Τσίπρας: Είμαι ευτυχής για τη συμφωνία σχετικά με τους πλειστηριασμούς

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Την άποψη ότι η Ελλάδα βρίσκεται στο τέλος ενός δύσκολου δρόμου αφού «περνάμε αυτές τις ημέρες ένα δύσκολο κάβο με την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών» εξέφρασε ο Αλέξης Τσίπρας στον διάλογο που είχε μπροστά στις κάμερες με τον Πρόεδρο της Δημοκατίας Προκόπη Παυλόπουλο.

«Πρέπει να προσπαθήσουμε να σφίξουμε τα δόντια για τις τελευταίες δύσκολες στροφές και να έχουμε τη σκέψη μας παράλληλα σε εκείνους που περνάνε πιο δύσκολα, να σταθούμε πλάι τους, να προστατέυσουμε το εισόδημα και να ανακτήσουν την εργασιακή τους ασφάλεια» είπε ο κ. Τσίπρας.

Χαρακτήρισε «δύσκολη» τη διαπραγμάτευση λέγοντας ότι «κύριο μέλημά μας ήταν η προστασία των αδυνάμων». Δήλωσε μάλιστα «ευτυχής» υποστηρίζοντας ότι «προστατεύθηκε το 60%, όσοι, δηλαδή, δεν έχουν δυνατότητα και το εισόδημα να αποπληρώνουν τα δάνεια».

Επέκρινε, επίσης, τη στάση της αντιπολίτευσης μιλώντας για «αυτούς που έριξαν το κάρο από την κορφή στους πρόποδες και τώρα βρίσκονται στη γαλαρία και βλέπουν αυτούς που προσπαθούν να το ξαναφέρουν στην κορυφή» και ζήτησε στα δύσκολα και μεγάλα ζητήματα «όπως το προσφυγικό, το ονοματολογικό, το ασφαλιστικό να υπάρχει στοιχειώδης συνεννόηση» ζητώντας από τον κ. Παυλόπουλο με το κύρος του να συμβάλει σε αυτή την προσπάθεια.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μια ημέρα μετά το ολίσθημα με την παράλειψη των δηλώσεων Τσίπρα για το Κυπριακό από την επίσημη απομαγνητοφώνηση των δηλώσεών του στη συνέντευξη του στο πλαί του Αχμέτ Νταβούτογλου που προκάλεσαν την οργή των Κυπρίων, έστειλε μήνυμα ότι «επειδή διάφορα ακούγονται, είναι σαφές ότι η θέση μας για την υπεράσπιση των εθνικών θεμάτων είναι δεδομένη. Όχι γιατί είναι δικές μας εμμονές αλλά γιατί εκπροεύονται από το διεθνές δίκαιο».

Παράλληλα ζήτησε από τους Ευρωπαίους εταίρους να υλοποιήσουν τις υποσχέσεις τους απέναντι στην Ελλάδα για το θέμα του χρέους αφού τώρα αναγνωρίζουν ότι «δεν θα ήταν δυνατή η ομαλή πορεία της Ευρωζώνης χωρίς την Ελλάδα» μετά και τις τεράστιες θυσίες του Ελληνικού λαού που διασφάλισαν την πορεία της Ελλάδας στη ζώνη του Ευρώ.

«Είναι υποχρέωση των εταίρων να ανοίξουν το κεφάλαιο για το θέμα του χρέους αλλά και για το προσφυγικό. Η Ελλάδα φυλάει κυριάρχως τα σύνορά της αλλά θελει και τη συνδρομή της ΕΕ γιατί τα δικά της σύνορα είναι τα ευρωπαικά σύνορα» συμπλήρωσε ο κ. Παυλόπουλος.

Τόνισε, τέλος, ότι «απαιτείται η μεγαλυτερη δυνατή ενότητα. Στα μείζοντα θέματα, στους εθνικούς στόχους δνε μπορεί παρά να είμαστε ενωμένοι».

«Τούτη τη στιγμή όπως έδωσαν όλες οι δημοκρατικές δυνάμεις τη μάχη για να μείνει η χώρα στο ευρώ, το ίδιο θα κάνουν και τώρα και εγώ θα συνεισφέρω σε αυτό επειδή αυτός είναι ο δέσμιος ρόλος μου που απορρέει από το Σϋνταγμα» κατέληξε ο κ. Παυλόπουλος.