Ο Νίκος Χαρδαλιάς υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής με τη στήριξη της ΝΔ

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Το αποφάσισε ο πρωθυπουργός - Το ζεϊμπέκικο Πατούλη και τα άλλα ατοπήματα του απερχόμενου περιφερειάρχη που έφεραν την ανατροπή

Επίσημα ανακοινώθηκε η  υποψηφιότητα του Νίκου Χαρδαλιά στην Περιφέρεια Αττικής με τη στήριξη της ΝΔ, από την Πειραιώς.

Ο κ. Χαρδαλιάς ως «εκλεκτός» της ΝΔ κατεβαίνει στις προσεχείς εκλογές με απόφαση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.  Ο ίδιος έχει προγραμματιστεί να δει τον πρωθυπουργό την Τρίτη, ενώ το Μέγαρο Μαξίμου θα επιχειρήσει να «κλείσει» το «μέτωπο Πατούλη» εντός του ίδιου χρονικού πλαισίου.

Η παραίτηση του κ. Χαρδαλιά από τα υπουργικά του καθήκοντα θα γίνει το επόμενο διάστημα. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης δήλωσε ότι η ΝΔ ελπίζει ότι η απόφαση του πρωθυπουργού θα γίνει σεβαστή από τον Γιώργο Πατούλη και τα στελέχη του συνδυασμού του καλούνται να συστρατευτούν με τη νέα προσπάθεια. Παράλληλα, δεν απέκλεισε διαγραφή του Γιώργου Πατούλη, καθώς δεν απάντησε σε σχετική ερώτηση για το εάν θα διαγραφεί ο νυν περιφερειάρχης εάν κατεβεί αυτόνομα, όπως έγινε με τον πρώην βουλευτή Κοζάνης Γιώργο Αμανατίδη που κατεβαίνει στη Δυτική Μακεδονία.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας

Με απόφαση του Πρωθυπουργού και Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη,ανακοινώνεται ως υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής με τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Στήριξη στον Χαρδαλιά μετά το  «πολιτικό διαζύγιο» Μητσοτάκη - Πατούλη 

Η επίσημη ανακοίνωση έρχεται μετά το έντονο παρασκήνιο των τελευταίων ημερών, μετά και την απόφαση του κ. Μητσοτάκη να πάρει πολιτικό «διαζύγιο» με τον νυν περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη, το ζεϊμπέκικο του οποίου αποτέλεσε το κερασάκι στην τούρτα για τη ρήξη μαζί του.

Ο κ. Μητσοτάκης στέλνει, παράλληλα, με την επιλογή του και ένα καθαρό πολιτικό μήνυμα: με δεδομένη την ισχυρή εντολή του λαού που έλαβε στις πρόσφατες εκλογές, αλλά και τη δυσανεξία της μεγαλύτερης μερίδας των πολιτών σε συγκεκριμένες συμπεριφορές, ο ίδιος δεν θα διστάσει να κάνει ακόμα και ρήξεις που μπορούν να δημιουργήσουν εσωτερική αναταραχή στο κόμμα του. Εν προκειμένω δεν είναι ότι ο κ. Χαρδαλιάς δεν είναι μια αποδεκτή επιλογή στη βάση της ΝΔ, αλλά το κρίσιμο από εδώ και πέρα είναι τι θα γίνει με τον Γιώργο Πατούλη.

Με καθαρή στήριξη

Παρά τις όποιες προσπάθειες πολιτικού απεγκλωβισμού του κ. Πατούλη, πάντως, η απόφαση της ΝΔ για στήριξη του Νίκου Χαρδαλιά ήτανειλημμένη. Ο υφυπουργός Άμυνας δέχθηκε τηλεφώνημα το Σάββατο από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, όταν κατέστη σαφές ότι η περίπτωση του Γιώργου Παπανικολάου παρουσιάζει σοβαρές δυσκολίες, ενώ το απόγευμα της ίδιας μέρας πέρασε την πλαϊνή πόρτα του Μεγάρου Μαξίμουκαι συναντήθηκε με τον διευθυντή του πρωθυπουργικού γραφείου Γιάννη Μπρατάκο. Ο ίδιος το πρωί αναχώρησε κανονικά για επιθεώρηση μονάδων του στρατού σε Κομοτηνή, Θεσσαλονίκη και Λάρισα, πριν ολοκληρώσει, όμως, το πρόγραμμα του εκλήθη να επιστρέψει άμεσα στην Αθήνα. Ο κ. Μητσοτάκης συνομίλησε και χθες τηλεφωνικά με τον κ. Χαρδαλιά και τον παρέπεμψε στους κ. Μπρατάκο και Σταύρο Παπασταύρου για τα περαιτέρω, με τον υφυπουργό να σπεύδει αμέσως μετά το αεροδρόμιο στο Μέγαρο Μαξίμου.

Η προοπτική διεκδίκησης της περιφέρειας από τον κ. Χαρδαλιά δεν είναι καινούργια συζήτηση στη ΝΔ πάντως. Το θέμα είχε ανακύψει και προ ενάμιση έτους, αν και ο υφυπουργός Άμυνας προτιμούσε την προοπτική της Ευρωβουλής. Ο ίδιος, όμως, ως στρατιώτης «επιστρατεύτηκε» σε μια δύσκολη μάχη για το κόμμα του με τη σφραγίδα του κ. Μητσοτάκη.

Ο κ. Χαρδαλιάς, βεβαίως, θεωρείται ένα πρόσωπο που έχει τη δυναμική να κερδίσει την περιφέρεια, ακόμα και με τον κ. Πατούλη κόντρα. Ο ίδιος δεν έχει κανένα πρόβλημα αναγνωρισιμότητας, ξέρει καλά την τοπική αυτοδιοίκηση, ενώ κανείς δεν μπορεί να του προσάψει ότι δεν είναι εργατικός. Γνωρίζει καλά τα θέματα της Πολιτικής Προστασίας, όντας και ο πρώτος που έγινε υφυπουργός με αυτό το χαρτοφυλάκιο την περίοδο της πανδημίας, ενώ έχει άρτια σχέση με το Μέγαρο Μαξίμου. Μια από τις διαβεβαιώσεις που έχει λάβει ο κ. Χαρδαλιάς, άλλωστε, είναι ότι η υποψηφιότητα του θα στηριχθεί «σκληρά» από τον γαλάζιο κομματικό μηχανισμό, τόσο σε επίπεδο προσώπων όσο και σε επίπεδο ουσίας. Μάλιστα, αυτό το μήνυμα θα σταλεί και σε στελέχη της παράταξης του κ. Πατούλη που είναι ενεργά κομματικά στελέχη της ΝΔ, μένει, όμως, να φανεί πόσα θα ανταποκριθούν.