Παπανδρέου: «Δεν θεωρώ ανανέωση τον Ανδρουλάκη»


Στην εκπομπή «ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΙΝΑΛ» στον ΣΚΑΪ με την δημοσιογράφο, Σία Κοσιώνη, ήταν καλεσμένος ο υποψήφιος για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ, Γιώργος Παπανδρέου.

Όπως ανέφερε στην αρχή της συνέντευξής του «Βασικός στόχος ήταν να έρθει ξανά η παράταξη στο προσκήνιο με μεγάλη συμμετοχή» και συνέχισe λέγοντας πως «το στοίχημα είναι να μην είναι περιστασιακή. Αυτό είναι το στοίχημα της επόμενης ηγεσίας».

Παράλληλα πέταξε και το καρφί στον αντίπαλο του την ερχόμενη Κυριακή, Νίκο Ανδρουλάκη αναφέροντας πως «Δεν θεωρώ ανανέωση τον φίλο μου τον Νίκο. Δεν είναι ηλικιακό το θέμα. Θέλουμε ανανέωση στις ιδέες, να χτυπήσουμε στεγανά και συμφέροντα. Όταν ο Σαμαράς ήρθε στην εξουσία και ο Νίκος ήταν γραμματέας του ΠΑΣΟΚ πήγαμε σε νομή της εξουσίας».

Στην ερώτηση που του τέθηκα σχετικά με τις φωνές που λένε να μην είναι υποψήφιος στον Β’ γύρο  είπε πως «Δεν είναι παράξενο. Μου έχουν ζητήσει πολλές φορές να παραιτηθώ. Το 2005, το 2007 και σε άλλες στιγμές. Ένας Παπανδρέου δεν παραιτείται. Παλεύει για τις αρχές και τις αξίες».

Στο δεύτερο μέρος της μικρής συνέντευξης είπε πως αξίζει να του αναγνωριστεί ότι «Κάποιοι παλεύανε 4 χρόνια. Εγώ πάλεψα 34 μέρες».

Σχετικά με το ενδεχόμενο ενός ντιμπέιτ μεταξύ των δύο διεκδικητών, ο Γιώργος Παπανδρέου είπε ότι θα ήθελε να γίνει ένας διάλογος με επάρκεια, με άλλους όρους.

Ο κ. Παπανδρέου είπε ακόμη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν τον θέλει αρχηγό του ΚΙΝΑΛ, γιατί θα επαναπατρίσει όσους ψηφοφόρους του κόμματος πήγαν εκεί, ενώ «κάρφωσε» τον έτερο υποψήφιο, Νίκο Ανδρουλάκη, λέγοντας ότι δεν ξέρει τις θέσεις του και ότι δεν έχει σαφή ιδεολογική τοποθέτηση.
Αναφερόμενος στον συνυποψήφιό του Νίκο Ανδρουλάκη, είπε πως δεν εκφράζει το νέο, παρά το νεαρό της ηλικίας του. «Δεν ξέρουμε ακόμα ποιες είναι οι θέσεις του, δοξάστηκε μέχρι τώρα κρυπτόμενος».