Συνάντηση Μώραλη – Μηταράκη με φόντο το προσφυγικό


Για το προσφυγικό και μεταναστευτικό ζήτημα σε σχέση με την πόλη του Πειραιά, καθώς και τη συνέχιση του προγράμματος «ESTIA ΙΙ» που υλοποιεί η Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση Πειραιά (ΚΟ.Δ.Ε.Π.) συζήτησαν κατά τη σημερινή τους συνάντηση στο δημαρχείο ο δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης, και ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης.

Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, σε δήλωσή του τόνισε: «Στόχος της κυβέρνησης, από την πρώτη στιγμή, αποτέλεσε ο περιορισμός των επιπτώσεων της μεταναστευτικής κρίσης στις τοπικές κοινωνίες. Ο Πειραιάς, πράγματι, σηκώνει ένα βάρος με το πρόγραμμα ESTIA II. Συζητήσαμε θέματα για την πορεία του προγράμματος το 2021 και πώς μπορούμε και εμείς ως υπουργείο να στηρίξουμε την πόλη του Πειραιά, για να αντιμετωπίσει τις όποιες επιπτώσεις έχει μέχρι στιγμής».

Μώραλης: Προσφυγικό και μεταναστευτικό αφορούν και την πόλη μας

Ο δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης, από την πλευρά του υπογράμμισε: «Το προσφυγικό και το μεταναστευτικό είναι ζητήματα που αφορούν και την πόλη μας. Για τον λόγο αυτό έχει συσταθεί και το Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών και Προσφύγων στον δήμο μας. Με τον υπουργό αναφερθήκαμε στη συνέχιση του προγράμματος ESTIA II που υλοποιούμε στην ΚΟ.Δ.Ε.Π. σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες. Ενημερωθήκαμε επίσης για την πολιτική που εφαρμόζει το υπουργείο στο μεταναστευτικό-προσφυγικό ζήτημα, που είναι ένα δύσκολο θέμα για τη χώρα μας».

Ο κ. Μώραλης, καταλήγοντας, ανέφερε πως θα ακολουθήσουν κι άλλες συναντήσεις, «προκειμένου να πετύχουμε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα στην πόλη του Πειραιά. Όλοι πρέπει να σηκώνουμε ένα μικρό «βάρος» από αυτό το κομμάτι, ο Πειραιάς το κάνει όλα αυτά τα χρόνια και θα συνεχίσει σε αυτή την κατεύθυνση».

Παρόντες στη συνάντηση ήταν, μεταξύ άλλων, ο γενικός γραμματέας Μεταναστευτικής Πολιτικής, Πάτροκλος Γεωργιάδης, ο διευθυντής του γραφείου του υπουργού, Κωνσταντίνος Κωστάκος, ο αντιδήμαρχος Προγραμματισμού και Ανάπτυξης και πρόεδρος του Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών και Προσφύγων του Δήμου Πειραιά, Δημήτρης Καρύδης, καθώς και ο πρόεδρος της ΚΟ.Δ.Ε.Π., Γιάννης Βοϊδονικόλας.