άρα θα μοιραστεί μεταξύ υποψηφίου ΝΔ και Μώραλη το μεγαλύτερο τμήμα του 8%).

Βέβαια, ο δρόμος προς τις Δημοτικές Εκλογές του 2019 είναι ακόμα μακρύς και πολλά μπορούν να αλλάξουν έως τότε.

Άλλωστε η κάθε δημοσκόπηση απεικονίζει το κλίμα της δεδομένης χρονικής περιόδου.

Το Piraeus Press παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στον Πειραιά και θα σας κρατά ενήμερους.