Κωνσταντινόπουλος: «Δεν αποδεχόμαστε Μητσοτάκη και Τσίπρα για τη θέση του πρωθυπουργού»

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Ο βουλευτής Αρκαδίας ανέφερε ότι δεν αποκλείεται να γίνει συγκυβέρνηση ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ

Ο βουλευτής Αρκαδίας του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ και αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Οδυσσέας Κωνστνατινόπουλος παραχώρησε συνέντευξη στα Παραπολιτικά και ζήτησε τόσο στη ΝΔ όσο και στον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ να μην εμπλέκουν το κόμμα σε μετεκλογικά σενάρια.

«Μπορεί να οδηγηθούµε σε µια συγκυβέρνηση Ν.∆. – ΣΥΡΙΖΑ – άλλωστε, ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Τσίπρας έχουν πει δηµόσια ότι ο αρχηγός του πρώτου κόµµατος πρέπει να είναι και πρωθυπουργός. Ας ψηφίσει ο ΣΥΡΙΖΑ για πρωθυπουργό τον κ. Μητσοτάκη!», αναφέρει ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ.

Αναλυτικά η συνέντευξή του:

Την έως τώρα άρνησή σας για πολιτική συνεννόηση µε τον ΣΥΡΙΖΑ, προκειµένου να επιτευχθεί ο στόχος της προοδευτικής διακυβέρνησης, η Κουµουνδούρου την εκλαµβάνει ως «κλείσιµο του µατιού» προς τη Ν.∆. Τι απαντάτε;

«Έχουµε εκφράσει ξεκάθαρα τις θέσεις µας και θέλουµε ο κόσµος να γνωρίζει ότι θα µείνουµε πιστοί σε αυτές. Πιο συγκεκριµένα, έχουµε τονίσει ότι το κάθε κόµµα θα αποδείξει την καλή πρόθεσή του για συνεργασίες από την πρώτη Κυριακή των εκλογών. Δεύτερον, εµείς ως ΠΑΣΟΚ-Κίνηµα Αλλαγής θα καταθέσουµε το σοσιαλδηµοκρατικό µας πρόγραµµα και πάνω σε αυτό θα καλέσουµε τα άλλα κόµµατα προς συζήτηση. Τρίτον, δεν αποδεχόµαστε τον κ. Μητσοτάκη ούτε τον κ. Τσίπρα ως πρόσωπα για τη θέση του επόµενου πρωθυπουργού.

∆εν θα τους διευκολύνουµε, αν οι πολίτες δεν τους δώσουν αυτοδυναµία. Απλά και κατανοητά. Ωστόσο, υπάρχει πίεση και από τους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές (ΕΣΚ) να τα βρείτε µε τον ΣΥΡΙΖΑ. Τουλάχιστον αυτό ανέφερε προ ηµερών ο Αλέξης Τσίπρας, έχοντας προφανώς επίγνωση των λεγοµένων του από τη στιγµή που συµµετέχει στις συνόδους του ΕΣΚ… Τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και η Νέα ∆ηµοκρατία έχουν καταστήσει σαφές ότι δεν θέλουν το ΠΑΣΟΚ. Θέλουν τις ψήφους του ΠΑΣΟΚ. Εµείς απέναντι στις δύο αποτυχηµένες πολιτικές επιλογές της Ν.∆. και του ΣΥΡΙΖΑ θέλουµε να είµαστε ένας αξιόπιστος, εναλλακτικός πόλος.

Γι’ αυτό φιλοδοξούµε να γίνουµε ένα πλειοψηφικό ρεύµα στην κοινωνία, αυτόνοµο. Είναι όµως επίσης ξεκάθαρο ότι η συζήτηση για οποιαδήποτε συνεργασία πρέπει να γίνει αξιακά και προγραµµατικά, όχι προσχηµατικά. Μέχρι στιγµής δεν ενδιαφέρθηκαν ούτε ο κ. Μητσοτάκης ούτε ο κ. Τσίπρας για τις πολιτικές προτάσεις του ΠΑΣΟΚ. Τσακώνονται, ενώ στην ουσία συµφωνούν. Μάλιστα, στο µοίρασµα της καρέκλας τα βρίσκουν χωρίς πολλά-πολλά.

Τελευταίο παράδειγµα το ΑΣΕΠ, όπου µοίρασαν τις θέσεις, ενώ πριν από λίγο καιρό το κατήγγειλαν. Αγωνίζονται σκληρά για την καρέκλα της εξουσίας, µικρής και µεγάλης, αλλά στο τέλος τις µοιράζουν. Με το καλό και στη συγκυβέρνηση».

Το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ. το συµφέρουν οι επαναληπτικές εκλογές; Σας ρωτώ γιατί πολλοί ισχυρίζονται ότι, εάν οδηγηθούµε σε νέα εκλογική αναµέτρηση, τα ποσοστά σας µπορεί να µειωθούν και το κόµµα σας να συνθλιβεί στις µυλόπετρες του κυρίαρχου δικοµµατισµού…

«Μπορεί να οδηγηθούµε σε µια συγκυβέρνηση Ν.Δ. – ΣΥΡΙΖΑ. Άλλωστε, ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Τσίπρας έχουν πει δηµόσια ότι ο αρχηγός του πρώτου κόµµατος πρέπει να είναι και πρωθυπουργός. Ας ψηφίσει ο ΣΥΡΙΖΑ για πρωθυπουργό τον κ. Μητσοτάκη! Όταν τσακώνονται, φωνάζοντας, είναι για να κρύψουν σε πόσα συµφωνούν.

Το ΠΑΣΟΚ θα είναι στην πλευρά των νικητών και θα καλέσει τους πολίτες να του δώσουν τη δύναµη να κερδίσει τη Νέα Δηµοκρατία, αφού θα έχει πιστοποιηθεί ακόµα µία φορά εκλογικά ότι ο κ. Τσίπρας είναι η καλύτερη επιλογή αντιπάλου για τη Νέα Δηµοκρατία».

Το «όχι» σε κυβέρνηση συνεργασίας µόνο µε τη Ν.∆. ή µόνο µε τον ΣΥΡΙΖΑ σηµαίνει ενδεχοµένως «ναι» σε τρικοµµατική κυβέρνηση, εφόσον η χώρα βρεθεί σε φάση ακυβερνησίας;

[Είναι η τέταρτη ερώτηση που µου κάνετε και αφορά τη Ν.Δ. ή τον ΣΥΡΙΖΑ. Αναρωτιέµαι, πραγµατικά: αυτό είναιτο άγχος του κόσµου ή εάν η επόµενη κυβέρνηση θα είναι ικανή να αντιµετωπίσει τα σοβαρά προβλήµατα που βιώνουν οι πολίτες; Θα µπορέσει να αντιµετωπίσει την ακρίβεια, την αισχροκέρδεια, θα φέρει µείωση στη λιανική τιµή του ρεύµατος; Θα καταφέρει να θέσει εµπάργκο στην αγορά όπλων για την Τουρκία;

Θα καταρτίσει πολιτική πρόταση που να κάνει πράξη την πράσινη ανάπτυξη; Θα προχωρήσουµε σε λύσεις όπως είναι τα φωτοβολταϊκά στις στέγες; Θα προτείνει µια νέα µορφή ΕΚΑΣ για συνταξιούχους και µείωση του ΦΠΑ σε βασικά καταναλωτικά αγαθά; Θα βρει λύσεις για κοινωνική στέγη για νέα ζευγάρια; Τα ενοίκια είναι πλέον δυσβάστακτα και έχουµε γυρίσει 50 χρόνια πίσω, όπου οι φοιτητές δυσκολεύονται πολύ να σπουδάσουν λόγω της υψηλής τιµής των ενοικίων. Πιστεύω ακράδαντα ότι αυτά είναι τα πραγµατικά διλήµµατα για τα οποία ο κόσµος αναζητά άµεσες λύσεις. Σε όλα αυτά απαντά η σοσιαλδηµοκρατική πρόταση που θα καταθέσει το ΠΑΣΟΚ».

Επειδή βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία κατάρτισης των ψηφοδελτίων του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ., στελέχη όπως οι Ευάγγελος Βενιζέλος και Α. ∆ιαµαντοπούλου µπορεί να έχουν θέση σε αυτά;

«Τα ψηφοδέλτια νίκης θα εκπροσωπούν το αύριο της παράταξης, την πολιτική αυτονοµία της, το σοσιαλδηµοκρατικό της πρόγραµµα, καθώς και την ενότητα. Θα στείλουν µήνυµα αρχών, αξιών και ηθικής στις τοπικές κοινωνίες, που τόσο έχει ανάγκη ο κόσµος. Οι διαδικασίες επιλογής για Νοµαρχιακές και Τοπικές Οργανώσεις έστειλαν πολλαπλά µηνύµατα.

Υπάρχει συµµετοχή από όλες τις γενιές, άντρες και γυναίκες που δραστηριοποιούνται επαγγελµατικά στις τοπικές κοινωνίες, πιστεύουν στην προοπτική της παράταξης και θέλουν να κυβερνήσει το ΠΑΣΟΚ. Η ηγεσία πρέπει να κινηθεί µε αξιακό πλαίσιο κεντρικά και τοπικά. Πρέπει να στείλει καθαρό µήνυµα προοπτικής του χώρου, έχοντας ως κύριο πρόταγµα ότι όλοι εκπροσωπούµε τις αρχές της παράταξης».

Πηγή: politic.gr