Σύνοδος Κορυφής – Τσίπρας: Τα σχέδια των μονομερών ενεργειών μπαίνουν στο «ψυγείο»

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Για επίτευξη ευρωπαϊκής λύσης στο προσφυγικό, κάτι που έως και την προηγούμενη Σύνοδο Κορυφής, φαινόταν πολύ δύσκολο, μίλησε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μετά το πέρας της σημερινής (18/03/2016) Συνόδου Κορυφής.

Ο κ. Τσίπρας ως προτεραιότητα ανέφερε την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης που έχει δημιουργηθεί στην Ειδομένη ενώ μίλησε για σημαντική διπλωματική επιτυχία της Ελλάδας που επετεύχθη από σειρά «αθόρυβων ενεργειών» κατά τις 10 ημέρες που μεσολάβησαν μεταξύ της προηγούμενης και της τωρινής Συνόδου Κορυφής.

«Μέχρι πριν 15 ημέρες είχε αποκλειστεί η πιθανότητα συμφωνίας κοινής Ευρωπαϊκής πολιτικής με την Τουρκία και οι περισσότεροι προσανατολιζόταν σε μονομερείς ενέργειες που θα μετέτρεπαν την Ελλάδα σε αποθήκη ψυχών» τόνισε χαρακτηριστικά.

Είπε επίσης ότι υπήρξε στενή συνεργασία με τον πρόεδρο της Κύπρου Νίκο Αναστασιάδη

«Σε διαρκή επικοινωνία με την κυπριακή κυβέρνηση και τον πρόεδρο Αναστασιάδη, συνεργαστήκαμε για να αποτρέψουμε παράλογες απαιτήσεις της τουρκικής πλευράς, που ήθελαν να βάλουν στο τραπέζι πτυχές του κυπριακού προβλήματος», σημείωσε ο Έλληνας πρωθυπουργός.

Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι ανοίγουν κεφάλαια, ανοίγει η βίζα για τους Τούρκους πολίτες προς την ΕΕ, αλλά όχι τα κεφάλαια που είχαν «κλειδώσει» από την Κύπρο και το 31 που έχει παγώσει από την Ελλάδα.